FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

VIDEO Antrenorul care și-a spus povestea incredibilă de viață la "Chefi la cuțite": "Am început să fur portmonee, apoi am trecut la casetofoane și oglinzi. La 18 ani am avut primul dosar penal"" » De ce lovește în Burleanu și actuala conducere a FRF + mesaj tranșant înainte de alegeri

FOTO: Captură
FOTO: Captură

Articol de GSP - Publicat marti, 17 aprilie 2018 13:43

Cu o zi înainte de alegerile de la Federație, Răzvan Burleanu a mai primit o lovitură. De data aceasta, de unde se aștepta mai puțin.

Mihai Rosuș este antrenorul echipei naţionale de fotbal a oamenilor străzii și președintele unui ONG din Timișoara care are drept scop ajutarea prin fotbal a tinerilor defavorizați. Astăzi, Rosuș a postat pe contul său de Facebook o scrisoare-manifest în care relatează mai multe episoade în care a fost păcălit de actuala conducere a Federației.

"Scrisoare deschisă pentru membrii afiliați de la FRF cu drept de vot

"...Dragi votanți, am ezitat să scriu acestă scrisoare deschisă, mă gândeam că pot îndura de unul singur dezamăgirile și amărăciunile acumulate, însă am văzut în mass-media că actuala conducere doar aruncă cu noroi în alții și nu se uită în ograda lor care e plină de noroi, așa că am decis să-mi împărtășesc gândurile, iar împreună să tragem concluzii legate de conducera Federației Române de Fotbal; merită acești oameni să rămână la conducere sau e timpul să plece și să lase pe alții mai competenți?!

În urmă cu patru ani, ca mulți dintre dumneavoastră, am crezut că L-am apucat pe Dumnezeu de picior când actuală conducere a câștigat alegerile; eu chiar l-am susținut din toate punctele de vedere pe dl. Răzvan Burleanu, am fost primul care i-a trimis sms de felicitare și m-am bucurat pentru el; doar eu știu cât am suferit din cauza fostului magazioner F.R.F. - dl. Gelu Diaconu (din vechea conducere) care ne-a înjurat, care ne-a dat echipamente cu două sau trei mărimi mai mari pentru Națională României de Fotbal de Stradă, echipamente cu care, evident, nu aveam ce să facem.

După 2 luni de la alegeri am luat legătură cu dl. Răzvan Burleanu (pe care îl cunoșteam de când a fost Președinte la Mini-Fotbal) și l-am rugat să ne ajute și pe noi, Națională de Fotbal de Stradă, cu echipamente; ca răspuns, m-a pus în contact cu dl. Ciprian Paraschiv și m-a invitat la București, la sediul F.R.F.; am făcut cum mi s-a spus și odată ajuns la București am vorbit cu dânsul 30 de minute și mi-a spus că anul acela nu mă poate ajută, pentru că au găsit o debandadă totală la Federație, motivând că nu au echipamente și nici bani, dar mi-a promis că la anul mă va ajuta.

Aflând chiar de la mine că urmă să mă întâlnesc cu dl. Cătălin Măruță și că urmă să apar la PROTV, am fost «instruit» astfel: DACĂ TE ÎNTREABĂ SAU DACĂ DAI VREUN INTERVIU LEGAT DE NOUĂ CONDUCERE SĂ LE SPUI CĂ E ALTĂ ATMOSFERA LA FRF ȘI CĂ LUCRURILE S-AU SCHIMBAT ÎN BINE”. Trebuie să recunosc că, la acel moment, chiar am crezut că așa va fi și oricine mă întreba despre nouă conducere le spuneam că sunt băieți de treaba.

A trecut un an și ne pregăteam să mergem la Campionatul Mondial cu băieții, când le-am cerut din nou ajutorul,mai ales că noi suntem că și Asociație în programul GRASSROOT și avem informații că UEFA a trimis bani la Federația Română de Fotbal. Astfel, m-am deplasat la București să discut cu dl. Ciprian Paraschiv și mare mi-a fost supriză când mi-a spus că anul respectiv au uitat să ne treacă pe buget și că-i pare rău; a încercat să îmi explice că îmi va trimite niște mingi și niște tricouri drept consolare,lucru pe care le-a și făcut, cu mențiunea că ne-a trimis 20 de mingi de futsal nr.4 (dimensiunea mingii) pe care noi nu le puteam folosi pentru că fotbalul de stradă se joacă cu mingi normale, dimensiunea nr. 5. Atunci mi-a devenit clar că nouă conducere mă minte .

În al treilea an de mandat, dl. Ciprian Paraschiv m-a pus să fac un proiect și să cer maxim 500 de euro și echipamente; am făcut proiectul și am primit și răspunsul după un timp: nu ne puteau ajută pe motiv că nu sunt bani. Totuși, a două zi am citit în ziar că dl. Răzvan Burleanu și unii șefi ai Federației urmau să împartă 650.000 euro, însă pentru noi nu au găsit 500 de euro, așa încât România să fie reprezentată la Campionatul Mondial de Fotbal de Stradă.

Am evocat doar câteva evenimente/situații umilitoare, însă ar mai fi multe de povestit. Totuși, mă opresc aici și va rog frumos stimați votanți să trageți dumnavoastra concluziile privind actuală conducere a FRF. SPER doar să nu ajungeți și dumnavoastra, că și mine,dezamăgiți,mințiți și frustrați.
Am încredere în dumneavoastră stimați votanți, că veți cântări bine fiecare vorba spusă de unul sau de altul dintre candidați și veți vota în favoarea Fotbalului Românesc, indiferent de ramură fotbalistică din care faceți parte și sper că ne veți aduce din nou bucuria în suflete, fie că vom juca sau vom privi acest fenomen fantastic care se cheamă FOTBAL.

Va îmbrățișez dragi mei și știu că nu veți vinde votul pentru o excursie în Antalya, Cheile Grădiște sau în altă parte a lumii."

Cine e Mihai Rosuș?

Mihai Rosuș (41 de ani), originar din Timișoara, a participat luni la emisiunea culinară "Chefi la cuțite" de la Antena 1. Acolo, și-a spus în fața juraților povestea impresionatnă de viață. 

"Povestea mea e mai lungă. M-am născut într-o familie dezorganizată. Negăsind afecțiune și dragoste în familie, cauți aceste lucruri altundeva. Eu le-am găsit pe stradă. Am intrat într-o gașcă ce mă punea să fur. Am început cu portmonee, apoi am trecut la casetofoane, oglinzi.

La 18 ani am avut primul dosar penal, când am luat o mașină neînmatriculată. Cum nu aveam permis de conducere, am făcut accident și am fugit. M-am predat poliției. Știam că ajung la pușcărie și am făcut un pact cu Dumnezeu că, dacă mă ajută să nu ajung la pușcărie, îi voi ajuta și pe alții. În ziua procesului, judecătorul a pronunțat sentința, care spunea că, având în vedere că inculpatul a fost minor în ziua săvârșirii accidentului, cei 3 ani și 6 luni de închisoare vor fi cu suspendare", le-a spus Rosuș juraților.

Cu lacrimi în ochi, acesta și-a continuat relatarea: "Chiar și după pactul cu Dumnezeu, am continuat să fac rău. Într-o zi am simțit că mor. Am simțit că nu mai am aer, am picat jos lat. Am văzut un înger mare strălucitor și am simțit că mă desprind din trupul meu. L-am întrebat pe înger unde mergem, iar el mi-a spus «la judecată». În momentul când am ajuns la judecată, am văzut tot filmul vieții mele, toate relele pe care le-am făcut. Atunci, mi-am dat seama că viața mea se va sfârși tragic și voi ajunge într-un loc unde merit să mă duc. Am început să strig ca Dumnezeu să se îndure de viața mea, să-mi mai dea o șansă. În timp ce strigam, am auzit un glas care spunea: «Îți mai dau o șansă». De atunci, m-am trezit și am spus că viața mea se va schimba.

M-am dus la un orfelinat și am încercat să-i învăț pe cei de acolo fotbal, așa cum știam eu. Am zis că încep să mă ocup de oamenii străzii. Am adoptat un copil alături de soția mea, abandonat și el la câteva zile.

Proiectul meu de integrare este prin fotbal. Sunt antrenorul echipei naționale de fotbal de stradă, mergem anual la campionate mondiale. Am câștigat până acum 3 cupe europene", a fost mărturia emoționantă a lui Rosuș. 

Rosuș nu a reușit să avanseze în runda următoare, dar i-a impresionat pe cei trei chefi ai emisiunii. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
169060557063831
Stefan Anghel  •  17 Aprilie 2018, 19:38

PRIMA DRAGOSTE NU SE UITA....PORTOFELE,PORTOFELE,VOI SUNTETI ZILELE MELE !

1936138573128205
Mihai Rosus  •  17 Aprilie 2018, 19:04

alexzece nu cred ca tu ești in măsura sa ma jignești și sa ma faci o “ nulitate” pt ca de 20 de ani încoace am făcut și fac in continuare o grămada de lucruri bune pt familia mea și pt țara asta in care trăiesc (din toate punctele de vedere ,social, economic, etc).. poate te simți fustrat și dezamăgit ca tu stai cu mâinile in sân și comentezi pe alții care chiar fac ceva bun pt cei din jurul lor. Sper sa înveți ceva din acesta conversatie și pe viitor sa te abti de-a face comentarii inutile.

putregaiu
putregaiu  •  17 Aprilie 2018, 16:15

"Povestea impresionanta"... "a furat portmonee, casetofoane si oglinzi". Sunt convins ca victimele acestui individ au lacrimi in ochi de impresionate ce sunt. De acum incolo, cand iti fura cineva ceva, trebuie sa te consolezi ca hotul va ajunge peste ani sa se laude cu asta 5 min la televizor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează