FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

VIDEO GSP LIVE // Ioan Ovidiu Sabău și-a numit 4 preferați de la „națională” + despre cine spune că a fost „sters mental” cu Suedia

Articol de GSP - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 12:20

Ioan Ovidiu Sabău (51 de ani) a fost invitat în această dimineață la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre fotbaliștii care îi plac din lotul României.

  • Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV
  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020 se joacă luni, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV

Florinel Coman îmi place foarte mult, la fel și Mitriță sau Cicâldău. Sunt jucători foarte buni și talentați. Și Pușcaș, dar acum (n.r. cu Suedia, 0-2) a jucat foarte slab, fără starea aceea de spirit pe care o avea la fiecare meci. A fost destul de șters mental”, a afirmat Sabău.

De asemenea, fostul internațional a vorbit și despre insuccesul jucătorilor români din străinătate și a încercat să ofere o explicație.

„E vorba despre nivelul campionatului, ritmul, adversarii, forța. În străinătate, din punct de vedere fizic ei sunt foarte puternici. 

Am plecat în Olanda și nu-mi venea să cred. Erau atât de profesioniști în antrenament, riguroși, serioși. Ei dau totul pentru ce înseamnă viitorul lor, viața lor. Noi ne mulțumim cu puțin.  

Și mie mi-a fost greu ca antrenor să le explic jucătorilor că viața asta de sportiv este foarte scurtă”
Ioan Ovidiu Sabău

Ioan Ovidiu Sabău este una dintre cele mai mari personalități din fotbalul românesc, activând de-a lungul timpului la cluburi precum U Cluj, Dinamo, Feyenoord, Brescia sau Rapid. Cu 55 de prezențe și 8 goluri în tricoul naționalei, fostul internațional român și-a lăsat amprenta la fiecare echipă la care a fost.

Ca antrenor, Sabău are peste 15 ani de experiență în fotbalul autohton. Retras din activitate, acesta a fost managerul sportiv al celor de la U Cluj până în vara acestui an, când „șepcile roșii” au ratat promovarea în Liga 1.

Universitatea Cluj, Gaz Metan, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, FCM Târgu Mureș, Rapid și ASA Târgu Mureș sunt formațiile pe care Ovidiu Sabău le-a pregătit de-a lungul carierei.

VEZI ȘI:

DINAMO // VIDEO GSP LIVE De ce a refuzat-o Ioan Ovidiu Sabău pe Dinamo: „Era un circ atunci! Nu puteai să lucrezi”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
maccsero
maccsero  •  18 Noiembrie 2019, 18:37

Șterși mental or fi martorii...

abavati
abavati  •  18 Noiembrie 2019, 15:49

adica pe romaneste - "fotbalistii" nostri sunt "decat" mingicari, smecheri si cu tatuaje la greu. In felul asta nu poti face niciodata performanta, si fara sa mai pomenim de vre-o calificare. Asta e nivelul, asta e echipa, indiferent cine vine selectioner/antrenor/manager/țuțăr ... forta doar in cluburi dupa meci

1391972634181505
Adrian Popescu  •  18 Noiembrie 2019, 14:01

Un om liniștit, din altă lume...Îl apreciez mult mai mult decât pe Ilie Dumitrescu, patronul de restaurante de lux, mare cronicar și antrenor...Indiferent de textele lui Tolo descpre schimbarea mentalităților și GSP tot șoareci mănâncă: GSP a făcut supliment grandios despre Ilie Dumitrescu nu despre alți mari fotbaliști...explicația? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează