FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Vine Dan Petrescu la națională? „Am vorbit cu el, știu ce vrea”

Acceptă Dan Petrescu să preia echipa națională la finalul anului? GSP a contactat 3 oameni din fotbal capabili să răspundă la întrebarea momentului.
Acceptă Dan Petrescu să preia echipa națională la finalul anului? GSP a contactat 3 oameni din fotbal capabili să răspundă la întrebarea momentului.

Articol de - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 17:30 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 18:53

Acceptă Dan Petrescu să preia echipa națională la finalul anului? GSP a contactat 3 oameni din fotbal capabili să răspundă la întrebarea momentului.

E vorba despre Ioan Ovidiu Sabău și Miodrag Belodedici, foști mari jucători, colegi de generație cu Petrescu, plus George Galamaz, fotbalist pe care antrenorul CFR-ului l-a pregătit la Unirea Urziceni.

  • Petrescu va anunța decizia după 19 decembrie, când e programată ultima etapă din 2021. 
  • Cum FRF exclude varianta să-i achite clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro, va conta enorm dialogul dintre Petrescu și Nelu Varga, finanțatorul CFR-ului. 
  • Și, evident, dacă „Bursucul” vrea într-adevăr să-și convingă patronul să-l lase să plece.
Dan Petrescu, gata să-l ierte pe Alibec » Ce trebuie să facă
CFR Cluj
Dan Petrescu, gata să-l ierte pe Alibec » Ce trebuie să facă

Dan Petrescu la națională? „Nu-i convine că e a 3-a variantă” vs. „Vrea să termine sezonul la CFR” vs. „E momentul!”

Ovidiu Sabău merge pe mâna lui Petrescu:

„Rezultatele îl recomandă. A fost un mare jucător, a performat ca antrenor, deci se poate impune în fața jucătorilor, poate fi credibil, să-i facă pe fotbaliști să respecte sarcinile. Toți vor asculta de el”, dar subliniază un posibil impediment pentru acceptarea ofertei:

„El vrea să antreneze echipa națională, acum trebuie să aleagă și dacă e momentul potrivit. Mai e o chestie. Dan Petrescu e a 3-a opțiune a FRF, după Hagi și Răzvan Lucescu. Sunt multe lucruri care-ți trec prin cap când devii a 3-a variantă. E posibil să fie deranjat”.

În schimb, Belodedici e de părere că Dan Petrescu vrea să ducă la bun sfârșit actualul sezon cu CFR Cluj. Dacă SuperDan ar gândi astfel, atunci FRF trebuie să caute un alt selecționer, întrucât Burleanu&Co. își doresc să ocupe locul lăsat liber de Mirel Rădoi până la finalul anului calendaristic.

„Dan Petrescu e un antrenor cu experiență, cunoaște foarte bine fotbalul de la noi. Cred că s-ar descurca. Vedem însă că naționala României se află într-un moment dificil, mulți nu-și dau interesul să vină, au refuzat deja. Eu cred că Dan Petrescu vrea să termine campionatul cu CFR, să câștige iar titlul”, a declarat Belo pentru GSP.ro.

Dacă mă întrebi cum vom juca în cazul în care ar accepta Petrescu, vom ieși la joc cu cine putem. Nu putem să jucăm ofensiv cu echipe foarte bune. Oricum, pentru mine, venirea lui Dan Petrescu la națională ar fi un lucru pozitiv
Miodrag Belodedici

Vine Dan Petrescu la națională? „Am vorbit cu el, știu ce vrea”
Dan Petrescu, pe rândul de sus, alături de Belodedici

„E visul lui Dan Petrescu să antreneze echipa națională”

George Galamaz mizează pe fostul lui antrenor și spune că a venit vremea să-și împlinească visul:

„Are o experiență foarte mare, atât internă, cât și internațională. Știu foarte bine că visul lui e să antreneze echipa națională, am și discutat cu el despre asta. Eu cred că a venit momentul să antreneze naționala, știu cât a muncit de-a lungul carierei. 

Trecerea la un selecționer nou va fi mult mai rapidă cu Dan Petrescu, pentru că are capacitatea de a mobiliza jucătorii”.

CV Dan Petrescu

  • 53 de ani
  • echipe antrenate: Sportul, Rapid, Wisla, Unirea Urziceni, Kuban, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA, Jiangsu, Al Nasr, CFR, Hengfeng, Kayserispor
  • 6 trofee, între care 4 titluri în Liga 1 (3 cu CFR, 1 cu Unirea Urziceni)
  • 8 puncte obținute în grupele UCL cu Urziceni, sezonul 2009/10, locul 3 într-o grupă cu Stuttgart, Sevilla și Rangers; a doua cea mai bună performanță a unei echipe românești în grupele Ligii, după CFR Cluj - ediția 2012/13 (tot locul 3, însă 10 puncte adunate)
  • primăvară europeană cu CFR Cluj în sezonul 2019/20, eliminat de Sevilla în „16-mi”, după 1-1 la general. Andaluzii aveau să câștige competiția

95 de selecțiia strâns Petrescu la națională, în perioada 1989-2000. A înscris de 12 ori

4 turnee finaleși-a trecut Dan în CV: CM '94, CE '96, CM '98 și CE 2000

Dan Petrescu: „M-am văzut cu cei de la FRF, patronul a fost înștiințat”

Ieri am avut o întâlnire cu cei de la FRF, pe care nu aș fi vrut să o am. Am zis că aș vrea să vorbim la finalul campionatului, dar au insistat. În plus, patronul a fost informat. Eu sunt concentrat 100% la CFR pentru următoarele 5 meciuri. Nu mai depinde de mine, ci de club, de patron
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Citește mai multe știri de actualitate:

Nelu Varga, avertizat: „Cred cu tărie în Mutu, dar nu e pregătit să antreneze CFR-ului, rezultatele sale lasă de dorit”

Dan Petrescu, iritat de întrebarea unei jurnaliste: „Cred că glumești, nu?”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
kyil
kyil  •  04 Decembrie 2021, 00:17

El e cel mai potrivit. Chiar as fi curios de selectie. E antrenorul rezultatului. Nu m ar mira sa i selectioneze si pe cei peste 30 de ani ,dar in forma,cum ar fi tamas sau sapunaru. Meciurile cu rennes sau celtic au fost epice,acolo s a vazut ce bine le a pregatit. Anu asta s a vazut mana lui ***,mare amator de straini de mana a doua . AU AVUT SI ghinion la toate tragerile la sorti. Steaua Rosie, Young boys,randers,alkmaar,jablonec,echipe fara nume,exceptandu i pe sarbi ,dar care au fost foarte organizate si mature. Plus ca el la CFR s a ales cu *** iar batranii lui au devenit si mai batrani. Plus ca i au pierdut pe djokovici si vinicius..si au adus in locul.lor numai pet... gen tahiri,rodriguez,cestor sau bouhenna

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

coco1987
coco1987  •  03 Decembrie 2021, 20:46
Postat de csaba pe 03 Decembrie 2021, 19:29

Eu, în locul lui n-aș accepta cât e burleanu, acest clovn n-are ce să caute în fruntea fotbalului românesc, poate la fotbalul de la grădiniță !!!

Dar cu nationala Romaniei tii cat e Burleanu ? Sau astepti sa plece Burleanu si abia apoi mai te uiti la meciuri? Nationala nu se refuza din cauza lui Burleanu sau a cui e presedinte, fiindca nu vii la o echipa patronata de Burleanu ci vii l reprezentativ tarii tale!

talpaiadului
talpaiadului  •  03 Decembrie 2021, 20:22

Dan Petrescu este cel mai bun antrenor de rezultat la echipele de club, nu exista altul ca el. Nationala Romaniei se afla intr-o perioada de restriste, valoric vorbind lotul e mai slab ca niciodata. Eu unul as vrea sa vad ce poate sa scoata un antrenor ca Dan Petrescu din fotbalistii romani la ora actuala si prevad niste rezultate peste asteptari, in urma unor jocuri modeste din punct de vedere al spectacolului. Sunt convins ca Dan Petrescu, in cazul, in care va ajunge antrenorul nationalei, va avea parte de foarte multe critici la adresa alcatuirii lotului, el preferand jucatorii muncitori si disciplinati in dauna celor talentati dar risipitori.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează