FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

Vocile Gazetei » Adrian Florea, Dan Udrea și Justin Gafiuc au comentat live România - Suedia 0-2: „Contra, un selecționer mic, dar cu gura la fel de mare precum pălăria care i-a fost așezată pe cap de Federație!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 17:54

România - Suedia 0-2 a fost comentat live de Adrian Florea (șeful departamentului fotbal intern GSP), Dan Udrea (redactor GSP) și Justin Gafiuc (reporter special GSP). 

FINAL. ROMÂNIA - SUEDIA 0-2

Dan Udrea: În această seară, naționala și-a pierdut demnitatea, iar vinovatul principal e Contra. Un selecționer mic, dar cu gura la fel de mare precum pălăria care i-a fost așezată pe cap de o Federație care s-a chinuit și chiar a găsit un selecționer român la fel de slab ca Daum! 
 

Mergem în play-off-ul de Liga Națiunilor, deși la cum am arătat azi, mai bine am merge acasă și am renunța să mai chinuim fotbalul! Sau am putea să găsim un selecționer, nu un pseudo-selecționer!

Adrian Florea: Din 1922 până în 2017, când Burleanu a avut proasta inspirație să-l numească pe Contra, naționala României a avut 43 de selecționeri. Domnilor Anghel Iordănescu, Mircea Lucescu, Emeric Ienei, Valentin Stănescu, Angelo Niculescu, Silviu Ploeșteanu, Emerich Vogl, Costel Rădulescu, Teofil Morariu și toți ceilalți, vă rog să ne iertați că am acceptat ca pe banca primei reprezentative să stea această caricatură de antrenor care răspunde la numele de Cosmin Contra!

Justin Gafiuc: Contra și-a câștigat dreptul de a intra, alături de Daum, la rubrica numită "selecționeri-caricatură". Mandatul lui a însemnat un concurs de compromisuri, mojicii și tentative de a împăca pe toată lumea, cocktail care a terminat prin a arunca în aer echipa națională. Adio, "Guriță"! Ar trebui să ai decența de a nu ține cu dinții să mergi la barajul din martie!

La pauză, România - Suedia 0-2

Dan Udrea: Meciul arată ca între o echipă de seniori și una de U19! Diferența e atât de mare în favoarea Suediei încât meciul chiar n-are niciun haz. Sunt primii la minge, stau în picioare la toate duelurile fizice, pasează fără greșeală, ne umilesc la aproape orice acțiune.  
Pe scurt, Suedia și-a bătut joc de noi în această repriză.

Justin Gafiuc: O repriză care ne-a arătat că avem o națională șubredă și un selecționer arogant și depășit de evenimente, prizonier al închipuirilor că e înconjurat numai de inamici. Când suedezii te execută în 35 de minute și îți fac de rușine toată defensiva, soluția de onoare e ca actualul antrenor al naționalei să facă necesarul pas înapoi și să lase echipa pe mâna unui alt tehnician la barajul din Liga Națiunilor. Tupeul și obrăznicia lui Contra din această campanie se decontează într-o repriză sinistră pe Arena Națională!

Adrian Florea: Și dacă ne-am califica, prin nu știu ce miracol, la turneul final, n-ar fi decât o insultă adusă fotbalului! „Guriță”, haida-haida, demisia!

Înainte de România - Suedia » LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM

Dan Udrea: Pe 15 noiembrie 1989, trăiam în comunism, dar aveam o superechipă națională. Băteam Danemarca 3-1 și mergem la Mondialul italian. Pe 15 noiembrie 2019, suntem în plină democrație, dar s-a cam ales praful de echipa națională din moment ce titular a ajuns un fotbalist care luptă să nu retrogradeze în liga a 3-a. E vorba despre celebrul Mogoș. 
CONCLUZIA: În afară de „Hai România” n-avem nici un argument să credem că batem Suedia.

Adrian Florea: De câteva săptămâni, România - Suedia a însemnat mai degrabă ironii, aroganțe, acuze de rasism, comunicate federale. În seara asta, pentru 90 și ceva de minute, România - Suedia trebuie să fie despre fotbal. Despre Tătărușanu și Olsen. Despre Nedelcearu și Berg. Despre Pușcaș și Granqvist. Și, mai ales, despre Cosmin Contra și Janne Andersson. Apropo de antrenori, dacă o fi să nu avem posesia, măcar să urmăm sfatul lui Cruyff: „Trebuie să avem grijă ca mingea să ajungă la cel mai prost jucător al lor. Ne-o va da înapoi imediat!". :)

Justin Gafiuc: „În ultimii 20 de ani, jucătorii români au avut puține ocazii de a intra cu adevărat în istoria naționalei. Partida cu Suedia e prilejul pentru Pușcaș, Stanciu, Băluță sau Tătărușanu să se așeze confortabil în panoplia cu idoli eterni. Și poate uităm și noi o dată să tot tremurăm în fața unor adversari care valorează milioane de euro peste ai noștri! Vorba lui Cruyff: «N-am văzut până acum un sac de bani care să dea gol». Hai, România!”
 

Partida va fi transmisă pe Pro TV, dar și liveTEXT pe GSP.ro. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
klauz
klauz  •  16 Noiembrie 2019, 07:12

***, campania importiva lui Contra e *** sa-si puna fecesebeii la nationala tgitulari cu mana lacheului Radoi, un prost fara scoala, o *** al carei singur merit asta e: ca urla la jucatori de-i sperie... A, mai e si chestiunea de ce jucatorii inteleg numai pe urlete si accepta acest tratament... Sunt si ei niste ***, ca toata aceasta tara! Asa au fost invatati si numai de asta pricep. Contra nu are nici o vina, pur si simplu aceasta tara nu da fotbalisti, ci pacalici si circari, gen Ianix decar...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

urdea2022
urdea2022  •  16 Noiembrie 2019, 01:47
Postat de gabisp pe 15 Noiembrie 2019, 23:59

Cu asemenea echipa si cu un asemenea antrenor INSULTAM FOTBALUL !...Suntem CONTRA lui !...

Nu sunt impotriva opiniei tale. Sunt contra lui Contra si impotriva celor care sunt cu Contra. Daca esti cu Contra, inseamna ca esti impotriva nationalei.

urdea2022
urdea2022  •  16 Noiembrie 2019, 01:18
Postat de George Dan Ion pe 16 Noiembrie 2019, 00:35

Si in 89 am luat 3-0 de la Danemarca, si in 94 am luat 4-1 de la Elveția, cu marii nostrii antrenori Ienei si Iordănescu.... Asa ca hai sa nu mai cautam sa învinovățim pe cineva.... Suntem un popor mic pentru fotbal... Poate la handbal, rugbysau caiac canoe avem valoare, aici nu

Iar esti beat, desi este un pleonasm. Iordanescu si Ienei s-au calificat cu succes la turnee finale mondiale si europene, nen’tu Lucescu s-a facut de basm cu Irlanda de nord, iar nen’tu Dinu a devenit legenda la Kosice.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează