GALERIE FOTO Auroville, orașul în care nu sunt bani, religii sau politică

Auroville (Auroville)   Galerie foto (9)

Articol de GSP vineri, 09 iunie 08:05

Localitatea Auroville poate fi visul oricărui om de pe pământ, ţinând cont că majoritatea au o viață agitată și plină de stres. Acest orăşel se află în sud estul Indiei, în districtul Viluppuram, find fondat în anul 1968 de Mirra Alfassa şi proiectat de architectul Roger Anger. Auroville este recunoscut de UNESCO ca un oraş internaţional, ţinând cont că peste 100 de naţionalităţi sunt reprezentate în acest loc.



În Auroville totul este neobișnuit față de cum se întâmplă în celelalte localităţi ale lumii. Deşi pare imposibil, nu există bani, religii sau politică. Adică, poate fi considerat locul perfect pentru relaxare și pentru ruperea de realitatea atât de agitată.

Nimeni din această localitate nu folosește bani, astfel că totul funcționează pe bază de troc, o metodă veche folosită de mii de ani. Nu există şosele, ziare ca să nu mai vorbim de internet sau computere.

Auroville are doar 2.500 locuitori, însă numărul turiştilor, atraşi de de acest orăşel, este dublu.

Mirra Alfassa (cunoscută sub numele de "mama")

"Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nicio naţiune să nu îl poată revendica; un loc în care toate fiinţele umane care aspiră la bine să poată trăi ca şi cetăţeni liberi ai lumii, respectând o singură autoritate, şi anume aceea a adevărului suprem. Un loc al păcii şi al armoniei, unde toate instinctele de luptă ale omului să fie folosite pentru a depăşi suferinţele, slăbiciunile şi ignoranţa, pentru a triumfa în faţa limitărilor şi a dizabilităţilor".

 Auroville, orașul în care nu sunt bani, religii sau politică