GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INIMA SPORTULUI

„Am încredere în medici și în Dumnezeu" » Exemplul fantastic al lui Florin Hidișan, fostul fotbalist diagnosticat cu cancer + cum îl poți ajuta

La 39 de ani, Florin Hidișan +10   FOTO
La 39 de ani, Florin Hidișan "joacă" meciul vieții și luptă cu zâmbetul pe buze în fața bolii, foto: Cristi Preda/GSP

Articol de , - Publicat luni, 20 septembrie 2021 08:31 / Actualizat luni, 20 septembrie 2021 17:19

Florin Hidișan (39 de ani), fost fotbalist la UTA, U Cluj, FC Brașov sau Pandurii, se luptă cu o formă gravă de cancer.

  • Optimismul său este absolut impresionant, însă tratamentul e foarte scump 
  • Și tu îl poți ajuta pe Florin, donând în campania „Inima Sportului", inițiată de GSP. Vezi mai jos caseta specială de donații

Florin Hidișan povestește de unde a găsit resursele incredibile de pozitivism și cum duce această luptă inegală cu cancerul.

„Am cancer, dar lupt zâmbind. Mai presus de medicină, eu știu că voi fi bine!” » Povestea tulburătoare a lui Florin Hidișan + cum îl poți ajuta
INIMA SPORTULUI
„Am cancer, dar lupt zâmbind. Mai presus de medicină, eu știu că voi fi bine!” » Povestea tulburătoare a lui Florin Hidișan + cum îl poți ajuta

- Florin, hai să ne întoarcem puțin în timp, câteva luni, poate un an ...
- Toată viața mea a gravitat în jurul sportului, toată copilăria, adolescența și apoi maturitatea au însemnat sport. Am ajuns să joc la nivel de Liga 1 datorită talentului  pe care l-am primit de la Dumnezeu și datorită faptului că am fost un om serios, muncitor. Niciodată n-am cedat în situațiile grele, și n-au fost puține, din copilărie, când stăteam la cămin și poate nu aveam mâncare, până în prezent. Să joci fotbal pare ușor din exterior, dar nu e deloc așa. Sacrificiile sunt mari, de la accidentări până la situații mai încordate cu antrenori sau conducători. Însă tot timpul Dumnezeu m-a ajutat, m-a întărit să trec peste acele momente. Cu luptă și sacrificiu.

Donează pentru Florin Hidișan - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 91.600 lei.

VIDEO Florin Hidișan despre forța credinței: „Simt puterea Bunului Dumnezeu și puterea gândurilor bune ale oamenilor"

- Ar trebui să ...
- Încă o chestiune vreau să zic. Ultimul meu club important a fost U Cluj. Am ajuns acolo când echipa era jos, cu minus 14 la „adevăr". N-am plecat foarte bine de acolo, dar am iertat pe toată lumea. Am vorbit cu Dumnezeu și n-am nicio problemă cu nimeni, în inima mea toți sunt iertați și mă bucur când îi văd. Sunt în pace cu toată lumea, le doresc tuturor sănătate. Trăim într-o lume agitată, schimbarea în bine depinde de fiecare. Eu le doresc tuturor numai bine, vreau să transmit un mesaj pozitiv. Primesc multă putere de la Bunul Dumnezeu, altă sursă de putere nu am. Ca om, sunt slab și neputincios, dar prin mila Bunului Dumnezeu cred pot fi mai responsabil, eu și toți cei din jurul meu. Relația cu aproapele trebuie să fie mai cu bunătate. Prin ce trec acum m-a schimbat.

„Boala asta apare la oameni de peste 65 de ani"

- Ultimele luni au fost agitate pentru tine. Cum ai aflat totul?
- Strict despre boală, lucrurile stau așa: eu aveam simptome mai vechi, reflux gastroesofagian, probleme după ce mâncam, aveam și intoleranță la anumite alimente. Dar nimic grav. Am făcut tot felul de tratamente, am fost bine o perioadă, apoi au apărut iar simptomele. Cam la o săptămână după Paști am avut o criză. Nu mai mâncam nimic, slăbisem. Eram îngrijorat.

- Ai fost la control...
- Da, la gastroenterologie. Și acolo mi-a descoperit această tumoră malignă. O boală foarte agresivă, care a avut o desfășurare galopantă. Medicii au fost surprinși. Asemenea boală apare în mod obișnuit la persoane de peste 65 de ani. Echipa de medici care mă supraveghează era devastată. Toți aveau capetele plecate. Nu știu ce șanse mi-au mai dat... Dar acum vorbesc cu tine, am puterea să zâmbesc, să stau pe o bancă, deci am o stare bună per total. Mai presus de medicină există Dumnezeu, care e lângă fiecare om.

La 39 de ani, Florin Hidișan
La 39 de ani, Florin Hidișan
La 39 de ani, Florin Hidișan
La 39 de ani, Florin Hidișan
La 39 de ani, Florin Hidișan „joacă
+6 FOTO

„Doamna doctor mi-a spus că nu a mai văzut atâta forță la un pacient"

- Cum s-a schimbat viața ta din acel moment?
- Sunt o minune, prin tot ce mi se oferă! Practic, am o nouă șansă la viață. Nu-L rog pe Dumnezeu să mă facă bine, Îl rog să mă ajute să lupt. Aceste 4 luni, Vlad dragă, au fost critice. Crede-mă, am avut dureri fantastice! Nu doresc nimănui așa ceva, doar dragoste și înțelegere! M-a afectat mult și pe sistem locomotor. Sunt dureri crâncene uneori, nu-ți poți imagina. Dar Dumnezeu mi-a dat putere.

- Vestea cum ai primit-o?
- Așteptam răspunsul de după control, eram în clinică doar eu și doamna doctor. Am așteptat 10-15 minute, eram singur pe hol și m-a chemat în cabinet. Dânsa era terminată! Când am văzut-o, am și eu o experiență de viață, mi-am dat seama că nu e în regulă. M-a rugat să stau jos, plângea în hohote. Culmea, eu am primit diagnosticul cu pace în inimă. I-am zis să-mi explice totul așa cum e. Sunt un om puternic, deși știam că e grav. Am aflat că e o formă avansată de cancer. I-am zâmbit și îi tot ziceam să se liniștească. Va fi bine, asta repetam. Va fi bine, va fi bine! Iar doamna doctor plângea tot mai tare. Mi-a zis că nu a mai văzut așa ceva, atâta forță. Totul e real! Am avut o liniște... Asta e minune de la Dumnezeu!

VIDEO Florin Hidișan despre efectele chimioterapiei: „Boala m-a atacat peste tot, am avut dureri crâncene"

„Ar trebui să fiu operat în străinătate. Să vedem ..."

După ce am aflat diagnosticul am avut câteva clipe de deznădejde. Imediat însă am prins curaj, mi-am ridicat moralul și mi-am zis în gând: «Doamne, de azi sunt în mâinile Tale. Faci ce vrei cu mine!»
- Florin Hidișan

- Pare ireal, de unde atâta liniște?
- De Sus (arată spre cer)! Dar când am plecat de la clinică, eram singur pe stradă și m-am lovit de realitate. Atunci m-am simțit vulnerabil. Din toată puterea arătată, toate resursele psihice pe care le aveam, am simțit ce simțea doamna doctor când vorbea cu mine. A fost însă o chestie scurtă, de câteva minute, după mi-am revenit. Apoi, după ce s-a aflat, am primit zeci, sute, mii de mesaje de încurajare de la oameni pe care nu-i cunosc. Am simțit dragostea oamenilor. 

Am simțit că mă înconjoară cu dragoste și îmi transmit gândul lor bun. Dragostea lor, rugăciunea lor, empatia lor. Și toate lucrurile astea m-au ajutat foarte mult, mi-au dat putere. Uite, vorbesc cu tine, nu te cunosc, dar îți doresc tot binele din lume. Vlad, o să fiu bine, ai să vezi! Voi fi bine! Repet, totul o să fie bine!

- Cum au fost aceste 4 luni?
- Practic, mi-am împărțit viața între tratament, odihnă și biserică. Tumora malignă s-a extins repede. Din păcate, am și niște metastaze la ficat. Chimioterapia a lăsat urme pe corpul meu. Nu-i ușor! Sunt zile grele, dar și zile mai bune. Le-am zis și medicilor, care stăteau cu capul plecat, că medicina are rolul ei, dar mai presus sunt alte lucruri și eu voi fi bine. 

- Ce urmează pentru tine?
- Viața merge înainte! În fiecare zi mă bucur de ea, încerc să duc o viață normală. Sunt un om care trăiește atât cât își permite după valorile fizice. Am niște probleme după chimioterapie, sângele nu mi-e prea bun, tot aștept analizele să văd ce valori am. Știu însă că tumora principală s-a retras foarte mult! Acum e bine, organismul a reacționat excelent. Să vedem ce va fi de acum înainte. În principiu, ar trebui să fiu operat în străinătate, dar vom vedea cum decurg lucrurile. Am trimis analizele în Italia și Austria, aștept și de acolo, iar medicii se vor pune de acord să ia cea mai bună decizie. În ei și în Dumnezeu am încredere și știu că nu mă lasă. Voi fi bine! Vă promit! Voi fi bine, cu siguranță! 

Vreau să mulțumesc doamnei doctor Andra Meșter și echipei dânsei de la Spitalul de Oncologie din Cluj. Le mulțumesc lui Bogdan Apostu și lui Andrei Prepeliță pentru că sunt lângă mine și mă ajută mult! Plus mulți alți foști colegi, prieteni de pe la echipele la care am fost sau echipa națională. Toți sunt fantastici, au organizat meciuri caritabile și licitații ca să mă ajute
- Florin Hidișan

Florin Hidișan

  • 39 de ani
  • 107 meciuri în Liga 1 și 7 goluri
  • 110 meciuri în Liga 2 și 8 goluri
  • a jucat pentru Industria Sârmei Câmpia Turzii, Internațional Pitești, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA, Pandurii și U Cluj

Cum îl poți ajuta pe Florin

Donează pentru Florin Hidișan - alege aici suma cu care poți ajuta:
Până acum s-au strâns 91.600 lei.

Citește AICI despre alte cazuri din campania „Inima Sportului”!

Dacă știți cazuri de sportivi cu probleme și credeți că ar putea fi ajutați prin campania Inima Sportului, ni le puteți semnala la adresa de email [email protected]

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
di_livioo
di_livioo  •  22 Septembrie 2021, 03:18

Nu as vrea sa comentez prea mult…nu ai nevoie de comentarii bune sau mai putine bune …am depus o suma modica având in vedere cu ce te lupți … aceasta boala nenorocita ! :( Sa ai putere si sa iti ajute divinitatea sa Reușești sa treci peste … Domnilor de la GSP faceti mai multa publicitate acestor cazuri !!! Sunt oameni in toata lumea care vor sa ajute asa cum pot ei ….încetați sa scrieți ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alex_777
alex_777  •  21 Septembrie 2021, 13:04

Eu nici macar nu am reusit sa platesc, cred ca ar trebui sa se gaseasca alta varianta daca chiar vreti sa-l ajutati, sa se deschida un cont pe numele lui sa se faca public iar banii sa ajunga in scopul care si-l doreste sa poata fi operat sau ce trebuinte are tratament,transport, medicamentatie etc. Sanatate maxima si Domnul sa te ajute sa poti lupta!

Berceni
Berceni  •  20 Septembrie 2021, 20:33
Postat de amoniac pe 20 Septembrie 2021, 19:32

Ma impresioneaza povestea si forta sa. Am incercat sa donez, insa nu mi se pare ok ca dupa ce introduc datele cardului sa introduc in fereastra urmatoare numarul de telefon, emailul si adresa. E ca si cum as da toate elementele de siguranta, numa' bune pt frauda. VA ROG SA NU INTELEGETI GRESIT. Pentru Orice alta plata am facut, au fost suficiente datele de card, banca sesizand si continuand procesul de aprobare a platii.

Doar numarul de telefon si e mailul l-am introdus, sunt necesare pentru a-ti confirma plata.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează