GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO Dezvăluire colosală la Profu' de sport » Cum a aflat Ioanițoaia că s-a îmbogățit cu 1 milion de dolari: „Parcă mi-a dat cu ceva în cap. N-am dormit trei nopți”

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2022 20:02 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 22:39

Ovidiu Ioanițoaia, un veritabil reper în presa din România, a dezvăluit la ediția a doua a podcastului „Profu' de Sport”, realizat de redactorul-șef GSP Cătălin Țepelin, o veste-șoc primită în 2003, când a câștigat aproape un milion de dolari din vânzarea ProSportului deținut la acea vreme de Adrian Sârbu.

VIDEO. Cum a aflat Ioanițoaia că are de primit 987.000 de dolari: „N-am dormit trei nopți!”

- Înțeleg că Păunescu v-a angajat fără să vă cunoască la Flacăra. Cum s-a întâmplat? 
- A zis: «Dom'le, am auzit ceva de Ioanițoaia ăsta. Am citit ceva despre el, e un băiat tânăr. Ce, dacă s-a încurcat cu o americancă, pentru asta trebuie să-l omorâm? Câți ani are? 25! Ia chemați-l încoace!» Și m-a angajat corector. După care m-a ajutat, am scris niște cărți, am devenit cineva datorită lui Păunescu. Ăștia sunt... Emanuel Valeriu, care m-a angajat, Păunescu, care m-a ținut la Flacăra 15 ani, și Adrian Sârbu, care mi-a schimbat viața cu PRO TV-ul, cu emisiunea, dar și din punct de vedere material. Pentru că atunci când am vândut ProSportul, am luat aproape un milion de dolari.

- Un milion de dolari! La Procesul Etapei, întotdeauna când aveați în studio un antrenor sau un jucător celebru, îl întrebați cât câștigă. Acum a venit și rândul dumneavoastră să spuneți cât ați câștigat din presă în perioda de vârf. 
- Pe Lucescu l-am întrebat toată viața ce salariu are și niciodată nu mi-a răspuns (râde), deși e cel mai bun prieten al meu din sport. Niciodată n-a răspuns.

- Înapoi la momentul în care Adrian Sârbu a vândut ProSportul... 
- Acolo e o istorie întreagă. În '97 am venit de la Sportul Românesc la ProSport, iar Sârbu, ca să ne cointereseze, a zis să ne dea niște acțiuni, pe care nu le-am plătit.

- Nici nu știați la momentul respectiv ce înseamnă acțiuni.
- Habar n-aveam! Pe cuvântul meu de onoare că nu mint și nu joc teatru. Când s-a pus problema să vândă ziarul, pentru că avea niște socoteli de rezolvat cu Țiriac și îi trebuiau bani, Sârbu m-a chemat la el în birou. Cu mine s-a comportat cum puțini oameni s-au purtat cu mine în viață. Mi-a zis: «Băi, trebuie să vând ProSportul». Acum, când mergea bine? Tirajul era mare. Zic: «Îmi pare rău, ce vorbă-i aia, cum să-l vinzi?» Răspunde: «Mă, trebuie să-l vând, înțelege». Probabil că am făcut o mutră tristă. Mai spunea: «Ce-ai, mă? Asta-i viața, e capitalism, cumperi, vinzi».

- Afaceri, business. 
- Da. I-am zis: «Dom'le, făcuserăm o echipă aici...!». Ziarul ajunsese la 100.000 de exemplare, totul era în regulă, aveam 12 mașini, eram bine. Mi-a răspuns: «Lasă, mă, că iei și tu niște bani, nu-ți mai face probleme». Îi zic: «Ce dracu' bani iau eu?»

Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+25 FOTO

- Adică... ați uitat complet de acțiunile pe care vi le-a promis. 
- Nu știam eu cum e cu acțiunile.

- Ca să ne întoarcem puțin înapoi, în momentul în care ați plecat de la Sportul Românesc cu întreaga echipă ca să lansați ProSportul, Sârbu v-a promis, pe lângă salariul lunar, o cotă parte din acțiuni. 
- Exact.

- Iar în momentul în care a vândut mai departe ProSportul, cinci ani și jumătate mai târziu, v-a reamintit despre acele acțiuni.
- Mi-a spus că trebuie să vin să semnez și eu pentru vânzare. «De ce să semnez eu? Nu semnezi tu, că ești patron?». Mi-a zis apoi că am 19%. 19 la sută? Nu știam. Și jur că nu joc teatru. Vine contabila și zice: «Partea dumneavoastră este 987.000 de dolari. Sunt banii dumneavoastră». «Poftim? Cum 987.000?» Parcă mi-a dat cu ceva în cap... Eu aveam 5.000 salariu. «Dom'le, vorbiți serios?». N-am dormit vreo trei nopți.

- Erați, practic, milionar. 
- Mi-am luat casă, mașină, dădeam cu banii. Țin minte că atunci am dat avansul la casă, iar constructorul mi-a zis că e nevoie de un avans de 20%: «Dom'le, eu îți plătesc toți banii, ce avans?». L-am lăsat mască. Aveam niște bani la care nici nu visasem vreodată!

- Ca să punem un pic în context, totuși, ce însemna un milion de dolari. Cred că undeva prin 2002-2003, mi-am cumpărat eu primul apartament, două camere confort 2, într-un cartier mărginaș al Bucureștiului și am dat 6.000 de dolari. 
- Da, ca să avem o dimensiune a sumei din povestea cu Sârbu... Pe urmă, s-a mai întâmplat o chestiune ciudată. Sârbu a venit și mi-a zis: «Mă, vezi că nu pot să-ți dau toți banii. O să-ți dau cu 150.000 mai puțin, facem acte, iar eu mă angajez la notar să-ți dau acei 150.000 de euro în decurs de un an. Te deranjează?». Era un Everest de bani, i-am zis. «Nu, dom'le, ce vorbă e aia, mi-ai dat atâta... Nu te supăra, nu fac nicio hârtie. Mi-i dai când poți. Dar eu hârtie cu dumneata nu fac. După ce mi-ai dat un milion de dolari, să mă apuc să fac eu hârtie pentru 150.000 de dolari?». M-a întrebat dacă vorbesc serios.

- Nu se aștepta să fiți atât de înțelegător. 
- Da. A chemat-o pe viitoarea șefă a televiziunii, Doina Gradea, care era mâna lui dreaptă, și îi zice: «Doina, ăsta e zdravăn? Auzi la el, nu face nicio hârtie pentru 150.000, o avere». I-am zis: «Îmi dai când ai, și-așa mi-ai dat atât». Și, într-adevăr, mi-a dat în fiecare lună, timp de nu știu cât, până la ultimul ban. Și n-am făcut nicio hârtie!

VIDEO. Ovidiu Ioanițoaia, invitat la „Profu' de sport” (podcast integral)

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”:

Gică Popescu, primul invitat la podcastul „Profu' de Sport”: „Într-un an sper să avem 150 de baze sportive noi în toată țara!”

Gică Popescu face o estimare sumbră: „La națională e loc și de mai rău! Lasă ce spune Federația, vedeți vreun proiect?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
valentindragobete
valentindragobete  •  27 Iulie 2022, 13:24
Postat de misu50 pe 27 Iulie 2022, 09:00

Oricum ai da-o, trebuie sa recunosc ca Ioanitoaia a fost si este din echipa de aur a presei sportive de la noi! Si echipa aia inca nu are 11 titulari, dar are rezerve...

Aur coclit adică tinichea !

Dobermannul
Dobermannul  •  27 Iulie 2022, 11:44

"Hai bre, nenea ovi, repet chiar ne crezi așa de proști? Să spui, matale om informat, presar adică, că nu știi la 13 ani de la rivoluțe, ce-i ăla actionaru' unei firme ?!" L-a pocnit milionu' in cap. Saracu s-o fi ales si cu un cucui.

Dobermannul
Dobermannul  •  27 Iulie 2022, 11:42
Postat de valentindragobete pe 27 Iulie 2022, 10:49

Păi, cum sa nu știi că ai acțiuni?! Domnu' chiar crede că toți sunt proști și nu au habar cum este sa fii acționar în actele unei societăți comerciale? Înțeleg ca-n 5 ani "acționarul" ioanitoaia nu a semnat niciodată bilanțul societății la care era acționar? Hai bre, nenea ovi, repet chiar ne crezi așa de proști? Să spui, matale om informat, presar adică, că nu știi la 13 ani de la rivoluțe, ce-i ăla actionaru' unei firme ?! Las-o bre nene jos că-i moartă rău de tot !

Pai majoritatea sunt iar in democratie majoritatea conteaza. De ce crezi ca aia care nu sunt au plecat sau stau sa plece?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează