GSP.RO  »  SPORTURI  »  ANUNȚ

Oficial: prezența spectatorilor la evenimentele sportive va fi permisă! Care este procedura + Ce categorii de persoane vor putea participa

Prezența spectatorilor pe stadioane va putea fi permisă începând cu 13 mai
Prezența spectatorilor pe stadioane va putea fi permisă începând cu 13 mai

Articol de GSP - Publicat marti, 11 mai 2021 17:23 / Actualizat marti, 11 mai 2021 17:36

În ședința de Guvern de luni, 10 mai, s-a creat cadrul legal prin care revenirea spectatorilor la competițiile sportive în cadrul unor evenimente test este permisă.

Începând cu data de 13 mai 2021, suporterii vor putea asista din nou la anumite competiții sportive din România, care vor întruni o serie de condiții. Vor exista evenimente test/pilot la care prezența spectatorilor va fi permisă, însă doar pe baza unor propuneri trimise Ministerului Tineretului și Sportului, care vor primi avizul Ministerului Sănătății și aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Spectatorii vor putea reveni la evenimentele sportive

Într-un comunicat de presă, MTS anunță că „organizatorii de evenimente și competiții sportive care își doresc să contribuie la organizarea de evenimente test/pilot se pot adresa cu propuneri Ministerului Tineretului și Sportului” și că „aceștia vor putea depune planuri care să descrie cât mai amănunțit condițiile de desfășurare a evenimentului”.

Participarea la respectivele evenimente test va fi permisă pentru trei categorii de persoane:

  • „persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă); 
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  • persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății”. 

Ministrul Tineretului și Sportului: „Oamenii au nevoie să fie alături de echipele și sportivii pe care îi iubesc”

Ministerul Tineretului și Sportului va analiza propunerile propuse de organizatori cu privire la găzduirea anumitor evenimente test, urmând ca acelea care îndeplinesc toate condițiile legale să fie trimise spre avizare către Ministerul Sănătății. Doar cele care vor primi avizul din partea MS vor fi trimise mai departe, către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va emite o hotărâre.

„Am făcut un pas important spre revenirea la normalitate în sport, dar și în viața comunității, pe care sportul a avut dintotdeauna menirea să o anime, să o unească. Toate eforturile pe care le-am făcut până acum au meritat, iar bucuria este pe măsură. Lumea sportului era mai săracă fără spectatori, căci doar împreună ne putem bucura de emoția și frumusețea spectacolului sportiv. 

Oamenii au nevoie să fie alături de echipele și sportivii pe care îi iubesc, aceștia au nevoie de susținerea și căldura suporterilor, iar acest lucru este acum din nou posibil”, a comentat Carol-Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

Finala Cupei României și România - Georgia, primele partide-test în fotbal

Surse apropiate de MTS au confirmat pentru GSP.ro că primele meciuri vizate sunt finala Cupei României, din 22 mai, și amicalul România - Georgia (2 iunie). Ambele partide se vor disputa la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”.

Astfel, aproximativ 7.000 de suporteri vor putea să asiste la cele două confruntări, în condițiile anunțate de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Mai multe știri din sportul românesc:

Dojo la malul mării » CS Pantheon Constanța și-a deschis propria școală de arte marțiale

HANDBAL. Costică Buceschi acuză FRH că a aglomerat calendarul înainte de Final Four: „Nu am fost deloc ajutați!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
roboskop
roboskop  •  11 Mai 2021, 21:44

Si cu cei care au facut boala si au imunitate ce facem? Dupa exact 90 de zile dispare asa imunitatea? Deasemenea, ca sa platesti 250 de lei minim pentru un test ca sa vezi un meci de fotbal, trebuie sa fii de-a dreptul ***. Defapt sa platesti testul, indiferent de motiv(exceptie poate doar calatoritul, de nevoie) este absurd, in conditiile in care testul ala este cel mult o gluma, din perspectiva relevantei

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

314turca
314turca  •  11 Mai 2021, 19:53

Dictatura nu e deloc incipientă, domnule radumatei, ci în plină fază de consolidare. Vaccinați sau nu, suntem cu toții duși cu zăhărelul și dresați să avem reflexe condiționate, exact precum cățelul lui Pavlov.

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  11 Mai 2021, 19:34
Postat de 314turca pe 11 Mai 2021, 19:30

Cred că măsurile astea sunt de noaptea minții, domnilor! Atâta vreme cât mergem la market sau ne suim în tramvai (vaccinați sau nevaccinați laolaltă) doar cu masca pe figură, nu văd de ce ar trebui ca intrarea pe stadion să fie condiționată. Să nu-mi spuneți că un meci de fotbal la care suporterii („mascați”, desigur) sunt despărțiți între ei de două-trei scaune goale poate prezenta un pericol de infectare mai mare decât o coadă la casa de marcat a unui super-market sau o călătorie de câteva stații cu metroul, că nu vă cred... Da asta-i situația: de bunăvoie și nesilit de nimeni trebuie să te vaccinezi, că altcum ești un pericol pentru societatea democratică aflată în plină construcție!

asa e

Vezi toate comentariile (6)
Comentează