GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP

Superlativele GSP 2016 Mircea Lucescu pe locul 2 în topul antrenorilor: "Încerc să menţin un nivel al performanţei"

Lucescu e calificat în primăvara europeană cu Zenit
Lucescu e calificat în primăvara europeană cu Zenit

Articol de - Publicat joi, 22 decembrie 2016 09:23

Mircea Lucescu a decis ca 2016 să fie anul schimbării: a părăsit, după 12 ani, Șahtiorul, cu care câștigase 22 de trofee.

- Domnule Lucescu, cum e viața în Rusia, la Zenit?
- Este intensă. Sunt o mulțime de lucruri de făcut, am avut o perioadă bună pe final de an, chiar dacă am avut unele probleme serioase. Am pierdut puncte prețioase, mai ales că am condus în toate meciurile. Trei jocuri am condus și-am pierdut puncte, dar acum sunt mulțumit și cu locul doi.

- Marius Șumudică este antrenorul anului în România.
- Felicitări! O să vorbesc cu el, sigur. Eu îl felicit, pentru că în condiţii foarte dificile a obţinut o performanţă extraordinară. Această capacitate pe care o are de a mobiliza propriii jucători poate să fie decisivă într-o confruntare din Europa League. Poate să facă treabă şi cred că îşi doreşte foarte tare. Sunt sigur că acum şi jucătorii se gândesc să continue cu el.

- Aveți 43 de ani de antrenorat, cum de mai aveți pasiunea asta?
- Pasiunea mea pentru fotbal mă face să-mi menţin entuziasmul. Este foarte dificil să mai găseşti ce se întâmplă în fotbal în vreun alt domeniu. La fiecare trei zile eşti un personaj diferit. Un antrenor la fel de bun ca ultimul rezultat. Dacă e pozitiv, eşti cel mai bun din lume, dacă nu, eşti cel mai nepopular din lume, mai ales în ochii fanilor.

- Sunteți calificați și dumneavoastră, și Astra în primăvara europeană.
- Noi jucăm cu Anderlecht. Este un meci de nivel, este un meci dificil, însă eu spun că Zenit are prima șansă. Mai avem foarte multă vreme până atunci, avem timp să pregătim meciul, să vedem cum evoluăm, se pot schimba multe.

- Astra are vreo șansă cu Genk?
- Sunt convins că vor fi supermotivați în continuare. Până acum au făcut o treabă foarte bună. Nu văd o mare diferență între fotbalul de la noi și cel belgian, deci au o șansă.

- Ce vă propuneți pentru 2017?
- Să fiu sănătos și să fac treabă bună la Zenit, unde încerc să menţin un nivel al performanţei pe care lumea din jur să-l aprecieze. Zenit este un club foarte puternic, cu ambiţii mari şi cu o istorie bogată. Să fim sănătoși, e cel mai important!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
362275367472906
George Frent  •  22 Decembrie 2016, 15:29

Super antrenor.L-am admirat intotdeauna.Mult succes si La multi ani!

whiteredarad
whiteredarad  •  22 Decembrie 2016, 11:33

Lucescu, ca la box, este antrenor, in alta categorie...la "grea", Sumudica e la "supemijlocie". Cum se poate premia antrenorul pedepsit vreo 4 luni , un circar, ? Cum poate fi comparat cu Lucescu ? Este o ...blasfemie ! Pentru fotbalul interm de acord, , desi sint antrenori decenti, fara galagie, Ionut Popa de exemplu, care fac treaba. In plus Sumudica a avut o echipa excelenta, ei , jucatorii, de la ASTRA, ar merita laudele

Vezi toate comentariile (2)
Comentează