GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP 2012

Wesley este pentru a doua oară consecutiv stranierul anului: "Jumătate din inima mea e românească!"

35 de goluri a marcat Wesley în tot anul 2012 pentru Vaslui şi Al Hilal.
35 de goluri a marcat Wesley în tot anul 2012 pentru Vaslui şi Al Hilal.

Articol de GSP - Publicat joi, 20 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 19 decembrie 2012 20:27

Brazilianul de 32 de ani joacă acum la Al Hilal şi transmite din Arabia Saudită un mesaj emoţionant de recunoştinţă pentru fotbalul românesc şi suporterii de aici: "Cu voi am devenit cineva!".

Numărul 1 în opţiunile fanilor, stranierul cel mai apreciat de jurnalişti, cele mai multe voturi de la adversarii din teren. La telefon, Wesley ascultă ca un copil entuziasmat şi nerăbdător. "Nu se poate, nu am cuvinte, nu se poate!". La 4.000 de kilometri distanţă de iarna românească, tocmai în Arabia Saudită, emoţiile brazilianului sînt sincere.

- Wesley, ce înseamnă acest premiu? Fără declaraţii de politeţe. Cît contează?
- Păi, să fiu cel mai bun fotbalist străin doi ani la rînd într-un campionat bun, apoi să cîştig trofeul, acum, după doar 6 luni: îţi dai seama, simt că am muncit "pe bune", am lăsat cu adevărat ceva în urmă!

Sougou despre Wesley: ”E un jucător extraordinar”

"E şi un premiu pentru respect"

- Cum ai rezuma anul 2012?
- Am acelaşi regret, nu am reuşit să cîştig un trofeu cu Vaslui. Dar, personal, chiar mă simt împlinit acum, că mi-ai dat vestea asta: e recompensa pentru o muncă importantă, dar care n-a adus trofee în competiţii.

- Cum îţi explici succesul acesta?
- Am jucat puţin anul ăsta în România, dar premiul nu cred că vine doar pentru ce-am făcut acum. E o continuare. Şi mai cred că nu te votează oamenii numai şi numai pentru talent sau valoare. E şi un premiu de caracter, pentru respect: eu am respectat adversarii şi arbitrii, nu m-am certat cu preşedinţi şi antrenori, am fost iubit de colegi şi am fost corect cu presa.

Rusescu a fost încoronat ca fotbalistul anului: ”Numărul 1, dar vedetă tot nu sînt!”

"Mi-e dor de România şi nu sînt bătrîn"

- Cu atîta apreciere din ţară, vine firesc întrebarea: cînd te întorci?
- Mi-e dor, mi-e dor tare de tot şi de România, şi de fotbalul românesc! Şi nu cred că sînt bătrîn: uite, au venit trofeele acum, după 30 de ani!

- Fentezi ca pe teren :) Te aşteptăm în Liga 1?
- Nu ştiu... Ştiu sigur însă că e o mare problemă în Arabia Saudită: cine a lucrat cu mine ştie că cel mai mult pe lumea asta îmi place să joc fotbal! Or, aici, ai toate condiţiile posibile, doar că astăzi joci, apoi 10 zile doar te antrenezi! Uite, acum, cînd mă gîndesc la fotbal, simt o bucurie care îmi umple inima!

- Are şi România locul ei în inimă?
- Ooo, jumătate din inima mea e românească! După o carieră de peste un deceniu în fotbalul profesionist, pot să spun clar că am devenit cineva după anii petrecuţi în România!

20 de goluri a înscris Wesley pentru Vaslui în cele 20 de meciuri disputate în 2012

"Le mulţumesc celor care m-au votat. Acum îmi dau seama că nu-i uşor să faci să te iubească şi presa, şi adversarii, şi suporterii! Serios, n-am cuvinte!" (Wesley, stranierul anului)

545720-clasament-stranieri.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
max_24
max_24  •  20 Decembrie 2012, 22:24

Acuma se vede ca Weslei ducea tot greul echipei , din pacate se simte prea mult lipsa lui la Vaslui Respect Weslei Respect FC VASLUI Respect ROMANIA

peryfery
peryfery  •  20 Decembrie 2012, 15:40

Wesley-tot respectul un fan stelist!

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  20 Decembrie 2012, 14:46

respect Wesley....un jucator foarte bun si un caracter deosebit!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează