GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECES

S-a stins Benone Sinulescu » Cum a ajutat-o artistul pe Nadia Comăneci: „A venit miliția la ușă, ea era atât de speriată de Karolyi”

Benone Sinulescu a încetat din viață, la vârsta de 84 de ani
Benone Sinulescu a încetat din viață, la vârsta de 84 de ani

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 17:56 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 18:09

Benone Sinulescu, unul dintre artiștii îndrăgiți ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 84 de ani, din cauza unor multiple probleme de sănătate.

Benone Sinulescu se confruntase în ultima perioadă cu o penumonie ce i-a șubrezit și mai mult starea de sănătate. Soția acestuia a decarat că artistul a refuzat internare.: „Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19”, a spus soția artistului, potrivit impact.ro.

Cântăreţul Benone Sinulescu, care a interpretat decenii în șir muzică populară, s-a născut pe 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. De-a lungul anilor, a fost recompensat cu premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică.

Cum a ajutat-o Benone Sinulescu pe Nadia Comăneci

Benone Sinulescu a avut o relație de prietenie cu marea gimnastă Nadia Comăneci, cea care recent a împlinit 60 de ani. În cartea „Nadia și Securitatea”, istoricul Stejărel Olaru, expert în istoria serviciilor de informații, a relatat o întâmplare ce i-a avut protagoniști pe Benone Sinulescu și Nadia Comăneci.

În cartea respectivă, scriitorul prezintă varianta lui despre agresiunile la care ar fi fost supuse gimnastele la lotul naţional de către antrenorul Bela Karolyi. Un episod din carte îl are în prim-plan pe Benone Sinulescu, cunoscutul interpret de muzică populară. 

Nadia le-a povestit jurnaliștilor cum a fugit de antrenorul său, înainte de o deplasare în Mexic, iar mai apoi s-a întâlnit cu Benone Sinulescu. 

Jurnaliști: - Știu povestea. Ai fugit la Benone Sinulescu
Nadia: - Am fugit pentru că dl. profesor a spus că «Fii atentă că acum, când mergem în Mexic, trebuie să mănânci aer. Dar vezi că și aerul îngrașă!». Eu am fugit, am mers pe jos întâi la gară, apoi nu știu cum am ajuns pe Calea Victoriei pe jos. Am mers la alimentară și am cumpărat cașcaval, că nu mai puteam de foame.

- Și ai mâncat cașcaval? Campioana olimpică a mâncat cașcaval pe stradă? Și până la urmă ce-ai făcut? 
- M-am dus la Benone, i-am spus și lui. 

- Am auzit că ai plâns în seara aia
- Da, pentru că de câte ori m-a chemat cineva "mare" eu nu am spus nimic de dl. profesor.

„Era speriată, că s-a săturat de Karolyi” 

În seara zilei de 9 septembrie 1977, telefonul Ștefaniei Comăneci a sunat la ora 21:51. Telefonul din Onești era în acea periomaadă ascultat de serviciul secret. La capătul celălalt al firului era Benone Sinulescu, care i-a povestit mamei Nadiei cum a recuperat-o pe aceasta din oraș, cu un taxi.

Nadia ajunsese la Benone după ce mai întâi o căutase pe cântăreața Irina Loghin, cu care era prietenă, dar care nu răspunsese. Acesta i-a povestit mamei Nadiei: "Ea, săraca, într-un fel era speriată, că s-a săturat de Karolyi. (...) Karolyi i-a vorbit urât, că «vei mânca aer, dar numai o singură gură, că două te îngrașă». «Vreau la mama, vreau să plec la mama», îmi zicea".

După două zile, are loc a doua discuție dintre Benone și Ștefania, mama Nadiei, în care interpretul de muzică populară îi povestește acesteia cum a fost luată fiica ei de Miliție

"Săraca, îi bătea inima când a(u) venit după ea atâția. A venit întâi un milițian și ea era atât de speriată. (...) Vă imaginați că a trebuit să știe tot blocul, dar ce a fost groaznic pentru mine, faptul că a venit atâta miliție la ușă. A plecat liniștită (nr. în cantonament). Mi-a fost milă, pe cuvânt!".

Citește și alte știri de actualitate: 

Nicolae Badea, trimis în judecată de DNA! Ce acuze îi aduc procurorii fostului finanțator de la Dinamo

Anunț important pe piața media din România » Cine e noul șef al departamentului sport de la Pro TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
roaitavasile
roaitavasile  •  19 Noiembrie 2021, 05:16

Doua vorbe depre mort, în rest cancan...Profesionalism gsp.

adrianyo
adrianyo  •  19 Noiembrie 2021, 00:50

totul este infinit...mai putin timpul nostru pe acest pamant!

22cea
22cea  •  18 Noiembrie 2021, 21:29

In 77 inca se mai gasea cascaval la Ali Mentara iar Benone era "prieten" cu Nadia care avea 16 ani .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează