GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECES

A murit Victor Socaciu » Suflarea rapidistă este în doliu după despărţirea de omul care le-a cântat cel mai frumos imn din ţară

Victor Socaciu a încetat din viață, la vârsta de 68 de ani / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +8   FOTO
Victor Socaciu a încetat din viață, la vârsta de 68 de ani / foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat luni, 27 decembrie 2021 14:47 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 16:08

Cântărețul de folk Victor Socaciu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști români, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 68 de ani. Fiica și fosta soție a artistului au confirmat regretabila veste. 

Victor Socaciu, mare fan al Rapidului, a fost cel care a cântat ani în șir „Suntem peste tot acasă”, imnul giuleștenilor, despre care mulți spun că e cel mai frumos al unei echipei din România. 

Artistul avea unele probleme de sănătate mai vechi. În trecut, Victor Socaciu suferise un transplant de rinichi.

Finalul de an ne aduce o nouă veste tragică! Interpretul imnului nostru, Victor Socaciu, s-a alăturat Galeriei din Ceruri a Rapidului! Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!

- Rapid, pe contul oficial de Facebook

Victor Socaciu, la o petrecere a Rapidului / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Victor Socaciu, la o petrecere a Rapidului / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Victor Socaciu, la o petrecere a Rapidului / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Victor Socaciu, la o petrecere a Rapidului / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Victor Socaciu, la o petrecere a Rapidului / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+4 FOTO

Familia confirmă decesul lui Victor Socaciu

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, a scris pe Facebook Ana Maria Socaciu, fiica artistului. 

Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume. Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. 

Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea. Fiul nostru, Victor Socaciu , va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ… Îți mulțumesc pentru cântecul pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit

- Maria Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu

Tot Victor Socaciu este cel care a compus actualul imn al lui FC Argeș, un alt cântec apreciat de microbiști, cu referințe la performanțele piteștenilor din anii '70.

Drum lin, Victor Socaciu! Doliu în lumea muzicii românești! Victor Socaciu, cunoscutul cântăreț de muzică folk, a decedat astăzi, 27 decembrie 2021, la vârsta de 68 de ani. Artistul s-a stins din viață la Spitalul Carol Davila din Capitală unde era internat de aproape o lună. 

Victor Socaciu a compus actualul imn al echipei FC Argeș. Clubul FC Argeș nu te va uita niciodată! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

- FC Argeș, pe contul oficial de Facebook

De azi înainte, Victor Socaciu se alătură lui Eugen Barbu, Florian Pittiş, Maria Tănase, Jean Constantin sau Gheorghe Dinică în „Galeria din Ceruri” a Rapidului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Povestea, în premieră, după 40 de ani! Cum a apărut imnul Rapidului » Păunescu l-a compus la o miuță cu Ioanițoaia: „Ovidiu, notează!”
RAPID
Povestea, în premieră, după 40 de ani! Cum a apărut imnul Rapidului » Păunescu l-a compus la o miuță cu Ioanițoaia: „Ovidiu, notează!”

Povestea imnului Rapidului

Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a povestit cum a fost compus imnul Rapidului, la o miuță la care a luat parte și directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, pe atunci jurnalist la revista Flacăra.

„Acest imn s-a născut foarte simplu. Era iunie 1980, eram la redacția Flacăra, tata ne-a luat în mașină pe mine, aveam 11 ani, pe Victor Socaciu, care era tânărul folkist de atunci și pe care-l lua peste tot, scriau și făceau împreună lucruri frumoase pentru cenaclul Flacăra, pe Ovidiu Ioanițoaia, gazetar sportiv la revista Flacăra, și pe Victor Niță, tot de la Revista Flacăra.

Am ajuns la stadionul Giulești. Nu era zi de meci, era o zi în care Flacăra juca fotbal la poarta dinspre tunel, dinspre Teatrul Giulești. Ne încălzeam, urma să înceapă o miuță și tata, în timp ce dădeam în minge, i-a zis lui Victor Socaciu: «Victore, du-te și ia chitara de la mașină! E prea frumos momentul ca să nu scriem un cântec.

Reamintesc: Rapidul era în Divizia B. Se luptase cu un an înainte cu Scorniceștiul, atunci abia pierduse lupta pentru promovare cu Progresul, parcă. Până s-a dus Victor Socaciu la mașină să ia chitara, nu exista muzică, nu exista nimic, nu existau versuri, tata i-a zis lui Ovidiu Ioanițoaia:

«Ovidiu, ia o hârtie!». Ioanițoaia nu avea hârtie cu el că veniserăm să jucam fotbal. A luat un șervețel, o chestie, un carton de mici, nu știu ce, ce era pe acolo prin așa-zisul tunel, la intrarea spre vestiare și tata i-a spus: «notează!» 

«Suntem peste tot acasă / Porțile ni se deschid / Nu-i echipă mai frumoasă și iubită ca Rapid»

Uite, am în față, cu scrisul lui Ovidiu Ioanițoaia, hârtia de atunci. Apoi, Victor Socaciu a luat chitara, a scris muzica, tata a continuat să dicteze versurile la celelalte strofe și așa mai departe.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
ucluj2011
ucluj2011  •  29 Decembrie 2021, 22:43
Postat de iulian_ene pe 27 Decembrie 2021, 16:15

"Suntem peste tot acasa,/Portile ni se deschid..." Versurile astea, deci, nu sunt despre Rapid, sunt despre Cenaclu. Intr-adevar, asta era atitudinea paunescului la apogeul cenaclului, se ducea peste tot in tara cu cenaclul si se facea sef. Comitea showul pseudo-cultural-propagandistic, tragea niste orgii grotesti, se rastea pe la forurile locale, de-l detestau toti prim-secretarii si se intorcea cu portbagajele pline cand in in RO deja incepuse penuria. Si aici, voia Paunescu sa joace basica, nimic mai simplu ne ducem peste aia de la Rapid, ca n-au tupeul sa zica ceva. Momentul inaltator cu inspiratia si geniul de-l povesteste mediocritatea Andrei Paunescu e de tot rasul. Ca imn, e, intr-adevar, bunicel, dar pana la arta mai e, taticu. Misto si aia cu nea Ovi in postura de scrib docil.

Ești de o ***-e rarisimă!!! Sau poate că ești doar un troll care nu crede nici el ce spune.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  29 Decembrie 2021, 22:36

Dumnezeu să-l odihnească pe Victor Socaciu!!! Mare om , Mare interpret , Mare artist!!!

ucluj2011
ucluj2011  •  29 Decembrie 2021, 22:34
Postat de talpaiadului pe 27 Decembrie 2021, 19:20

Si mie imi place cel mai mult imnul Universitatii Craiova, dar si imnul Rapidului este foarte frumos.

Imnul Rapidului , PRIMUL IMN al vreunei echipe din România este mult mai frumos decât cel al Craiovei. Clasament imnuri echipe de fotbal: 1.RAPID 2.DINAMO 3.CRAIOVA.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează