FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Acuzațiile lui Dinu la adresa lui Crăciunescu și Bernard Tapie au aprins Europa! Presa vuiește: „Corupție în Liga Campionilor!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 mai 2019 21:30

GSP.ro a publicat astăzi, concomitent cu partenerii francezi de la Mediapart, acuzațiile grave făcute de Cornel Dinu despre coruperea lui Ion Crăciunescu de către Bernard Tapie, întâmplare ce ar fi avut loc în anul 1993. Subiectul s-a răspândit rapid in presa internațională.

In ‘93, Bernard Tapie, patronul de la acea vreme al lui Olympique Marseille, i-ar fi oferit lui Crăciunescu, într-o pădure, 20.000 de dolari ca să nu-i acorde cartonaș galben unui jucător la meciul Marseille - Bruges din semifinala Ligii Campionilor. 

Dezvăluirile făcute au creat un adevărat val de reacții, iar publicații  prestigioase, precum L'Equipe, Le Parisien (Franța), Le Soir (Belgia), Sport (Spania) sau Der Spiegel (Germania) au preluat imediat dezvăluirile apărute pentru prima oară în Gazeta Sporturilor

Iată câteva titluri:

  • Le Parisien: „Bernard Tapie acuzat că ar fi cumpărat un meci din Liga Campionilor, în 1993”;
  • Le Soir: „Fost jucător îl acuză pe Bernard Tampie că a vrut să corupă un meci”
  • L'Equipe: „Fost selecționer român îl acuză pe Bernard Tapie că a corupt un arbitru la meciul FC Bruges - Marseille din 1993”

Pe contul de Twitter al partenerilor de la Mediapart, dezvăluirile lui Cornel Dinu au adunat până vineri seară 1700 de redistribuiri în timp ce următorul cel mai popular subiect - un articol despre procesul unor șefi de la France Telecom acuzați de hărțuire care a dus la cazuri de sinucidere - are 150 de redistribuiri, de peste 10 ori mai puțin.

61587216 2122351161210924 2146198537950461952 n +10 FOTO

CONTEXT:

  • În cartea lansată recent, Cornel Dinu a dezvăluit că Ion Crăciunescu ar fi fost mituit de Bernard Tapie, fostul patron al celor de la Olimpique Marseille, în anul 1993, când Dinu era selecționer.
  • “Am nevoie de ajutorul tău. O să vezi că ceea ce îți cer e o nimica toată”, i-ar fi transmis Bernard Tapie telefonic selecționerului român care se pregătea de meciul cu Cehoslovacia de la Kosice.
  • Tapie avea nevoie de Dinu pentru a ajunge la arbitrul FIFA Ion Crăciunescu. Acesta fusese delegat de UEFA să arbitreze ultimul meci din grupă al lui Marseille, la Bruges.
  • Doleanța patronului Tapie era ca Basile Boli, fundașul francezilor, să nu primească un cartonaș galben. Crăciunescu nu l-a avertizat pe Boli în acea partidă, iar Boli a ajuns în finala cu AC Milan, dând golul victoriei, în minutul 43, 1-0!

Vezi și: 

Șoc în cartea lui Cornel Dinu: Crăciunescu, corupt în pădure. Culisele mituirii arbitrului FIFA cu 20.000 de dolari la un meci capital din Liga Campionilor + acuzații de blat la cel mai înalt nivel

Ion Crăciunescu, reacție vehementă după acuzațiile lui Cornel Dinu: „Să meargă la detectorul de minciuni! Pentru mine, Dinu nu mai e nici domn”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
fibra
fibra  •  01 Iunie 2019, 09:52

Cine e de crezut Dinu sau Tapie care in 1995 a fost condamnat pentru participare la coruptie si influentarea martorului? Ca patron al lui Marseille a fost prins cu aranjamente si echipa a fost retrogradata in Liga 2. Ca ministru a fost acuzat de mari nereguli financiare. Nu o fi Dinu "ingeras" dar Tapie e dr@cu gol. Inainte sa dea cu piatra o groaza de noi nascuti,ar trebui intai sa se informeze. Problema e daca sunt in stare sa inteleaga ce citesc.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  01 Iunie 2019, 08:54

Subtiri, stimabile, subtiri conraargumentele! Se spune ca "Nu iese fum fara foc" asa ca - pana la proba contrarie - ramane "pata"! Nu prea inteleg de ce Dinu trebuie sa mearga la poligraf? Nu este mai normal ca "m'neata", dle Craciunescu, sa mergi la poligraf? Ori ce cotraargumente vei aduce este foarte greu sa pozezi intr-un om integru atata timp cat incercarile dvs timide de a va disculpa nu au convins! Cu ceva timp in urma Ioanitoaia s-a oferit sa scrie o carte legata de activitatea dvs de fost arbitru international dar ati refuzat! De ce? Pentru ca "reactiile" celor care mai sunt in viata v-ar fi facut praf si ati fi fost nvoit sa dati mult prea multe explicatii. Mai ales despre "afacerile arbitrilor internationali" puse la cale de Servicii, unde toti erati "***"!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10216234136020768
Horia Zarnovean  •  01 Iunie 2019, 06:19

Nu doar Europa vuieste ci si Dragonul Rosu

Vezi toate comentariile (16)
Comentează