GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FACEBOOK

Adi Hădean, scandalizat: „E un fel de nutreț livrabil, cu sare și monoglutamat” | Ce l-a scos din sărite: „Mizerii la 39 de lei”

Articol de - Publicat sambata, 08 august 2020 20:09 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 16:01

Celebrul bucătar Adi Hădean, care face acum o emisiune la Digi 24, și-a pierdut răbdarea pe facebook în ceea ce privește obiceiul românilor de a comanda mâncare fast-food. 

„Ce e rău în a mânca acasă? Nimic, desigur, mai ales dacă mănânci ce ai gătit tu. Nu-i rău nici să mănânci mâncare comandată/livrată sau take-away, dacă poți face asta în mod conștient. Ceea ce se întâmplă tot mai puțin, judecând după cursa nebună a aplicațiilor care se întrec să livreze mai repede, mai ieftin. Apeși un buton și capeți în schimb promisiunea că într-o oră vei mânca mâncare caldă. Da’ eu nu aș mai numi-o mâncare. Aș numi-o nutreț livrabil, cu tot respectul pentru nutreț. Și o să vă spun de ce. Orice trebuie să fie cald, în 5 minute nu va mai fi la fel de cald. Orice trebuie să fie rece, în 5 minute nu va mai fi la fel de rece. Orice lucru ieftin e pe cheltuiala ta, dar încă nu realizezi. Scăderea calității mâncării e inevitabilă și garantată, mai garantată (permiteți) decât livrarea într-o oră. 

Cel mai excentric milionar român! Și-a părăsit nevasta pentru o bombă sexy pe care o filmează cu dronă pe o insulă pustie!

Mâncare ieftină poate însemna pentru tine o roșie cumpărată vara din Obor. Pentru un restaurant, mâncare ieftină înseamnă ingrediente mai proaste, personal necalificat (cu capacitate redusă de a găti vag corect, cu capacitate redusă de a respecta niște norme de igienă stricte), înseamnă un meniu limitat la carbohidrați în exces, grăsimi în exces, tehnici de gătire folosite abuziv (prăjire+prăjire și un pic de prăjire la final), legume conservate și supe cu multă gelatină, care rămân fierbinți 20-30 de minute după ambalare. Asta înseamnă că în realitate, un restaurant care are pretenții de la sine, fie nu se bagă, fie pierde lupta prin abandon sau prin abandonarea principiilor care stau la însăși baza deschiderii sale. Nu-i bai, câștigă industria de fast food. 

„Da, dar vezi, oamenii sunt tot mai grăbiți, mai e și stresul dat de pandemie”

Stați acasă. Comandați, că vi se livrează într-o oră. Acasă nu mai trebuie să vă grăbiți nicăieri și sunteți în siguranță. Apăsați în continuare pe butoane virtuale care nu mai fac nici măcar “click”, apoi repede-repede, niște bani pe care nu i-ați văzut niciodată intră în contul unei firme care trei-cinci zile mai încolo o să plătească mâncarea pe care ați consumat-o voi azi, după ce reține 35-42% din prețul pe care l-ați plătit voi, deja scăzut, pentru că-i viața grea și competiția dură. 

Vouă o să vă sugereze permanent opțiuni bazate pe ce review-uri ați postat online, pe ce ați cumpărat anterior, pe câți bani au cheltuit cei care-și fac reclamă în aplicații. Mai puțin pe gustul mâncării, pe calitatea texturilor, pe compoziția fiecărei îmbucături. 

Apoi, la 45 de ani, două stenturi mai târziu, ajunși pe o terasă care a supraviețuit cine știe cum apocalipsei, o să vă oripilați pentru că mâncarea n-a ajuns la voi instantaneu, pentru că n-are trei linguri de sare și una de monoglutamat de sodiu ca să mai simțiți și voi vreun gust, pentru că tâmpitul de ospătar e și el om și are reacție, pentru că pastele sunt al dente și carnea chiar opune rezistență când o muști (mizeriile alea din “vită” cu 39 de lei porția și care “se topesc în gură” sunt frăgezite artificial, adesea chimic, ca să știți și voi), pentru că bucătarului i se rupe de mama dumneavoastră și de cum v-a învățat dânsa să vă gestionați așteptările”, a scris Adi Hădean pe Facebook.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
amicu
amicu  •  31 Iulie 2021, 23:12
Postat de iulihenry14 pe 03 Martie 2021, 17:14

Eu ma uit la comentariul tau si ma crucesc. Tu confuzi restaurantul cu shaormeria. Daca tu te duci la restaurant si dai 10 lei pe o friptura si te astepti sa fie Kobe atunci inseamna ca nu stii ce inseamna restaurant. De asemenea carnea aia cu antibiotice nu se face cu delicat...asta daca nu cumva ai mancat tu piept de pui la gratar sau vreo friptura de vita la cuptor cu delicat cum o face tanti Mita la bloc. Va duceti la impinge-tava si aveti impresia ca ala e restaurant. Carne cu delicat...vai de capu nostru. Nu va mai duceti la coltu blocului la "terasa" si aveti impresia ca ala e restaurant. La restaurant dai 40 de lei pe o portie de paste, la terasa la Nea Nicu mananca 10 oameni cu 40 de lei

Nici prețul nu îți garantează calitatea. De multe ori sunt preturi exagerate pentru niste ***. Dacă intra într-o zi sanepidul in 10restaursnte de fițe, fii singur că a doua zi toate vor avea lacătul pe ușa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

belane
belane  •  04 Martie 2021, 07:47

Ted Kaczynski avea dreptate

bertino
bertino  •  03 Martie 2021, 23:23

Omul are mare dreptate fie ca va place sau nu. Pentru acesti escroci suportam ajutoare de stat ca sunt inchisi pe timp de pandemie. Niste carciumari care ne otravesc zi de zi

Vezi toate comentariile (11)
Comentează