GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PREZIDENȚIALE

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 // Știu casele de pariuri mai multe decât spun? Anomalia remarcată în duelul Viorica Dăncilă - Dan Barna » Klaus Iohannis, ca Nadal pe zgură :)

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 noiembrie 2019 15:41

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 // Klaus Iohannis este favorit cert la câștigarea alegerilor prezidențiale de duminică. Casele de pariuri oferă opțiuni extrem de variate, unele mai edificatoare decât orice sondaj.  

Când te gândești la oamenii care construiesc cotele pariurilor, îți imaginezi oameni cu informații detaliate, uneori ascunse. Nimic nu le scapă. Bookmakerii și-au făcut temele și pentru prezidențiale și oferă câteva indicii în privința enigmaticului scrutin.  

1. Klaus Iohannis, ca Nadal pe zgură  

Președintele în exercițiu are o cotă de 1,15 pentru dobândirea unui nou mandat la Cotroceni. Cam cât ar avea Rafael Nadal într-o finală la Monte Carlo împotriva lui Marius Copil.  

2. Dan Barna, principalul contracandidat 

Dan Barna a avut o campanie cu suișuri și coborâșuri, dar este văzut în continuare cu șansa secundă. Cota candidatului USR-PLUS se situează în jurul valorii de 5,00

3. Dăncilă sau Diaconu?  

Viorica Dăncilă, candidata PSD, și Mircea Diaconu, susținut de Pro România și ALDE, se luptă pentru voturile din eșichierul stâng. Cei doi au cote aproximativ egale, 11,00 Dăncilă și 12,00 Diaconu.  

4. Paleologu, primul dintre cei fără șanse 

Theodor Paleologu a reușit să smulgă procente din electoratul lui Dan Barna, dar insuficient pentru a concura cu șanse reale la turul 2. Casele de pariuri îl tratează totuși mai serios decât pe ceilalți competitori și i-au oferit o cotă de 27,00.  

Anomalia Barna - Dăncilă 

Am notat faptul că Dan Barna are a doua șansă la câștigarea alegerilor. Paradoxal, candidatul USR-PLUS nu avea și prima șansă la intrarea în turul secund. Înaintea dezbaterii de la Europa FM, de joi seară, Barna avea cotă 2,00 într-un duel direct cu Viorica Dăncilă. Fostul prim-ministru era cotat cu 1,80.  Duelul direct înseamnă procentele pe care cei doi le vor obține în turul 1.

Cum e posibil ca Barna să fie al doilea în cursa pentru Cotroceni dar să aibă șanse mai mici decât Dăncilă la a ajunge în turul secund? Simplu. Bookmakerii consideră că președintele USR este singurul care ar avea șanse într-un tur secund cu Klauss Iohannis. Chiar dacă ar ajunge acolo, Viorica Dăncilă ar porni din postura de outsider clar în fața fostului edil din Sibiu. 

Cotele pentru prezidențiale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 // Știu casele de pariuri mai multe decât spun? Anomalia remarcată în duelul Viorica Dăncilă - Dan Barna » Klaus Iohannis, ca Nadal pe zgură :)
  • Cote Casa Pariurilor

Bookmakerii pierd din precizie

Anticiparea e mai dificilă în politică decât în sport. Casele de pariuri au dat chix în cazul scrutinelor importante. Cele mai proaspete în memorie sunt alegerile prezidențiale din România, când Victor Ponta avea o cotă de 1,20 pentru a triumfa în fața lui Klaus Iohannis. Sibianul, cu o cotă de 4,50, s-a impus. 

Cote identice au fost și în cazul alegerilor prezidențiale din SUA. În ciuda tuturor așteptărilor, Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
cneius
cneius  •  10 Noiembrie 2019, 15:53

"În ciuda tuturor așteptărilor, Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton"...??? Distractiva exprimarea voastra, care asteptari ???

518396918348499
Viorica Alexandru  •  10 Noiembrie 2019, 11:49

la cat se pricep pariorii la sport si cum au ingropat fotbalul si vor sa ingroape si tenisul, nu este de asteptat ca fie altfel si in politica...

 •  10 Noiembrie 2019, 10:58
Postat de Vlad Muresan pe 09 Noiembrie 2019, 13:46

Din 30 de ani PSD a fost aprox. 16 ani la guvernare (90-96,2000-2004,2012-2014,2017-2019) perioade când a crescut nivelul de trai, s-a redus șomajul, taxele și inflația pe când dreapta când a fost la guvernare a fost recesiune puternica, șomaj în creștere galopantă si creșteri de tva și alte taxe, exceptând doar perioada lui Tăriceanu dintre 2004-2008. De asemenea PSD a avut doar 10 ani președintele țării iar atunci am intrat în NATO,am finalizat negocierile cu UE și au fost eliminate vizele pt UE iar dreapta a avut 20 președinția și n-au fost în stare nici macar sa ne bage in Schengen sau sa elimine vizele pt america.

Rezultatele vorbesc! Pentru idioti ca firaldo, multi dintre ei plantati in diaspora de servicii, cu activități de frecatori de menta pe-acolo, numai ca sa fie carne de tun și de manevra o data la 4 ani, nu au alta misiune decat sa injure PSD-ul!!?? De ce?? Sa faca ei mai mult dacă îi duce capul ala cat damigeana cu mintea cat dopul!! ... La ultimele alegeri l-am votat pe Johannis și imi mananc și acum mana cu care l-am votat!! Mare, foarte mare dezamăgire!!... Ipochimenul teleghidat a făcut pi pi pe democrație și a pus cu forța un partid ca PNL, cu nici 20% la alegerile anterioare!!?? Suntem o tara normala la cap??? Un partid, pe care nu-l agreez, ca PSD cu peste 40% la alegeri sta acum in opozitie, pentru ca aurolacii populari romani de la PE, au DENIGRAT PERMANENT ROMANIA, tara pe care o reprezinta!!?? ... Ce om normal la cap poate accepta asa ceva, bai firaldo!!?? Tie iti convine ca ai pensia asigurata de la servicii, dar romanii care muncesc in Romania stau la mana piticaniei de Rares Bogdan sa ne spună el idiotul cum e mai bine pentru romani!!?? Bine ca voteaza diaspora, masa de manevra iohannista trei zile, iar romanii nici într-o zi!! Ticalosi nenorociti, aveți pe conștiința poporul roman, alături de greșelile PSD-ului și de furturile uriașe ale PDL-ului PNL-ist!!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează