GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROCES

UPDATE S-a încheiat cercetarea judiciară în cazul lui Mario Iorgulescu, urmează verdictul! Procurorul cere pedeapsa maximă

Astăzi, la Tribunalul București, s-a încheiat cercetarea judiciară în procesul în care Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, Gino, este anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr
Astăzi, la Tribunalul București, s-a încheiat cercetarea judiciară în procesul în care Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, Gino, este anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 16:15 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 16:22

Astăzi, la Tribunalul București, s-a încheiat cercetarea judiciară în procesul în care Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, Gino, este anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr. Mario era drogat și beat la volanul unui Aston Martin. Pe 8 februarie ar putea fi anunțat primul verdict.

Procurorul a solicitat pedeapsă maximă pentru Mario Iorgulescu, decizia urmează să fie anunțată pe 8 februarie. Azi a vorbit și Alex Pițurcă, în calitate de martor.

Toți egali în fața legii? Bullshit!
editorial
Toți egali în fața legii? Bullshit!

UPDATE, ora 16:00. Ce s-a întâmplat azi în cazul lui Mario Iorgulescu

  • La cererea lui Florin Durgheu, avocatul lui Mario Iorgulescu, s-au vizionat înregistrările cu accidentul. S-a discutat și despre expertiza tehnică și s-a ajuns la concluzia că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 160 km/h. 
     
  • Tot astăzi, procurorul a explicat că Mario Iorgulescu consumase cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale. 
     
  • Cererea de reîncadrare juridică, de la omor la ucidere din culpă, a fost respinsă de judecătoare.
     
  • Judecătoarea a precizat că s-a terminat cercetarea judiciară, întrucât nu mai sunt alte cereri întemeiate din partea avocaților lui Mario Iorgulescu. 
     
  • Procurorul a solicitat pedeapsă maximă în cazul lui Mario Iorgulescu, care va fi stabilită de judecător pe 8 februarie.
     
  • Familia victimei solicită suma de 150.000 de lei daune materiale și daune morale de câte 250.000 de euro pentru fiecare dintre cele două parți civile. Dacă instanța îl va găsi vinovat pe Mario Iorgulescu, aceste costuri vor fi suportate de către asigurator, așa cum se întâmplă în cazul accidentelor rutiere, nu de către victimă, care ar uma să-și ispășească numai pedeapsa.
     
  • Cele două parți civile sunt: Vicol Maria (mama tânărului ucis) și soția alături de copiii victimei.
     
  • 8 februarie e prima dată la care ar putea fi anunțate deciziile.

UPDATE, ora 13:20. Declarațiile făcute de Alex Pițurcă la Tribunalul București

Martorul Alex Pițurcă a fost audiat, în cele din urmă, la Tribunalul București. Acesta a dezvăluit ce a discutat cu Mario Iorgulescu înainte ca fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal să facă accident și a susținut că Mario i-a cerut bani de curând.

„Sunt la dispoziția dumneavoastră, vreau să vă ajut. 

Nu l-am văzut pe inculpat de câteva luni. Eram prieteni, m-a contactat între timp să-mi ceară bani împrumut. Tuturor prietenilor le-a cerut sume de bani. Eu l-am refuzat și nu i-am răspuns cu privire la bani.

În seara respectivă (n.r. - seara accidentului), am discutat prin intermediul iubitei lui, care era în club cu mine. Era foarte gelos și prietena lui mi-a dat telefonul să-l calmez, să-i spun că totul este în regulă. Am încercat să-l calmez, dar era nervos și a început să țipe și mi-a spus să nu mă bag în treaba lor. Mi-a spus că vrea să vină la club după ea. I-am dat telefonul înapoi iubitei lui. Eu n-am vorbit mai mult de 10 secunde cu el, era nervos și n-am putut să-l calmez. Câteva secunde a durat discuția. N-am știut unde era, ulterior accidentului am aflat unde a fost. 

Nu știu dacă băuse sau se drogase. N-aveam cum să-mi dau seama în cele 10 secunde de conversație. Niciodată nu se urca băut la volan. Avea o persoană specială care se ocupa de acest aspect, un șofer plătit. Poate chiar mai mulți. Chiar mă mir că s-a întâmplat asta”, a precizat Alex Pițurcă, azi, la Tribunalul București.

UPDATE, ora 13:10. Alex Pițurcă a venit la Tribunal

În urmă cu puține momente, fiul fostului selecționer Victor Pițurcă s-a prezentat la Tribunal. El urmează să fie audiat.

Pițurcă Jr. figurează ca martor deoarece se numără printre ultimele persoane care au discutat cu Mario înainte de accident. A făcut-o dintr-o discotecă, de pe telefonul fostei iubite a lui Mario, după ce Iorgulescu a apelat-o pe aceasta. 

Procurorii l-au chemat pe Alexandru Pițurcă la audieri, întrucât vor să întocmească filmul accidentului.

UPDATE, ora 13:00. Alex Pițurcă întârzie

La ora 13:00 ar fi trebuit să se reia procesul, suspendat temporar din cauza absenței lui Alex Pițurcă. Contactat de grefieri, martorul a spus că va ajunge peste 15 minute, la 13:15.

UPDATE, 12:30. Ședința, suspendată temporar din cauza absenței lui Pițurcă Jr.

Ședința s-a suspendat până la 13:00 în așteparea lui Pițurcă, ocupat, conform surselor GSP, cu vânzarea unui apartament.

Judecătoarea a precizat că Alex Pițurcă avea obligația de a se prezenta la proces și nu poate să lipsească, din moment ce miercuri nu a anunțat nimic în acest sens. Dacă nu va ajunge la proces, el riscă o amendă penală.

UPDATE, 12:00. Nu s-a prezentat martorul Alex Pițurcă

În urmă cu două zile, Alexandru Pițurcă, care aștepta să fie audiat, a răbufnit pentru că procesul a suferit o nouă amânare: „Nu se poate așa ceva! E a nu știu câta oară când sunt chemat și nu s-a întâmplat nimic, tot amână!”.

Azi, Pițurcă nu s-a prezentat în instanță. Contactat fiind, i-a spus grefierei că se află la serviciu. Judecătorea i-a dat termen să se prezinte într-o oră.

Avocații lui Mario Iorgulescu au solicitat fără succes recuzarea judecătoarei

Termenul din urmă cu două zile a durat doar 5 minute, pentru că unul dintre avocații angajați de familia Iorgulescu, Mircea Popescu, a formulat o nouă cerere de recuzare a judecătoarei Manuela Orzață. Azi, recuzarea a fost respinsă.

Astăzi, prezenți în sala de judecată au fost părinții și avocatul victimei, plus cei doi avocați ai lui Mario, Florin Durgheu și Mircea Popescu.

Vineri au fost audiați și doi martori din partea familiei.

  • Butuc Luminița: „Cunosc trauma familiei. Este afectată moral, psihologic. Funeraliile au durat peste 4 zile și toți prietenii i-am împrumutat. În calitate de prieteni ne-am mobilizat și i-am ajutat. Se fac pomeni, ei trăiesc cu greu, situația lor financiară este precară. Nu le-a fost ușor sa susțină atâtea pomeni. Au fost peste 300 de persoane la înmormântare. S-a depășit cu mult costul de 35-40.000 de euro. Nu aveau cavou. Mama lui s-a îmbolnăvit. Nu știu dacă familia inculpatului a luat legătura cu familia victimei. Parcă o singură dată, atunci când s-a întâmplat accidentul. De atunci s-a sistat tot”
     
  • Constantin Florin Georgian: „Eu cu victima am copilărit. Am fost prieteni. De înmormântare s-a ocupat cineva din familie. S-au cheltuit foarte mulți bani. Au fost 4-500 de persoane, funeraliile au durat 3 zile. Nu știu să vă spun sumele exacte cheltuite. N-am cuvinte să vă spun prin ce trece familia. Am păstrat legătura cu familia victimei și vă spun că s-au făcut parastasele creștinești, s-a luat inclusiv cavou. Nu știu dacă familia victimei s-a împrumutat, dacă a avut suficienți bani. Din câte știu eu, inculpatul (n.r. - Mario Iorgulescu) și familia acestuia n-au luat legătura cu familia victimei pentru a-i ajuta”

Reperele cazului Mario Iorgulescu:

  • Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan.
  • La finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Mai multe știri de actualitate: 

Situație absurdă la FCSB » Noua operă a lui Becali: e bal mascat, nimeni nu-și respectă rolul oficial

Refuzată de Hermannstadt, Universitatea Craiova s-a orientat către un alt fundaș lateral din Superligă: „Deja am discutat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
imgb
imgb  •  14 Ianuarie 2023, 02:26

Arestati imediat *** !...Nemernicu' se plinge de singuratate...*** !... Ce atita frecangeala cu derbedeul asta ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Barna
Barna  •  13 Ianuarie 2023, 22:06

Au stat 3 ani jumate să judece un caz evident! Plus că inculpatul nu trebuia să fie in libertate la o acuzatie de omor din culpa cu circumstante agravante!

istet10
istet10  •  13 Ianuarie 2023, 21:39
Postat de gicab pe 13 Ianuarie 2023, 19:29

Isr greșești... pedepsele sunt in codul penal

Corecta ! Mea culpa ! Din 2012 sunt in Codul Penal. Si de securitatea in munca si de la ...

Vezi toate comentariile (48)
Comentează