GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

Țiriac, scos din sărite de mărirea pensiilor: „Care e economia? Știți ce a făcut Franța?”

Ion Țiriac +49   FOTO
Ion Țiriac

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 07:00 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 14:40

Guvernul a anunțat că va majora pensiile cu 14% începând de la 1 septembrie, însă Ion Țiriac (81 de ani), unul dintre cei mai bogați români, afirmă că nu înțelege decizia celor aflați la guvernare.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, Ion Țiriac a atins și subiectul majorării pensiilor din România. Miliardarul consideră că măsura ar fi una nejustificată și face o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani. 

Țiriac: „De unde mărești pensiile?”

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

 Când a fost François Mitterrand (n.a - președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani. 

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor””, a declarat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

EXCLUSIV Ion Țiriac, noi declarații bombă despre vaccinul rusesc: „Toți «ha, ha, ha», «hi, hi, hi»! Dar dacă rămânem fără «papa»?”

EXCLUSIV Ion Țiriac susține vaccinul lui Vladimir Putin, refuzat de România: „Suntem serioși sau vorbim prăpăstii?! V-aș întreba ceva”

Colecția spectaculoasă de mașini a lui Ion Țiriac

+45 FOTO

Citește și:

Ilie Năstase, cadou de 240.000 euro pentru soția sa, Ioana: „Mai aveam 5, dar asta mi-a plăcut mult”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (167)
test55
test55  •  03 Februarie 2023, 14:07

Ion Țiriac, "marele specialist" în toate problemele "rumânilor".

v3b0y
v3b0y  •  14 Octombrie 2022, 23:21

Nea Ţiriac, de unde ar trebuii să ia banii pt pensii ? De la voi patronii ăștia care va-ţi imbogăţit pe spinarea poporului. De la voi care furaţi munca muncitorilor și băgaţi tot profitul numai in buzunarul propriu. Voi arătaţi și dovediţi că capitalismul și privatizarea sint o mare boală și nenorocire. Dece trebuie ca clasa muncitoare, sclavii, să trăiască in sărăcie pt ca voi patronii să vă lăfăiţi in averi imense, nesimţite ? NU sinteţi măcar semi zei. Sinteţi niște viermi fără scrupule. Niște mafioţi paraziţi.

alex_x
alex_x  •  14 Octombrie 2021, 05:06
Postat de Rodica Ene pe 08 Octombrie 2021, 12:49

Sunt de acord cu Domnul Tiriac, are dreptate! Cei care nu procep, sa nu Mai scrie prostii! Toata stima, siDoamne ajuta!

De ce ești cucoana de acord cu domnu tiriac... Ai auzit de inechitate sociala??cine e tiriac asta sa împartă el banii după cum doreste?sistemul asta e bolnav. Nu trebuie sa permită îmbogățirea numai a unuia și sărăcirea celorlalți. Ceva trebuie schimbat... Altfel nu mai exista egalitate. Și dacă nu exista egalitate nu mai e democrație.... De fapt e dictatura banilor... Și asta trebuie sa înceteze.

Vezi toate comentariile (167)
Comentează