GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FRAUDĂ

Cristi Borcea și metoda "boschetarul" » Cum și-a vândut firma către irakieni și a fraudat statul cu peste 3 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2016 11:55

Cristi Borcea, fostul acționar al lui Dinamo, a deținut două firme, una de procesare a cărnii și una de îmbuteliere a gazului, care au adunat datorii de 16 milioane de lei la buget.

Potrivit Adevărul, Borcea a înființat în orașul Zlatna două firme, una de procesare a cărnii, deschisă alături de Cornel Țălnar, și una de îmbuteliere a gazului.

La firma de procesare a cărnii, Borcea și Țălnar nu au apărut niciodată ca acționari, ci au administrat societatea prin intermediul unor persoane din Alba Iulia.

Compania este în faliment din 2010, dar înainte de decizia Tribunalului, Borcea a scăpat de firmă prin metoda "boschetarul". Prin această metodă, acționarul companiei cedează legal firma către persoane fără adăpost, care își duc traiul cu greu, persoane muribunde sau persoane străine, astfel încât răspunderea pentru aceste datorii să înceteze în scurt timp.

Borcea și-a vândut compania către doi cetățeni irakieni, Hussein H. Hassan şi Amaar A. Ghanam, iar lichidatorul companiei a avut probleme în intra în posesia documentelor contabile și chiar a existat o plângere penală.

Fabrica de mezeluri, care între anii 2002 și 2006 a înregistrat profit de 1-2 milioane de euro, este acum în faliment și are datorii de 2,8 milioane de lei.

A doua firmă, cea de îmbuteliere a gazului, a intrat în insolvență în 2014, iar Borcea a renunțat la procesul de reorganizare și urmează ca bunurile companiei să fie vândute. Firma figurează cu datorii de 13,75 de milioane de lei. Datoriile sunt greu de recuperat și cel mai probabil statul va rămâne cu o gaură de circa 3,6 milioane de euro.

Borcea, 46 de ani, a fost condamnat pe 4 martie 2014 la șase ani și patru luni de închisoare în "Dosarul Transferurilor".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
154352493091422
Nicolae Goia  •  10 Noiembrie 2020, 18:10

Da, acum depinde de persoane, am vazut ca unii mai si raspund. Probabil astia fiind hoti si-au angajat avocati buni. Fraierii sunt prinsi. Aici am vazut ca sunt mai detaliate cazurile astea https://ghidlegal.ro/curs1/

andyandrei2015
andyandrei2015  •  03 Martie 2016, 21:59

corect borcica are sute de milioane pe afara ,dar nimeni nu stie,vai de noi,le a rupt capu la toti

capitza1967
capitza1967  •  03 Martie 2016, 21:21

Tara fara viitor ! In Romania cel ce nu fura este considerat un prost .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează