GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CONDAMNARE

Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare » Prima reacție a ex-dinamovistului: „Pur și simplu mă duceam la spital”

Dănuț Lupu. 
Foto: Raed Krishan (GSP)
Dănuț Lupu. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 15:17 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 16:04

Fostul mijlocaș de la Dinamo și Rapid, Dănuț Lupu (56 de ani), a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis. Lupu a contestat însă decizia, iar instanța se va pronunța din nou pe data de 7 iunie, după ce, anterior, amânase pronunțarea de alte două ori. 

Fostul fotbalist a fost prins conducând fără permis pe drumurile publice din România, deși permisul de conducere i-a fost anulat încă din 30 aprilie 2001, când a fost suprins la volan după ce consumase băuturi alcoolice, scriu cei de la Gândul. Lupu obținuse dreptul de a conduce pe 11 decembrie 1989.

Șoc pentru Dinamo: s-a cerut retragerea licenței de Liga 1! » Gazeta are documentul oficial
FC ARGEȘ - DINAMO
Șoc pentru Dinamo: s-a cerut retragerea licenței de Liga 1! » Gazeta are documentul oficial

Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare 

Fostul fotbalist chiar ar fi încercat să își redobândească carnetul de conducere, dar a picat de fiecare dată proba teoretică, unde trebuie să răspundă corect la 22 de întrebări din 26, mai arată sursa citată. 

Deși Dănuț Lupu nu a mai avut dreptul de a conduce, acest lucru nu l-a împiedicat pe fostul internațional să se urce la volan, alegându-se cu o serie de dosare penale, iar pedeapsa finală pe care ar putea să o primească ar putea crește, pentru că el nu se află la prima abatere. Pe 23 iulie 2020, Lupu a fost condamnat de către Curtea de Apel Galați la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis. 

Ca urmare, Dănuț Lupu a fost condamnat să execute pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat sporul de o treime, calculat la o lună și 10 zile, astfel că, în final, fostul fotbalist are de stat în detenție 7 luni și 10 zile.

Doar 7 zile mai târziu, pe 30 iulie, Dănuț Lupu a primit o nouă condamnare, de data aceasta din partea Judecătoriei Cornetu, tot pentru conducere fără permis, după ce a fost surprins la volanul unui automobil Volvo. 

Pe 18 iunie 2022, Dănuț Lupu a fost din nou prins conducând fără permis, de către o brigadă a Poliției Rutiere, dar acest dosar nu a fost înaintat încă instanței. 

La începutul lunii februarie 2023, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe fostul jucător al „Generației de Aur” la șase luni de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, iar atunci au decis să revoce amânarea unei condamnarea mai veche, de 6 luni de detenție, pronunțată de către Curtea de Apel Galați. 

Dănuț Lupu, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare cu executare: „Mergem înainte, n-avem ce să facem”

Într-o reacție oferită celor de la Gândul, Dănuț Lupu a spus că a fost nevoit să conducă fără permis, pentru că trebuia să ajungă la spital. 

„Nu știu dacă o să pot obține suspendarea pedepsei, nu pot să vă spun eu lucrul ăsta. De aia sunt avocați, nu? Da, în primul rând regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. 

Pur și simplu mă duceam la spital. Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru. Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea.

Nu aș schimba nimic, pentru că eu cred că fiecărui om e mai importantă ca orice”, a punctat Lupu. 

Citește și: 

Măsuri drastice luate de FC Argeș, înainte de returul cu Dinamo

10 lucruri care nu s-au văzut la televizor de la CFR Cluj - FCU Craiova » Un șpriț de vară la oficială, Vasile bodyguardul și rola de bandă izolatoare

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (61)
istet10
istet10  •  04 Iunie 2023, 20:14
Postat de boierasul pe 04 Iunie 2023, 06:32

Ești așa prost că nu realizezi că acea echipă nu este din Anglia)) Scoția nu este Anglia,la fel cum FCSB nu este Steaua))

Ba prostalau ***! Am spus eu ceva de anglia? "A mai fost prins inainte de Revolutie subtilizand niste cosmetice in Marea Britanie."- asta am spus. Esti atat de prost incat nu pricepi nici ce citesti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  04 Iunie 2023, 06:32
Postat de istet10 pe 03 Iunie 2023, 20:42

Pai nu umbla singur, ba prostalau sinistru. Era inaintea unui meci a lui Dinamo. Cu Dundee United. Dar cum esti prost nu ai putut sa nu te bagi in discutie. Tantalau prost!

Ești așa prost că nu realizezi că acea echipă nu este din Anglia)) Scoția nu este Anglia,la fel cum FCSB nu este Steaua))

istet10
istet10  •  03 Iunie 2023, 20:42
Postat de boierasul pe 03 Iunie 2023, 07:24

Iar ești prost, frustrat și mai și dezinformezi))) înainte de revoluție nu umblai liber prin Europa))) ori în Anglia nu țin minte să fi avut naționala meci)))) ești exact "exemplarul" de raspandac care trăiește în România))) Ps-și în Grecia a fost ceva cusut cu ață albă. Nu mai dezinforma, rămâi doar prost te rog)

Pai nu umbla singur, ba prostalau sinistru. Era inaintea unui meci a lui Dinamo. Cu Dundee United. Dar cum esti prost nu ai putut sa nu te bagi in discutie. Tantalau prost!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează