GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

112 milioane € prejudiciu, dar Italia nu-l extrădează pe Dragoș Săvulescu, ci îi micșorează sentința! Motivarea e incredibilă: „Stă cu prietenii”

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 10:54 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 17:09

Dacă în România e în continuare așteptat pentru a-și consuma sentința de 5 ani și jumătate de închisoare, în schimb, în Italia, Dragoș Săvulescu primește clemență de la autorități.

Pedeapsa fostului acționar dinamovist a fost redusă cu trei ani de Ministerul de justiție din Italia, iar Săvulescu ar mai avea de ispășit 2 ani, 5 luni și 28 de zile. Pe care justiția italiană consideră că trebuie să îi ispășească în Peninsulă, fiindcă are afaceri și apartamente închiriate. 

Motivarea justiției din Italia în cazul Dragoș Săvulescu: „Rămâne aproape de prieteni și interese”

Persoana a cărei predare s-a cerut, de altfel, nu este un cetăţean italian, ci este un rezident legal, formal şi efectiv în Italia, aşa cum este demonstrat de faptul că potrivit documentaţiei stufoase administrate la dosar, persoana urmărită vorbeşte curent limba italiană, locuieşte în San Fermo della Battaglia (provincia Como) unde are închiriat un imobil, este titularul unui contract de închiriere a unui alt imobil în Milano. 

Este proprietarul unei locuinţe în Milano, în strada Pirelli, se află în Italia cel puţin din luna mai a anului 2018, locuieşte în Italia împreună cu soţia Martini Anjela (conform documentaţiei administrate la dosar). 

Având în vedere toate acestea, nu există motive să se impună persoanei urmărite ispăşirea pedepsei în România, din moment ce executarea acestei pedepse în Italia, după recunoaterea sentinţei străine, este mai conformă cu cerinţa resocializării sale efective, deoarece în Italia va fi mult mai aproape de prietenii săi şi de interesele sale şi va putea trăi experienţa închisorii ca pe un moment de creştere a conştientizării valorii negative a faptelor comise mai degrabă decât ca pe un moment de aspră pedepsire ispăşită foarte departe de propriul context familial, social şi teritorial.
 - se arată în motivarea Curții de Apel din Napoli, conform g4media.ro.

Ministerul italian de Justiție a motivat și refuzul predării lui Dragoș Săvulescu autorităților din România: „Pe numele lui Dragoș Săvulescu a fost emis un mandat european de arestare de către instanţa română în legătură cu pedeapsa de 5 ani şi jumătate de închisoare. Predarea acestuia a fost refuzată deoarece s-a dispus în acelaşi timp executarea pedepsei în Italia”.

+38 FOTO

Dragoș Săvulescu a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu și a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care a prejudiciat statul român cu 112 milioane de euro într-un dosar retrocedărilor de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia. Omul de afaceri stă alături de superba Angela Martini în Italia, galerie foto aici. 

+38 FOTO
  • foto: Instagram @angela_martini

Citește și alte știri despre Dragoș Săvulescu

FOTO Cum arată acum fugarul Dragoș Săvulescu, la 20 de luni de când a fost dat în urmărire internațională

Un fost acționar al lui Dinamo, declarații dure din Italia: „România a fost inundată de persoane din zonele roșii. Sunt interese electorale la mijloc”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
124988192308384
Andrew Andy  •  21 Februarie 2021, 19:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

110813710882529
Claudiu Petra  •  10 Decembrie 2020, 01:42

Privarea de libertate nu reprezinta privarea de alte drepturi. Romania nu face reeducare in penitenciar , iar conditiile sant degradante si inumane . Scopul acestui sistem judiciar romanesc este de a avea clienti pentru ca acest carusel judiciar in care intra si penitenciarele sa functioneze , cu toate firmele si sereviciile anexe . Avem si oameni nevinovati in penitenciare , victime ale coruptiei din sistemul judiciar romanesc . Evident ca cei care incalca legea trebuie sa raspunda si sa isi ispaseasca pedeapsa , dar in conditii demne de stat european.

3024934744222714
Violeta Encica  •  18 Noiembrie 2020, 05:48

..saracul de el ...sta si el pe acolo si i-o trage lui Anjela ..parca e singurul care tepuit Romanica si acum traieste in "exil" ....

Vezi toate comentariile (56)
Comentează