GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO Ion Țiriac, obligat să-și dărâme patinoarul pentru trenul care leagă Otopeni de Gara de Nord! Cade un proiect uriaș + Vizita pe care Țiriac i-a făcut-o lui Mouratoglou

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 16:02

Ion Țiriac (80 de ani) a făcut primul pas pentru demolarea patinoarului Telekom Arena, din Otopeni, care a fost deschis în decembrie 2016. 

Președintele Federației Române de Tenis a cerut deja aprobările demolării pentru a face loc proiectului pentru șina de cale ferată dintre aeroport și Gara de Nord. Acest proiect stopează și construirea academiei de tenis pe care Țiriac și Năstase voiau să o facă acolo.

„Avem o problemă majoră cu academia Țiriac/Năstase. Ăsta a fost visul meu și al lui Ilie, să facem o academie. E mai complicată! Costă mai mult, dar e vorba despre bani privați. Banii mei! Voiam să o facem la Otopeni, unde trebuia să fie Universitatea despre care tot vorbeam. Din păcate, cu linia asta ferată, care trece pe deasupra acelei străzi, am început să luăm aprobări pentru demolarea patinoarului. Nu pot lăsa copiii cu trenul pe deasupra. 

Pe mine mă stupefiază infantilitatea organelor care sunt responsabile pentru așa ceva. Faptul că încă nu se știe proiectul. Dacă trenul trece printr-un butoi sau se fac doar două garduri fonice. Am fost la Minister, fără niciun rezultat. Dacă e așa și se face acest tren, tot acest proiect cade. Trebuia să fie o piscină olimpică, apoi sala Nadiei de gimnastică. Apoi un centru de tenis cu 30 de terenuri. Cu cămin de 40-50 de camere. Așa voiam. Acum patinoarul e închis. Nu pot da drumul în aceste condiții! Unde mergem, nu știu!”, a spus Ion Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor. 

Vizită la academia lui Mouratoglou

Țiriac are ca model academia lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams. Acesta a vizitat academia acestuia din Sophia Antipolis și a fost uimit de ceea ce a găsit acolo. Tot proiectul aparține unui arhitect român, care e gata să-l ajute și pe președintele FRT.

„Am fost săptămâna trecută la Sophia Antipolis, la Mouratoglou. Are un centru de tenis desenat de un arhitect român. E o industrie de format jucători și jucătoare de tenis. Până la un anumit nivel. E mult mai complex acest centru. Îmi ridic pălăria. M-a mirat! Au și liceu până în clasa a 12-a. Și în fiecare an dau pe bandă rulantă dau tineri care pleacă în SUA pe bursă totală de tenis. E un exemplu de urmat cel puțin parțial”, a spus Ion Țiriac.

VEZI ȘI:

EXCLUSIV // VIDEO Ion Țiriac, detalii despre revenirea lui Darren Cahill lângă Simona Halep: „Aici trebuie să lucreze” + Anunț important pentru finalul anului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (33)
remarque
remarque  •  25 Septembrie 2019, 12:59

Si Tiriac si guvernantii sunt niste farisei. Iar noi romanii niste prosti

211854945911816
Marian Marinescu  •  25 Septembrie 2019, 12:44
Postat de cris210 pe 25 Septembrie 2019, 08:46

Probabil că va cere bani triplu cât l-a costat patinoarul ca să-l demoleze ...

Tiriac este un capitalist feroce! El nu pierde niciodată! Vom vedea!

truiad
truiad  •  25 Septembrie 2019, 12:33

Titlul spune un neadevar: I.Tiriac nu este obligat, el a hotarat sa darame Clubul pentru ca trece linia ferata spre aeroport pe deasupra. Posibil sa incaseze si despagubiri.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează