GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INIMA SPORTULUI

INIMA SPORTULUI Florin Hidișan continuă lupta: „Am fost la Muntele Athos. Când am ieșit, am început să alerg! Toți oamenii de lângă mine plângeau”

Florin s-a îngrășat 15 kg din octombrie, când l-a vizitat Gazeta, și până azi
Florin s-a îngrășat 15 kg din octombrie, când l-a vizitat Gazeta, și până azi

Articol de - Publicat joi, 02 decembrie 2021 08:20 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 10:12

Florin Hidișan (39 de ani), fost fotbalist la UTA, U Cluj, FC Brașov sau Pandurii, se luptă cu o formă gravă de cancer. Gazeta i-a scris povestea, iar prin campania „Inima Sportului” cazul său a ajuns la mulți oameni de fotbal și nu numai. În prezent, Florin e încă sub chimioterapie, însă trage speranțe că va fi bine și că în ianuarie va primi o veste bună. 

Sunt două luni și jumătate de când Gazeta Sporturilor a publicat povestea lui Florin Hidișan, fost fotbalist la UTA sau U Cluj, care se luptă cu o formă gravă de cancer. Optimismul său a cucerit și coagulat toată lumea fotbalului. Mulți i-au sărit în ajutor, iar sprijinul lor, atât financiar, cât și moral, l-a ajutat pe „Hidi” să ducă lupta cu capul sus. 

Florin Hidișan, copleșit de impactul pe care cazul lui l-a avut în rândul cititorilor GSP: „N-am cuvinte să mulțumesc! Mi-a luat foc telefonul de mesaje și gânduri bune”
Campanie GSP
Florin Hidișan, copleșit de impactul pe care cazul lui l-a avut în rândul cititorilor GSP: „N-am cuvinte să mulțumesc! Mi-a luat foc telefonul de mesaje și gânduri bune”

Acum e bine! Cât se poate pentru un om ce face de 7 luni chimioterapie: „Chiar sunt pe drumuri, am tot felul de treburi de rezolvat. Pentru tata, pentru mama, nu-i ușor după atâtea luni de chimioterapie, însă corpul meu luptă. A luptat și până acum, o va face și de acum înainte”.

„Doamna doctor n-a mai văzut așa ceva” 

Și fizic schimbările sunt mari. Am găsit atunci un om zâmbitor, dar un zâmbet trădat de fizicul năucit de boală. Avea doar 47 de kilograme, picioarele umflate, mâinile uscate. 

Azi e altfel, are 15 kilograme în plus, mult mai aproape de cum arăta Hidișan fotbalistul, nici atunci cu un corp impunător. Ba din contră. „Picioarele sunt bine, n-am mai făcut lichid. Mulțumesc lui Dumnezeu mă alimentez bine, am 62 de kilograme, chiar și doamna doctor mi-a zis că în toată cariera ei n-a văzut așa ceva. Deci sunt pe drumul cel bun. Puterea și rugăciunile oamenilor m-au dus aici. Dumnezeu și Maica Domnului sunt cu mine”, a spus Florin.

Credința, sprijinul principal 

Sunt și lucruri care nu s-au schimbat. Credința îl ține „verde”, plin de entuziasm și optimist. De curând, Florin s-a întors de la Muntele Athos, unde a uimit pe toată lumea. „Am fost la Sfântul Munte. Acolo s-au întâmplat minuni. 

Când am ieșit de la Maica Domnului am prins putere, au crescut mușchii pe mine. Când am ieșit de acolo am început să alerg, am fugit cât am putut. Plângeau oamenii de lângă mine. Parcă de atunci totul merge spre bine", a povestit Hidișan cu emoție și căldură în voce.

Cum a fost după campania „Inima Sportului” 

Impactul pe care l-a avut campania lansată de GSP pentru Florin Hidișan l-a copleșit pe fostul fotbalist. Multe nume din fotbal, și nu numai, îl sună în continuare. „Lumea e încă alături de bine, încă mă mai sună foarte mulți. Vă mulțumesc pentru acei bani, înseamnă mult pentru mine. 

18.300 de euros-au strâns pentru Florin Hidişan în campania „Inima Sportului”, iniţiată de Gazeta Sporturilor

Sincer să fiu nu m-am atins de ei, vreau să-i am atunci când voi avea nevoie, la operație. Sprijinul financiar va fi mai important în momentul operației, fie că va fi în țară sau în străinătate. Dar ce s-a întâmplat până acum a fost o binecuvântare. Mulțumesc tuturor, nici nu știu ce pot să fac și cum să fac pentru a răsplăti pe toată lumea... Cred că prin rugăciune o pot face pentru toți.

De asemenea, vreau să le mulțumesc lui Andrei Prepeliță și Bogdan Apostu, cu ei vorbesc aproape zilnic. Am primit sute de mesaje, îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a adus în viață atâția oameni buni”, a mai zis fostul mijlocaş.

Ce urmează pentru Hidi 

Florin încă are nevoie de chimioterapie. La jumătatea lui decembrie urmează un nou set de analize, iar în ianuarie va merge la CT. Rezultatul de acolo e decisiv. 

În funcție de ce apare la CT, poate sau nu să ajungă la operație: „Acum sunt în perioada de pauză a chimioterapiei. Tocmai de asta starea e bună, altfel ar mai fi fost amețeli și altele. Când am fost ultima dată în tratament, nu a fost deloc bine. Îmi ieșiseră prost analizele.

Pe 10 reiau chimioterapia, în ianuarie mai fac un CT, în funcție de el îmi spun următorii pași. Dacă la CT e OK, boala s-a stabilizat, iar tumorile s-au localizat, se ia în calcul operația. Acum sunt probleme pe ficat, dar sperăm să fie bine. De fapt, știți deja vorba mea: sigur va fi bine!”.

Vreau să transmit un gând bun tuturor celor ce au fost și sunt alături de mine, de la început și până în prezent. Vreau să aibă parte de multă sănătate, liniște în familiile și casele lor.

Sănătate și sărbători fericite le urez tuturor românilor din țară și de pretutindeni, gânduri bune, să fim binecuvântați. Mila Domnului să ne acopere pe toți! Să avem nădejde și speranță că totul va fi bine!

- Florin Hidișan

INIMA SPORTULUI „Am cancer, dar lupt zâmbind. Mai presus de medicină, eu știu că voi fi bine!” » Povestea tulburătoare a lui Florin Hidișan + cum îl poți ajuta

„Am încredere în medici și în Dumnezeu" » Exemplul fantastic al lui Florin Hidișan, fostul fotbalist diagnosticat cu cancer + cum îl poți ajuta

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  02 Decembrie 2021, 22:29

Sanatate si incredere Florin Hidisan, starea de optimism si autosugestie pentru un organism inca tanar dar nu numai poate genera un proces de crestere consistenta in organism a celulelor corecte, conforme si izolarea indepartarea celulelor neconforme bolnave, avariate, distruse si astfel ponderea trupului sanatos, tanar, sa fie zdrobitor preponderenta.Credinta de orice fel inclusiv cea crestina pentru cei ce o prectica poate fi o sursa bogata in creerea starii de bine pentru functionarea mecanismului mentionat care explica stintific numeroasele cazuri medicale de vindecari miraculoase.Deci incredere pozitiva si multa sanatate Florine!

detroit
detroit  •  02 Decembrie 2021, 16:00

Multa sanatate si putere de lupta

popescu222
popescu222  •  02 Decembrie 2021, 12:01
Postat de radufl pe 02 Decembrie 2021, 10:21

E grozav că se simte mai bine, îi dorim cu toții să treacă peste acest necaz și să se însănătoșească. Însă medicamentele și o stare de spirit bună îl vor vindeca, nu Maica Domnului sau Muntele Athos. Cu toate acestea, drumul până acolo și emoțiile pare că i-au fost bune și au contat în mobilizarea personală. Bravo lui, să fie sănătos și fericit!

Foarte frumos post, felicitari oltene! Aud in ziua de azi din ce in ce mai des de cazuri grave de cancer vindecate. Cred ca si chimioterapia a progresat mult, iar odata cancerul stopat, chirurgia poate face minuni. Si, asa cum zici, o stare de spirit pozitiva, bazata pe credinta sau pe orice altceva, ajuta mult. Succes si ani multi Hidisan!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează