GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  BUCUREȘTI

Gabriela Firea anunță construirea a 3 săli de sport în București: "Vor purta numele unor mari campioni!" » Istoricul promisiunilor nerespectate

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iunie 2018 09:37

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, susține că va construi 3 săli de sport multifuncționale în București, care ar urma să poarte numele unor sportivi legendari: Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Ion Țiriac. 

După numeroase proiecte eșuate și promisiuni nerespectate, Capitala poate beneficia în sfârșit de 3 săli moderne de sport, anunță primarul Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

"În București am lucrat la câteva studii de fezabilitate care vor fi prezentate curând într-o conferință de presă. Vom demara construirea a trei săli de sport multifuncționale de mari dimensiuni care vor purta numele unor mari campioni: Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Ion Țiriac.

Sportul este un domeniu de viitor, dar și de prezent. Sportul ne apără, ne unește și ne însănătoșește. Niciun leu investit în sport nu e pierdut", a declarat Gabriela Firea ieri, la inaugurarea sălii "Gabriela Szabo" din Voluntari.

Primarul municipiului București nu a dat detalii privind amplasarea construcțiilor sau data demarării proiectelor.

Noua Sală Polivalentă e în aer

Capitala ar fi trebuit să beneficieze deja de o sala modernă. În 2012, Guvernul României a transferat către Primărie un teren de peste 52.000 de metri patrați în apropierea Arenei Naționale. Destinația era construirea unei noi Arene multifuncționale. Birocrația a împiedicat însă demararea propriu-zisă a lucrărilor.

sala

Dacă lui Sorin Oprescu nu i-a ieșit, nici Gabriela Firea nu și-a respectat promisiunile. La sfârșitul lui 2016, primarul Bucureștiului anunța demararea unor proiecte importante: construirea a două săli polivalente. Una ar fi trebuit construită la Romexpo, ar fi costat 30 de milioane de euro și ar fi trebuit să fie gata în luna iunie a acestui an.

polivalenta

A doua ar fi trebuit să fie cea anunțată și în mandatul lui Sorin Oprescu, din complexul Lia Manoliu. Din cauza litigiilor apărute după licitație (vezi detalii AICI!), Primăria Capitalei a luat totul de la capăt: "Licitaţia va fi reluată de la zero, asta din cauza contestaţiilor depuse la acest proiect şi a legislaţiei care permite blocarea acestor licitaţii", declara Firea în noiembrie 2017.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
129697174485150
Gogu Meteorologu  •  07 Iunie 2018, 15:55

PSD-ul vostru nu a fost in stare sa vopseasca gardul unui spital daramite sa construiasca , auzi, 3(trei) sali de sport! Nu v-ar fi rusine , mincinosilor ordinari! Huo!

balauru48
balauru48  •  07 Iunie 2018, 15:24

Iar cei 3 mari campioni sunt: dragnea, hrebenciuc si vîlcov.

spinoza
spinoza  •  07 Iunie 2018, 15:23

Se vor numi dupa cum urmeaza: 1. Chivu Stoica. 2. Gheorghe Gheorghiu Dej 3. Ana Pauker.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează