GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  IRAN

GALERIE FOTO IMPRESIONANT! Zeinab, o promotoare a feminismului din Iran, s-a deghizat în bărbat pentru a intra pe stadion la un meci de fotbal

Pentru a fi prezentă pe stadionul „Azadi”, Zeinab, femeie de origine iraniană, a ales să de deghizeze în bărbat // Sursă foto: Instagram foroughalaei +8   FOTO
Pentru a fi prezentă pe stadionul „Azadi”, Zeinab, femeie de origine iraniană, a ales să de deghizeze în bărbat // Sursă foto: Instagram foroughalaei

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 aprilie 2019 10:52

Legea din Iran împiedică femeile să urmărească de pe stadion meciuri de fotbal, dar activista feministă Zeinab a demonstrat că pasiunile pot depăși orice fel de interdicție.  

  • Începând cu 1979, de la Revoluția Islamică, femeile au primit interzis să ia parte la meciurile de fotbal. 

La finalul lui 2018, femeia de origină iraniană s-a hotărât să meargă pe stadion la meciul lui Persepolis Teheran, echipa ei favorită, fostul club al ex-dinamovistului Luka Maric.

Pentru a fi prezentă pe stadionul „Azadi”, ea a ales să de deghizeze în bărbat, reușind în acest mod să păcălească vigilența forțelor de ordine și să evite riscul de a fi arestată. 

Zeinab, cu fular alb-roșu, a reușit să-și ducă planul la la bun sfârșit

Povestea lui Zeinab a fost imortalizată de fotograful Forough Alei, o jurnalistă care a primit premiul World Press Photo la categoria „Sport”, și dezvăluită abia acum. 

Am cunoscut mai multe femei curajoase, care s-au deghizat în bărbați pentru a putea intra pe stadioane, în ciuda riscului de a fi arestate și pedepsite. Așa m-am întâlnit și cu Zeinab.

Pasiunea ei pentru fotbal m-a determinat să o însoțesc în una dintre aventurile ei. Îmi amintesc că, după ce am pătruns pe arenă, am plâns zece minute. Zeinab, la fel. Este atât de umilitor să trebuiască să-ți ascunzi adevăratul chip pentru a putea urmări un meci de fotbal!”, a declarat jurnalista Forough Alei, potrivit Liberatea, care citează The Guardian. 

„La un moment dat, autoritățile au permis femeilor să intre pe un stadion pentru a vedea pe ecrane un meci susținut de naționala Iranului pe altă arena. Am văzut atât de multă bucurie pe chipurile lor! Una mi-a spus că este foarte fericită că a putut intra pe stadion înainte să moară. Atunci m-am decis să realizez acest fotoreportaj” Forough Alei

zeinab 2 +9 FOTO

Vezi și: Sprijin pentru reconstruirea catedralei Notre Dame » Creatorii jocului „Assassin's Creed” vor să ajute prin tehnologia 3D

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
steauacampioana1
steauacampioana1  •  20 Aprilie 2019, 21:00
Postat de eterna.terra.nova pe 20 Aprilie 2019, 17:59

Prost esti tu bai , scoate capul in lume si ai sa vezi ca vestul e impanzit de inapoiatii astia. ***

corect,dar ce pretentii sa ai de la vitan barzesti fan. ala este rupt de lume.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  20 Aprilie 2019, 17:59
Postat de dinamo_fan pe 20 Aprilie 2019, 12:42

valeu, dar prost mai esti. ai inteles totul pe dos. ideea generala e sa civilizezi segmentul ala care s-a saturat de lipsa de civilizatie de acasa si vrea altceva, cu alte cuvinte, sa-i civilizezi pe aia pe care ai o sansa sa-i civilizezi. nu vor fi toti, dar macar o parte.

Prost esti tu bai , scoate capul in lume si ai sa vezi ca vestul e impanzit de inapoiatii astia. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  20 Aprilie 2019, 12:42
Postat de steauacampioana1 pe 20 Aprilie 2019, 12:29

daca era satula nu primeau milioane de refugiati din tarile unde femneile nu a drepturi in tarile civilizate. asa ca sunt doua solutii: ori arunca prin violenta bruta milioane de imigranti din tarile civilizate ori devin tarile respective necivilizate. nu exista cale de mijloc.

valeu, dar prost mai esti. ai inteles totul pe dos. ideea generala e sa civilizezi segmentul ala care s-a saturat de lipsa de civilizatie de acasa si vrea altceva, cu alte cuvinte, sa-i civilizezi pe aia pe care ai o sansa sa-i civilizezi. nu vor fi toti, dar macar o parte.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează