GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

Gică Popescu și Ilie Năstase, iertați de Klaus Iohannis! Comunicatul emis de Administrația Prezidențială

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 decembrie 2019 17:00

Gică Popescu (52 de ani) și Ilie Năstase (73 de ani) vor păstra decorațiile primite din partea Administrației Prezidențiale, după cum reiese dintr-un act semnat astăzi de Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret prin care retrage doar decorațiile primite de Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Mihai Mucea, Gheorghe Mencinipocpshi, Emilian Cuteanu, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Cristian Anghel și Irina Paua Jianu.

Popescu și Năstase, iertați

  • Ilie Năstase fusese decorat chiar de Klaus Iohannis în 2016 cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor. Detalii AICI!
  • În 2008, Gică Popescu a primit ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”. Detalii AICI!

Comunicatul emis de administrația prezidențială

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 decembrie a.c., decretele privind retragerea decorațiilor domnului Adrian Năstase, domnului Bucur Gheorghe, domnului Mitrea Miron Tudor, domnului Mucea Dorinel Mihai, domnului Mencinicopschi Gheorghe, domnului Cuteanu Emilian, domnului Severin Adrian, domnului Voiculescu Dan, domnului Manţog Ionel, domnului Muntean Mircia, domnului Anghel Gh. Cristian și doamnei Jianu Irina Paula”.

Ce spune legea invocată de Iohannis

Legea 29/2000 prevede la Art. 52 urmatoarele: 

„Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde in urmatoarele situatii: a) condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa privativa de libertate; b) pentru fapte dezonorante, altele decat cele prevazute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (51)
1006524389551071
Sorin Baltariu Sorin  •  12 Decembrie 2019, 15:11

Daca prostii care-l voteaza pe Iohanis i-ar cere sa-l ierte si pe Adrian Nastase, o va face. Asta arata un presedinte nauc de cap, care nu stie pe ce planeta sa afla, si are doar un singur scop, acela de a supravietui la putere indiferent ce inseamna asta. ***. ACESTA ESTE IOHANIS. *** FARA PRINCIPII si FARA VALORI. Astazi, daca erau comunistii la putere, Klaus Werner Iohanis, avea carnet de membru PCR si ridica ode "marelui" conducator.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robotzel
robotzel  •  12 Decembrie 2019, 12:08
Postat de Tihamér Takó pe 12 Decembrie 2019, 09:14

Legea nu functioneaza pe baza de iertare ! Iohannis nu se dezminte:dubla masura ca in toate....divizarea romanilor... nerespectarea legilor tarii...frica de oamenii mai guralivi si mai periculosi,in primul rand datorita faptului ca nu este nici el curat dpdv penal...

Legea nu obliga la ridicarea distinctiei. Daca era obligatoriu nu mai era nevoie de un document prezidential. Asa ca nu vad unde este problema ta.

1578362032478810
Tihamér Takó  •  12 Decembrie 2019, 09:14

Legea nu functioneaza pe baza de iertare ! Iohannis nu se dezminte:dubla masura ca in toate....divizarea romanilor... nerespectarea legilor tarii...frica de oamenii mai guralivi si mai periculosi,in primul rand datorita faptului ca nu este nici el curat dpdv penal...

Vezi toate comentariile (51)
Comentează