GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ILIE BALACI

GSP LIVE / VIDEO Declarație emoționantă a Lorenei Balaci: „Voiam să facem o școală de fotbal. Acum aștept un semn de la el să-mi spună cum să numim echipa”

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 ianuarie 2019 16:49

Lorena Balaci, fiica fostului mare fotbalist Ilie Balaci, a dezvăluit în cadrul emisiunii GSP LIVE că înainte ca tată ei să moară voia să deschidă o școală de fotbal.


„Aveam un proiect cu tata să încep o școală de fotbal, nu o academie. Lucrurile mărețe durează până le faci. Voiam să facem o școală de fotbal pe inițiere. Să luăm copiii de la 6 ani și să-i descoperim pe parcurs. Eu n-am crezut vreodată că tata mă va lăsa să fac asta și să-i folosesc și numele. Se jena foarte tare.

Când tata a plecat aveam actele la judecătorie. Școala de fotbal s-ar fi numit Asociația Sportivă Ilie Balaci. În București s-ar fi deschis. Eram trei membri: el, mama și cu mine. El a spus da imediat cum a auzit ce vreau. Încă nu sunt actele gata, dar denumirea e rezervată. Eu îmi doresc ca la vară să am cel puțin o echipă înscrisă la AMFB.

Tata a murit pe 21 octombrie, duminică. Eu l-am sunat vineri. L-am întrebat ce face. El m-a certat un pic, că de ce-l sun noaptea. Mi-a zis că sunt nebună, că-i sare inima din piept când îl sun noaptea. Toată ziua de sâmbătă am avut un singur gând. Cum se va numi echipa.

Clubul se numește Asociația Sportivă Ilie Balaci, dar cum numim echipa? Sâmbătă seara la 10:25 am vrut să-l sun, dar am zis că iar mă ia la ceartă. Voiam să-i spun că Ati a fost convocat la naționala U17. Eram bucuroasă. Mă tot gândeam cu să se numească echipa și am zis că-l aștept marți la București să vorbim. Și marți n-a mai venit. Aștept un semn de la el cum să se numească echipa”, declarat Lorena Balaci la GSP LIVE.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1573423036256029
Vladimir Sorescu  •  19 Ianuarie 2019, 13:32

Ilie Bălăci va rămâne veșnic un mare jucător in inimile tuturor suporterilor de fotbal indiferent cu care echipa țineau. Fotbalist de excepție, un talent excepțional cum nu a avut România (l-am văzut intr-un meci când a debutat in echipa de aur a Craiovei Maxima la varsta de 16 ani ( doamne ce tânăr era Ilie! ) trebuie sa rămână un reper nu numai pentru tinerii fotbaliști din Craiova dar pentru cei care evoluează la echipe din Liga 1 din țara și dinafara! Dumnezeu sa-l odihneasca!

iordache_andrei
iordache_andrei  •  19 Ianuarie 2019, 01:13

Iliuță încă plângem după tine ,am vrea să uităm dar nu putem!

10218103351194215
Cezar Dumitrache  •  18 Ianuarie 2019, 22:52

O sugestie pentru numele echipei, ca suporter vechi al Universitatii : Balaci University, remember meciul Italia-Romania, Florenta, 04/12/1982 si comentariile de specialitate din reviste sportive ! Commedia dell”arte...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close