GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Viorica Dăncilă explică ce măsuri ar fi luat în timpul pandemiei

Viorica Dăncilă a vorbit despre criza COVID-19 +12   FOTO
Viorica Dăncilă a vorbit despre criza COVID-19

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 14:45

Viorica Dăncilă (56 de ani), prim-ministru al României între ianuarie 2018 și noiembrie 2019 și fost președinte al PSD, a vorbit despre criza coronavirus cu care se confruntă țara noastră.

Zilele trecute, Viorica Dăncilă și Ludovic Orban, actualul prim-ministru, au fost implicați într-un „meci de ping-pong” al declarațiilor, după ce Orban a acuzat vechea administrație Dăncilă că a lăsat stocurile „zero”, îngreunând lupta împotriva pandemiei. 

Într-un interviu acordat recent site-ului qmagazine, Dăncilă și-a exprimat opinia cu privire la modul în care România ar trebui să gestioneze pandemia de coronavirus.

Viorica Dăncilă: „Orban spune lucruri eronate”

„Ca să ne putem reveni după criza COVID 19, trebuie luate toate măsurile astfel încât totul să meargă în direcția pe care ne-o dorim cu toții. În situații de criză, trebuie să iei măsuri curajoase și responsabile. Trebuie să-ți asumi deciziile, pentru că nimeni nu așteaptă să-ți treacă teama sau să-ți treacă ezitările.

(...) Într-o situație de genul acesta, cred că politicul trebuie lăsat în urmă. Am văzut ultima dată atacul premierului Orban, că PSD nu a lăsat stocuri, că s-a devalizat fondul de rezervă. Spune lucruri eronate. 

 Dacă nu era nimic lăsat în stocuri, era penal. Nu puteam să facem așa ceva. Mai mult decât atât, dânsul este de 4 luni și jumătate în fruntea guvernului. În ianuarie, a fost tras un semnal de alarmă. De atunci trebuia să înceapă aprovizionarea, să se ia măsuri de prevenție, că e mai ușor să previi decât să tratezi” - Viorica Dăncilă, fost prim-ministru

Viorica Dăncilă: „Aș fi dat dovadă de mai multă deschidere dacă eram prim-ministru”

 „Dacă aș fi fost prim-ministru acum, aș fi chemat toate partidele politice, aș fi chemat toți foștii miniștri ai Finanțelor, ai Sănătății, ai Agriculturii de la revoluție încoace, pe foștii premieri și președinți, luând în considerare experiențele fiecăruia dintre ei. 

Aș fi făcut grupuri de intervenție pe cele 8 regiuni, întrucât pentru a putea interveni rapid, trebuie să cunoști situația existentă, trebuie o mai bună legătură cu autoritățile locale, care se confruntă cu multe probleme și care fac tot posibilul să ia cele mai bune măsuri ca să iasă cu bine din această situație. Aș fi dat dovadă de foarte multă deschidere  - Viorica Dăncilă, fost prim-ministru

VIDEO // Coronavirus. Mesaj trimis de sportivi, vedete și oficiali din România

FOTO // Imagini din parcurile bucureștene după ce au fost închise

+8 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus:

CORONAVIRUS. Mircea Badea, derapaj groaznic după ce a donat 5.000 de lei: „Marș de lângă mine!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
104652611180248
Gluguță Măciucă  •  31 Martie 2020, 17:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

537618173433095
Lica Dumitriu  •  31 Martie 2020, 16:39

Ce debiteaza PROASTA ROMANEI .O ***,pe care unele ziare si posturi tv fac propaganda acestui partid psd .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  31 Martie 2020, 16:12

Viorica are mai mult testosteron decâtau împreuna Ludovic și Klaus ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează