GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GERMANIA

Ion Țiriac a arătat salariul românilor din abatorul-focar din Germania: „Ăsta nu e sclavagism, publicul să știe”

Ion Țiriac, foto: GSP
Ion Țiriac, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iunie 2020 12:34 / Actualizat sambata, 27 iunie 2020 16:07

Omul de afaceri Ion Țiriac l-a sunat pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru a spune poziția omului de afaceri german Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator în care 1000 de muncitori români s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus și prietenul lui Țiriac. 

„E corect ca publicul să știe niște lucruri. Știți că eu nu apar în presă cu declarații, nici nu mă interesează declarațiile mele, însă aș vrea să auzim faptele așa cum sunt, că, la greu, toată lumea se pornește pe cei care au probleme, cum i se întâmplă neamțului ăstuia acum. Clemens e afectat acum, e supărat, normal că nu e bine cu ce se întâmplă pentru că ține cu adevărat la oamenii lui. Pentru Clemens, eu bag mâna în foc! Rețineți: la el, românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!”, a explicat Ion Țiriac pentru Libertatea. 

În dialogul cu Libertatea, Țiriac a admis că banii respectivi sunt dați de patroni unor firme de intermediere, care abia mai apoi oferă bani românilor angajați, lanț pe care statul german încearcă să-l distrugă și să se asigure că angajatorul negociază direct cu angajatul. 

De ce devin abatoarele focare de COVID?! 

  • Focarul din abatorul din Germania în care au fost infectați cu Coronavirus aproximativ 1.000 de români nu e un caz singular. În lume mai există și alte focare care au izbuncnit în fabrici sau abatoare de procesare a cărnii. De ce?
  • Unul din motivele pentru care apar focare în abatoare este faptul că distanțarea socială nu prea există și muncitorii sunt nevoiți să lucreze foarte aproape unul de altul.
  • „Fabricile și, în particular, zonele interioare sunt reci și umede, fiind astfel medii perfecte pentru Coronavirus să se mențină și să se răspândească. Picăturile care conțin virusul, de la persoanele infectate, sunt mai susceptibile să se răspândească și să rămână dăunătoare”, a declarat Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară, pentru bbc.com.
  • Un alt motiv posibil este ca, din cauza instalațiilor zgomotoase, muncitorii sunt nevoiți să vorbească mai tare, chiar să țipe, pentru a putea comunica, ceea ce face facilă răspândirea picăturilor infectate.

GALERIE FOTO Singura fiică a lui Ion Țiriac e spectaculoasă! Ce imagini HOT a postat pe Instagram

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (51)
3185963151420092
Ionel Antim  •  29 Iunie 2020, 01:16

Are dreptate dl. Tiriac cand spune: " Rețineți: la el, românii câștigă și 3.000 de euro pe lună". Sigur ca exista si o omisiune ca modifica realitatea substantial: daca era corect spunea cam asa:" Rețineți: la el, UNII ROMANI câștigă SI 3.000 de euro pe lună" Okay d-le Tiriac daca unii (foarte putini) castiga si 3000 ceilalti (foarte multi) cam cat castiga? Ce inseamna sa ai scoala vietii... te asiguri sa cazi mereu in picioare.

3076499969092298
Marian Sima  •  28 Iunie 2020, 21:12
Postat de Sorin Ovidiu Vantu pe 28 Iunie 2020, 14:21

Mistrețul șef al tenisului cel care se joaca mai în umbra tenisului adevărat a decis ca trebuie musai apărați marii industriași ai Germaniei , credeți ca este gratuit poate îl vedem și pe asta la vânătoare însoțit de fosila cum zâmbește presei lângă 100 mistreți uciși. Nu toți oamenii îmbătrânesc frumos dar totuși sa ne scutească de maximele debitate din vasta lor experienta. Ne-am saturat de regi, prinți, asa ziși campioni promovați asiduu de presa.

Are dreptate patronul nu are treaba cu angajati ci firmele de care aduc presonal din ro

3076499969092298
Marian Sima  •  28 Iunie 2020, 21:10

Hai domnule ca le sti pe toate, !!!in abator lucrezi nu gluma daca comentezi ceva iti spune afara daca nu iti convine pleci stie ca nu ai incotro si olanda la tiriac este prieten si i ia apărarea dar nu patronul este de vina.ci angajati ce mici de obicei tot romanii ei conduc linile de productie patronul vine doar in inspectie si atunci totul este prefect

Vezi toate comentariile (51)
Comentează