GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL GSP

SPECIAL GSP Giani Kiriță câștigă mai mult ca Gnohere, dar și-a distrus sănătatea! Banii răvășesc sportul de elită al României

Articol de - Publicat miercuri, 01 august 2018 09:00

Sportivii care nu ajung antrenori, oficiali ai unor cluburi sau analiști TV mai au o posibilitate să câștige bani mulți: concurența dintre televiziuni cu emisiuni-concurs tot mai spectaculoase implică vedete cu condiție fizică bună.

Sportivii mai ajung prin Republica Dominicană și la muncă, nu numai în vacanțe. La fel și în Madagascar, tot în "misiuni oficiale".

Nu la competiții oficiale, pentru că nu mai e vorba despre sportivi activi, ci despre campioni care au moștenit la retragere o imagine îndeajuns de puternică încât să atragă televiziunile pentru noile proiecte în care se bat posturile: emisiuni-concurs cât mai spectaculoase, cu numele cele mai mari de pe piață.

Giani Kiriță n-a fost printre cei mai buni fundași din istoria lui Dinamo, dar stilul său exuberant îl transformase într-un personaj încă de când juca. Mușchii antrenați și tatuajele se potrivesc, de asemenea, cu planurile pe care le au televiziunile acum, așa că Giani a petrecut patru luni izolat în Dominicană, în Exatlon, o emisiune de la Kanal D. Calitățile fizice și forma decentă contează.

Cu Kiriță au concurat un kickboxer, un motociclist, o gimnastă și un campion de skanderbeg. Probele din sălbăticie chiar testează condiția fizică, nu e vorba doar despre închirierea unei imagini pe care o știe publicul.

Ceva asemănător va urma în Madagascar. Daniel Chiriță, fundașul dreapta din Rapidul lui Mircea Lucescu, va fi concurentul unor luptători, dansatori, instructori de fitness. Miza: 100.000 de euro! Cine nu s-a apucat de antrenorat sau n-a avut succes ca tehnician capătă de la televiziuni o carieră de rezervă: actor-competitor în emisiuni scumpe, cu care televiziunile speră să "muște" din cota de piață. 

 Kiriță, 64.000 de euro în patru luni!

02 p giani kirita sau asta

Fostul fotbalist al lui Dinamo, Giani Kiriță, a fost ales pentru a participa la un show special, realizat de Kanal D, Exatlon. Filmările au loc în orașul Las Terrenas, pe coasta de nord a Republicii Dominicane, iar marele premiu a fost de 100.000 de euro. Pentru participarea la concurs, Kiriță a primit pe lună 16.000 de euro din partea producătorilor emisiunii, cu 1.000 de euro mai mult decât primește lunar Gnohere de la FCSB. Totuși, Giani a avut mari probleme de sănătate după concurs.

"Am dureri îngrozitoare de spate care tot revin, ca niște înțepături de cuțite foarte puternice. Chiar dacă la începutul jocului nu simțeam niciun disconfort, după prima probă jucată durerile puneau stăpânire pe mine și nu mai puteam să concurez. Nu vreți să știți cum este să dormi direct pe scândură. Două săptămâni am stat doar la masaj și saună ca să-mi revin cu spatele. În concurs am dat jos mai bine de 16 kilograme, dar e normal în cele patru luni petrecute acolo", a povestit Kiriță la sfârșitul experienței dominicane. 

Alți sportivi, contracte de 3.000 și 5.000 de euro

02 diana bulimar

În cadrul show-ului Exatlon realizat de Kanal D în Dominicană au mai participat și alți sportivi cunoscuți.

Fosta gimnastă Diana Bulimar, Ion Oncescu, cvintuplu campion mondial la skanderbeg la ambele brațe, campionul la motociclism-viteză Cătălin Cazacu, luptătoare profesionistă de MMA Diana Belbiţa, dubla campioană mondială şi europeană la gimnastică aerobică Anca Surdu şi campionul mondial la kickboxing Andrei Stoica.

Pentru fiecare lună de concurs aceștia au semnat contracte cu sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro, în funcție de reputație. În cadrul show-ului, Anca Surdu şi Andrei Stoica au fost nevoiţi să se retragă din cauza accidentărilor, fiind înlocuiţi de atleta Geanina Stana, respectiv de Valentin Chiş, fost vicecampion naţional la tir sportiv, dansator şi coregraf. Și aceștia au semnat contracte la intrarea în concurs. 

Pancu, Niculae, Miu, Izbașa și Ponor au refuzat!

02 catalina ponor

Oficialii de la Kanal D au dat lovitura cu primul sezon de Exatlon, audiențele fiind peste cele ale ProTV sau Antena 1, principalele posturi ca audiență din România.

După succesul din primul sezon, producătorii reality-show-ului au încercat să atragă nume și mai cunoscute pentru a forța audiențe-record. Daniel Pancu, Marius Niculae și Iulian Miu au fost contactați rând pe rând, dar au refuzat.

Oferta pentru Pancu era una extrem de tentantă, surse media din piață susținând că jucătorul Rapidului putea să primească în jur de 20.000 de euro pe lună pentru participarea la emisiune. Niculae și Miu ar fi primit mult mai puțini bani, dar tot cât un salariu de top în Liga 1, în jur de 8.000-10.000 de euro! Kanal D a vrut să dea lovitura și cu două campioane olimpice: Sandra Izbașa și Cătălina Ponor (foto), dar ambele au refuzat.

Izbașa a primit o ofertă de 15.000 de euro, în timp ce Ponor ar fi încasat cu 5.000 de euro mai puțin dacă și-ar fi dat acordul să participe la reality-show. 

Anamaria Prodan: 60.000 de euro de la ProTV!

02 anamaria

Soția lui Laurențiu Reghecampf a dat lovitura în urmă cu un an, când a semnat un contract pe două sezoane cu ProTV pentru realizarea unui show "Gospodar fără pereche". După mai bine de 3 ani în care a avut contract cu Antena 1, unde a realizat alături de restul familiei un show despre viața ei, impresara a fost momită de concurență cu un salariu pe măsură: 30.000 de euro pe an!

Pentru fiecare sezon, Ana (foto) are de filmat 20 de zile și este obligată de contract să participe la mai multe emisiuni ale postului, să dea interviuri și să nu lipsească de la evenimentele mondene organizate de ProTV.

"Știu ce înseamnă viața la țară, nu m-am ferit niciodată de muncă și promit că o să le testez abilitățile de fermieri și, mai ales, dorința de a-și găsi jumătatea atât gospodarilor, cât și doamnelor și domnișoarelor care visează să le fie partenere!", spune Anamaria Prodan. 

Magnet pentru sportivi cu Fort Boyard

02 sandra iazbasa

Emisiunea Fort Boyard, cunoscută românilor încă de acum 20 de ani, a fost realizată și cu vedete din România, marea lor majoritate sportivi foarte cunoscuți de la noi. Show-ul de anvergură a fost filmat integral în Franța, în strâmtoarea Pertuis d'Antioche, chiar în fortul original, care a fost finalizat în secolul al XIX-lea. Campioana olimpică la gimnastică Sandra Izbașa, luptătorii Cătălin Moroșanu, Ionuț Atodiresei, Andrei Stoica și Ionuț Iftimoaie, fostul fotbalist Giani Kiriță au participat la primul sezon al emisiunii. Filmările au durat două zile pentru fiecare episod, iar protagoniștii au primit sume modice față de alte emisiuni, între 1.000 și 2.000 de euro, plus transport și cazare inclusă în Franța. 

Drăgulescu, 10.000 de euro din Asia

02 marian dragulescu

Marian Drăgulescu și-a dus soţia în aventura vieţii în cadrul celui mai solicitant reality-show difuzat în România, Asia Express, emisiune realizată de Antena 1, cu un traseu de aproape 5.000 de kilometri prin Vietnam, Laos, Cambodgia şi Thailanda.

"Mie mi-au plăcut provocările și aventurile. Am primit tot felul de invitații la genul acesta de emisiuni, dar n-am putut să merg pentru că sportul era pe primul loc. Au fost foarte multe provocări, totul a fost în viteză, au fost și lucruri scârboase legate de mâncare, dar mie mi-a plăcut aventura. Bănuiam că o să ne fie foarte greu, dar am reușit să trecem peste toate momentele grele", spunea Marian la revenirea în țară.

Surse media apropiate de emisiuni susțin că pentru participarea la show-ul din Asia în conturile gimnastului au intrat 10.000 de euro. 

Antena 1 caută un fotbalist celebru

Producătorii show-ului Asia Express sunt gata să pornească cel de-al doilea sezon și au început căutările pentru a găsi perechile de vedete. Show-ul produs de Antena 1, la care vor lucra peste 200 de persoane din România, Spania, Belgia, Italia, Columbia, Argentina, Vietnam, Thailanda, o să călătorească în cinci țări din Asia. Ca de fiecare dată, există și o listă de fotbaliști sau sportivi celebri care să fie incluși în acest reality-show. Momentan, Antena 1 nu a anunțat numele concurenților din cel de-al doilea sezon al emisiunii, dar cele mai cunoscute vedete vor fi recompensate de post cu un contract lunar de 10.000 de euro! Pe lângă această sumă, concurenții mai pot pleca acasă și cu alți bani, pe care-i câștigă în misiunile din cadrul concursului, premii de 500 sau 1.000 de euro, dar și cu marele premiu de 30.000 de euro. 

Șapte sportivi încep o nouă aventură

02 rp chirita

02 ionut iftimoaie

"Ultimul Trib", noua provocare lansată de Antena 1, va trimite trei grupuri într-o aventură într-un tărâm plin de neprevăzut: Madagascar!

Un show adaptat după celebrul format "Nomads" filmat pe insula africană, care le va fi casă celor trei triburi, formate din oameni de rând, sportivi și, respectiv, vedete. Cel mai cunoscut sportiv care va participa la emisiune este fotbalistul Daniel Chiriță, fost jucătorul la Petrolul și Rapid.

Alături de fostul jucător de 44 de ani vor mai participa Alex Filip (luptător de kickboxing), Cornelia Condeescu (instructor de fitness), Mircea Zamfir (gimnastică), Roxana Chiperi (dansuri), Ioana Șulea (fitness), Lola Crudu (dansuri), dar și Ionuț Iftimoaie. Numai unul dintre ei are șansa de a câștiga marele premiu, în valoare de 100.000 de euro! 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (19)
902361936563358
Schene Lucian  •  01 August 2018, 18:38

30.000 euro pe an nu e deloc mult pentru un impresar "de top" din Romania... dar e vorba de imagine... de la un post de

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  01 August 2018, 16:57

Show-uri numai bune de spalat nitel creier si pentru a devia atentia publica de la problemele reale ale societatii. Ce conteaza ca un primar din ultimul catun al tarii sine cu o dacie la second la primul mandat si agoniseste dupa doua mandate cateva sute de mii de euro, ce conteaza ca un primar de oras devine milionar in euro dupa cateva mandate, important e sa ne bucuram de exatlon , bexatlon si mexatlon...

ando89
ando89  •  01 August 2018, 15:50

Ceva cu bianca dragusanu nu aveți?:))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează