GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARBITRAJ

O arbitră de 14 ani s-a săturat să fie abuzată verbal de părinții copiilor ale căror meciuri le conduce » Ce a scris pe facebook

foto: Doug Moody/Evening Gazette
foto: Doug Moody/Evening Gazette

Articol de GSP - Publicat marti, 08 septembrie 2015 17:52

Emily Dyke, 14 ani, e pasionată de fotbal, sport pe care îl practică. Pe lîngă asta, e arbitru la meciurile echipelor de juniori de Under 8 și Under 9. Se gîndește să renunțe însă, din cauza abuzului verbal pe care îl îndură la fiecare partidă din partea părinților micilor jucători.

Tatăl fetei, care este antrenor al echipei la care Emily joacă pe postul de mijlocaș, le-a cerut părinților să înceteze să o mai jignească. Replica unuia dintre spectatori? "E arbitru, ar trebui să se aștepte la așa ceva".

The Guardian scrie că tînăra a decis să ia atitudine, cerîndu-le celor care o jignesc să își imagineze cum s-ar simți dacă fiica lor ar fi ținta injuriilor.

"Am suferit recent abuzuri verbale din partea oamenilor în timp ce arbitram și mi-e greu să mă obișnuiesc cu asta, astfel că am ajuns să iau în considerare posiblitatea de a renunța să mai fac asta. Nu caut atenție sau ceva de genul ăsta. Vreau ca oamenii să realizeze că sînt doar un copil care face ceva ce-i place. Vreau ca toți să se uite la copiii lor și să se pună în locul meu.

Învăt că pentru a arbitra trebuie să înduri multe. Și că trebuie să ignori cînd ți se strigă diverse lucruri, dar e greu cînd ești jignit continuu. Sper că nimeni nu va fi ofensat de ceea ce am scris și să realizeze că sînt un copil, așa că vă rog să mă respectați".

Tatăl tinerei a adăugat: "Nu doar bărbații înjură, ci și femeile. Aici nu sîntem în Premier League, nu există tușier, arbitrii trebuie să ia singuri decizia, așa că da, o să mai și greșească, dar cine nu greșește?

Emily a scris pe facebook despre asta nu pentru a primi scuze, ci pentru că vrea să înțeleagă de ce oamenii simt nevoia să o abuzeze verbal".

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
mplttev
mplttev  •  09 Septembrie 2015, 10:18
Postat de Enver Hoxha pe 08 Septembrie 2015, 18:43

N-a rugat-o nimeni să se facă arbitru. Credea că fiindcă e fată o să fie menajată? Nu merge aşa. Emanciparea înseamnă egalitate. Dacă nu-i plac înjurăturile, n-avea decât să se ocupe de gătit şi de cusut.

Cred că ar trebui să te mai gândești când scrii prostiile astea. Ce vezi rău să existe civilizație pe stadioane? Simți nevoia să înjuri? Notează-ți pe o hârtie și înjură în baie.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  09 Septembrie 2015, 09:29

Si ne mai miram ca niste oameni nevinovati pleaca in ,, bejenie'' nemaiputand sa traiasca in locurile unde s-au nascut, si au crescut stramosii lor. Nu doar ca ideea de fair-play le este unora straina cu totul, insa nici aceia care citesc relatarea aceasta nu realizeaza grozavia comportarii acelor spectatori fata de un ,, arbitru'' de doar 14 ani ! Din ce-mi dau eu seama, tara arbitrei este Marea Britanie ?

decuadi
decuadi  •  09 Septembrie 2015, 09:19
Postat de Enver Hoxha pe 08 Septembrie 2015, 18:43

N-a rugat-o nimeni să se facă arbitru. Credea că fiindcă e fată o să fie menajată? Nu merge aşa. Emanciparea înseamnă egalitate. Dacă nu-i plac înjurăturile, n-avea decât să se ocupe de gătit şi de cusut.

esti tare. tare...prost!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează