GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ROMÂNI ÎN STRĂINĂTATE

O echipă de români face spectacol în Germania » "Condițiile de aici sunt de L2 în România chiar dacă noi jucăm în L8"

Marius Coșa (în albastru) jucând pentru SV Ilmmunster +6   FOTO
Marius Coșa (în albastru) jucând pentru SV Ilmmunster

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2018 17:42

Mai mulți jucători români din ligile inferiore de la noi din țară au decis să plece în străinătate în urmă cu 10 ani pentru o viață mai bună.

Printre ei și Marius Coșa, care juca în L3 la Poli Timișoara, echipa a doua a clubului, pe vremea lui Marian Iancu. A preferat să meargă în Spania, acolo unde a prins un contract.

"Am plecat din țară pentru un trai mai bun. Am vrut să mă întorc acasă, dar un prieten din Germania, Alex, m-a sunat și mi-a zis să vin aici, în Pfaffenhofen! Să muncesc, să câștig bani, dar să și jucăm fotbal. Din România am plecat de aproape 10 ani, dar acum sunt foarte bine aici", spune Marius, atacant.

"Lucrez la o casă de pariuri, dar nu suntem în oferta lor"

Coșa lucrează la o casă de pariuri din Pfaffenhofen și e jucător-antrenor la echipa SV Ilmmunster. "Suntem în Liga a 8-a. Aici sunt 12 ligi în total, ligi regionale. Nu ne dă nimeni cote la pariuri. Dacă vom ajunge în primele 3-4 ligi, atunci o să fim și în ofertele bookmakerilor.

Chiar dacă jucăm în L8, nivelul de aici e ca la județeană în România, deci de Liga 4. Nu mai vorbesc de condiții.... Le dăm clasă multor echipe din fotbalul românesc și chiar vorbesc serios. Avem un stadion superfrumos, cochet, bine pus la punct. Are nocturnă, condiții impecabile. Mult și peste echipe din Liga 2 din România. Antrenamentele le facem aici, câte 3 pe săptămână și toate în nocturnă!", povestește Coșa.

Salarii de până la 1.000 de euro în Liga a 8-a

Dacă Marius are un program mai lejer, restul băieților meserii mai solicitante. Sunt șoferi, electroniști sau lucrători comerciali în depozitele de marfă din oraș. "Majoritatea băieților sunt din Timișoara, mai sunt câte unul din Cluj și din Bistrița. Facem spectacol în echipa orașului, ne distrăm, dar vrem performanță. Eu aici sunt jucător-antrenor, dar jucăm și de plăcere. Fotbalul e o pasiune pentru noi, dar pentru asta suntem și plătiți!

Avem salariu lunar pe care-l primim de la club. Între 200 și 1.000 de euro! Cum să nu fie bine că facem și câțiva bănuți în plus când jucăm fotbal din plăcere", a mai spus Marius, fost fotbalist la echipa a doua a lui Poli Timișoara în L3.

Pe lângă Marius în echipă mai sunt și alți români. Alexandru Agafitei, Marian Savin, Vlad Hazbei și Marian David. "Chiar dacă am jucat în L3 am avut meciuri și în Liga 4. Am jucat cu Agafiței la CFR Timișoara. Savin a evoluat și el în L4 la Top Aluminiu Timișoara. Alex cel care m-a chemat aici în Germania lucrează electronist! Muncim cu drag și spor, dar și cu sport", declară Marius.

Acum, SV Ilmmunster e pe locul 4 în Liga a 8-a din cele 12 existente în Germania, cu 20 de puncte, la 4 de lider și un meci mai puțin.

Transfer de marcă din L2: Cristian Randi Situwe

17 fcu

Născut la Bucureşti, fotbalistul cu origini congoleze Cristian Randi Situwe a mai evoluat în eşalonul secund din România la CSM Râmnicu Vâlcea și Fortuna Covaci. În vârstă de 33 de ani, Situwe (în stânga imaginii) a decis să plece și el din România și a ajuns în Germania la muncă. Și el joacă la SV Ilmmunster și e om de bază în echipa lui Marius Coșa: "E pionul meu principal! Cu el încep echipa meci de meci". Cel mai sus, Situwe a jucat în România doar în L2, dar acum e șofer în Germania.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
2167763599934414
Alexandru Catalin Agafitei  •  17 Octombrie 2018, 19:47

Pentru cultura ta generala: 1- acum 2 luni am avut operatie de menisc interior( motivul pentru care inca nu joc) 2- sunt nascut si crescut la Timisoara, dute canta la alta masa.3- Am promovat de 3 ori pana acum, de fiecare data, dupa plecare, echipa a retrogradat. Cand mai ai nesimtirea sa raspunzi, da si numele, ca vad ca ai ceva de ascuns. Plus ca in zona asta, sunt bani la echipe. Deci *** *** aiurea. Majoritatea cunoscutilor ce joaca in zona, joaca pe bani. Tu? La nunta probabil. Mai stiu ca tine, a jucat in liga a 3-a in Romania, ca tat-su' avea pile, si pe el il musca gazonul. Ne auzim cand nu mai esti ofticat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

borussia09
borussia09  •  15 Octombrie 2018, 23:46

Diferenta e ca eu am jucat meci de meci acolo tu lustruiesti banca la a A-Klasse :)),eu nu stiu ce coleg ai avut tu de la Landesliga care nu stie sa preia o minge,nu mai baga de la tine,nu-s deloc frustrat dar m-am saturat de idioti ca voi care merg acasa in Romania si se lauda pe la prieteni ca ei castiga 800-1000 de euro la un nivel mai slab ca la liga a 4-a la noi,aia va cred ca nu stiu realitatea,dar unul ca mine care e de multa vreme aici rade cand vede ce prostii debitati.Pai o echipa care isi permite sa dea asa salarii trebuie sa joace liga a 6-a lejer.Voi jucati in serie cu satelitii altor echipe,daca nu sti ce inseamna satelit(in termeni sportivi,echipa a 2-a):)),si tot nu defilati.Nu-mi veni mie cu aere de fotbalist mediocru,iti doresc sa fi numa rezerva la echipele la care am jucat eu,"valorosule".Esti moldovean prost,la tine nu ma mira nimic.

2167763599934414
Alexandru Catalin Agafitei  •  13 Octombrie 2018, 11:21

borussia09, daca esti pe langa, ai jucat 4 ani degeaba. Jucatorii de Landesliga de la voi din Nord, deabea fac fata in A-klasse in Bayern. Spun asta pentru ca am avut coechipier din zona voastra care "a jucat in Landesliga" si el nu stia sa preia o minge. Sunt de 10 ani aici, si joc de 9 ani la diferite echipe, intodeauna platit, sumele variaza de la 200 pana la 400 de euro, eu fiind fundas. Vii tu, anonimu' pacii, sa zici ca ai jucat tu 4 ani si stii tu mai bine. Si ma mai faci si agarici. Daca nici sa citesti nu stii, mai treci pe la scoala. 1000 primeste pentru ca e antrenor-jucator. Data urmatoare, da si numele, sa se ascunda sub anonimat poate oricine. Frustratule. Ca stiu multi "fotbalisti" ca tine, care nu stiu ca mingea nu are colturi da ei se dau profesori.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează