GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COMUNICAT

Propunere de arestare preventivă pentru Mario Iorgulescu! Parchetul anunță: alcoolemie de 1,9 g/l, cocaină și 162 de km/h

Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare preventivă
Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare preventivă

Articol de GSP - Publicat luni, 17 februarie 2020 16:26

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis azi un comunicat care face referire la Mario Iorgulescu, fiul șefului LPF, Gino Iorgulescu. Pe 8 septembrie, Mario a provocat un accident mortal. În prezent se află într-un spital din Italia.

  • Context: Mario Iorgulescu a comis un accident grav pe 8 septembrie, soldat cu moartea unui alt tânăr, după ce a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani. 

Din comunicat, reiese că pe 7 octombrie 2019 Mario Iorgulescu a fost externat de la Terapie Intensivă din Italia și dus la de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, pe 31 octombrie, a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent. 

„La data de 23.09.2019, suspectul fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până la data de 07.10.2019, când a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, la data de 31.10.2019, a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent”
comunicat Parchet

Pe 20 decembrie, s-a început acțiunea penală împotriva lui Mario Iorgulescu pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Ulterior, Mario Iorgulescu a fost încadrat la în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Propunere de arestare preventivă pentru Mario Iorgulescu 

În finalul comunicatului se precizează că azi a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe

Mario Iorgulescu, cocaină și 162 de km/h 

Potrivit comunicatului, Mario Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 g/l, era sub influența cocainei, a trecut pe roșu la semafor și a atins o viteză de 162 de km/h. Mai mult, anchetatorii susțin că atunci când a intrat în intersecție pe roșu, Mario Iorgulescu nu a călcat frâna, iar în momentul impactului cu mașina victimei, accelerația era apăsată la maximum.

 

„La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă
comunicat Parchet

Comunicatul integral al Parchetului de pe lângă Tribunalul București

„Ca urmare a interesului public manifestat cu privire la cauza având ca obiect incidentul rutier din data de 08.09.2019, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 


 

La data de 19.09.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino-Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În aceeaşi zi, organele de urmărire penală s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Secția ATI, unde suspectul era internat din data de 08.09.2019, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor, însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale.
 

La data de 23.09.2019, suspectul fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până la data de 07.10.2019, când a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, la data de 31.10.2019, a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.
 

În continuarea demersurilor de audiere a suspectului și, implicit, de aducere la cunoștință a acuzațiilor, la data de 02.10.2019 a fost emis un ordin european de anchetă în acest sens, activitatea dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti fiind finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23.10.2019.
 

Prin ordonanța din data de 20.12.2019 a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva inculpatului, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale, însă acesta nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională. 
 

Ulterior, prin ordonanța din data de 23.01.2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului Iorgulescu Gino-Mario din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe şi a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea inculpatului, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12.02.2020.
 

În ordonanța din data de 23.01.2020 s-a reținut faptul că în cauză există probe care conturează următoarea situație de fapt:
 

La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum. Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă. 
 

Precizăm că la data de 17.02.2020 a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană este o etapă a  procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (20)
3600904376618599
Michael Isadude  •  18 Februarie 2020, 12:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

4don
4don  •  18 Februarie 2020, 12:00

Pai dacă e bărbat vine și face pedeapsa din rescpect pt victima...dacă e cârpa..sta plecat..

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  18 Februarie 2020, 09:51

Asta huzureste pe alte meleaguri in timp ce victima putrezeste intr-o cutie de lemn . Copii acesteia inca isi asteapta tatal acasa sa se joace cu el. Dar se culca in fiecare seara cu lacrimi in obraji ca tot nu a venit. TATA. Este bine ca Magistratii au asigurata prin vointa CCR Pensii Speciale. Semn ca isi fac datoria.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează