GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CREDINȚĂ

VIDEO Părintele Pimen Vlad, despre gestul extraordinar făcut de Gigi Becali pe Muntele Athos: „Îi dă unul o sacoșă și scoate și numără 30.000 de euro!”

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 07:26 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 08:44

Părintele Pimen Vlad este starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos. Este o voce puternică nu doar pe tărâm elen, ci și în mediul online, acolo unde pildele și poveștile sale alină sufletele creștinilor ortodocși.

Mihai Morar, om de radio și TV, l-a avut invitat pe părintele Pimen în cadrul ultimului podcast „Fain și simplu”, interviul fiind făcut cu ocazia unei vizite pe Sfântul Munte Athos, în preajma sărbătorilor pascale.

Printre subiectele abordate în dialogul ce a adunat deja peste 150.000 de vizualizări în primele 24 de ore de la apariție a fost și cel legat de Gigi Becali, patronul FCSB, care a făcut nenumărate vizite în ultimii ani la Athos. Părintele Pimen Vlad a povestit câteva întâmplări trăite de el cu milionarul român.

Îl mai recunoști? Cum a fost surprins fostul șef al lui Dinamo de Florii
INEDIT
Îl mai recunoști? Cum a fost surprins fostul șef al lui Dinamo de Florii

Părintele Pimen Vlad: „Nu aveam un leu în buzunar când am venit aici, dar aveam încredere în Maica Domnului că nu mă lasă”

„Nu aveam un leu în buzunar când am venit aici și-am luat chilia asta. Grecii îmi ziceau că sunt nebun. Dar aveam încredere în Maica Domnului că nu mă lasă. Încrederea în Dumnezeu nu te va dărâma niciodată! 

Hai să vă zic o minune, cu un om din țară. Începusem de la zero, în 2005. Se adunau datorii, eu nu aveam un leu. Toată chilia o făceam pe datorie, am săpat în munte. Am făcut primul zid, se adunau materiale, se adunau 30.000. „O să-ți dea muncitorii în cap, oprește-te!”, îmi spuneau prietenii. „Eu nu fac aici casa mea, ci Casa Domnului”, le ziceam", și-a început povestea părintele.

Părintele Pimen Vlad, despre întâlnirea cu Gigi Becali: „Hai, ia de aici, Doamne ajută!”

În peisaj a apărut patronul FCSB. „Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie. "Doamne ajută, ce faceți aici?”. „Muncim!”. „Merge?”. „Merge!”. „Datorii aveți?”.„Avem”. „Cât?”. „30.000”.  

Dă, bă, sacoșa încoace!”. Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! „Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!”. 

Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb: „Dar cine e?”. „Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!”. Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam. S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a rememorat părintele.

Părintele Pimen Vlad, despre gestul extraordinar făcut de Gigi Becali pe Muntele Athos: „Îi dă unul o sacoșă și scoate și numără 30.000 de euro!”
Părintele Pimen Vlad, alături de Mihai Morar

Părintele Pimen Vlad, despre Gigi Becali: „Se vede că-i pare rău de păcatele lui”

„Banii spală păcatele?”, a întrebat Mihai Morar. „Dacă este și pocăință, da! Pocăința înseamnă când îți pare rău pentru păcate: „Doamne iartă-mă, încerc, mă lupt să le scot!”. 

Smerenia ne ridică până la porțile cerului, milostenia ni le deschide! De aceea și domnul Becali a început cu milostenia, se vede că-i pare rău de păcatele lui. Și-atunci, Dumnezeu, prin milostenia Lui, acoperă totul”, a continuat părintele Pimen Vlad. 

  • Discuția despre Gigi Becali începe la 1:47:00

Gigi Becali: „Mă duc după colț și plâng”

A fost abordată și tema mândriei, care, în ortodoxie, este un mare păcat. „Mândria? Depinde cum o privim. A dormit odată aici, l-am întrebat pe domnul Becali, după ce făcuse și închisoare. „Cum privești lucrurile acum?”. 

Văzusem o schimbare totală la el. „Eu privesc altfel. Sunt mulți ca mine, care fac bani, poate că și nedreptățesc, fac și atâtea. Eu fac publice lucrurile acestea că poate încep și ei să urmeze exemplul!”. 

Mi-a zis: «Nu pot să-i ajut pe toți. Pe unii îi alung. Dar mie mi-e milă de ei! Mă duc după colț și plâng! Îmi pare rău, Doamne, că nu-i pot ajuta pe toți». „Dar el a făcut multe lucruri”.

Am făcut o călătorie în Sfântul Munte Athos pentru a vorbi cu călugărul care «vede» în oameni, părintele Pimen e un om român rar, un om cu dar, un monah cu har. Aici e o Românie așa cum mi-aș dori și acasă. Indiferent cu cine te întâlnești aici, toată lumea se salută cu toată lumea, se îmbrățișează.

- Mihai Morar

Citește și alte știri de actualitate:

FOTO Îl mai recunoști? Cum a fost surprins fostul șef al lui Dinamo de Florii

VIDEO Povestea atacantului român retras la 28 de ani pentru a deveni predicator în Biserica Evanghelică: „Poți să ai toți banii din lume, dar care-i folosul dacă-ți pierzi sufletul?”

VIDEO Propunere pentru cluburile din Liga 1: „Să aducă un capelan în vestiar” + Care ar trebui să fie menirea discursului religios al lui Gigi Becali

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (17)
karpathin
karpathin  •  23 Aprilie 2022, 13:22

Banii lui Becali = Love from GSP. Restul nu contează. Nicio zi fără Becali pe GSP, nici un fel de mâncare fără banii lui. Este și aceasta o formă de cerșetorie, una modernă.

steaua_falinent_in_2003_
steaua_falinent_in_2003_  •  22 Aprilie 2022, 12:31

zici ca este iosif :)))))))))))))))))

contrabas3
contrabas3  •  22 Aprilie 2022, 12:29

Băi Jijiiii, din câte scrie Sfânta Carte, Dumnezeu nu este impresionat de banii tăi - poate cel mult oamenii în fața cărora te lauzi cu dărniciile tale (ca fariseii pe care Iisus îi mustra tot timpul). Desigur, El nu este indiferent la ce faci, dar casa veșnică nu ți-o zidești cu bani dați la cei care deja au destui, în timp ce alții mor de foame la ușa palatului tău. —— FCSB ia campionatul doar dacă o să câștige toate meciurile care au mai rămas de jucat, nu pentru că dai tu bani la bărboși. Sunt sigur că unii dintre cei de la CFR sau Craiova se roagă pentru campionat la același Dumnezeu ca tine. Nu ești tu mai jmeker, să te asculte doar pe tine, că nu ești tu buricul pământului! —— Dincolo de toate acestea, sper că FCSB o să ia campionatul.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează