GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SCHIMBĂRI LA ARBITRI

Platini menință: "Cine greșește flagrant în sistemul cu cinci arbitri nu va mai arbitra niciodată!"

Articol de GSP - Publicat joi, 26 august 2010 00:00

Michel Platini, preşedintele forului european, a anunțat că fostul arbitru italian Pierluigi Collina a preluat conducerea Comisiei de Arbitri a UEFA. Printre schimbările pe care intenționează să le facă arbitrul considerat cel mai bun din lume în ultimii ai ai carierei este cîntărirea celor care conduc meciurile internaționale!


Președintele UEFA, Michel Platini, a vorbit și despre arbitrajul în cinci și a fost extrem de dur:  prezenţa a doi arbitri asistenţi suplimentari este benefică, dar dacă unul va greşi flagrant, nu va mai arbitra în competiţiie europene.

"Am jucat cu toţii fotbal, arbitrul nu poate să vadă totul. Există lucruri pe care le tolerez: mîna lui Henry nu o poate vedea arbitrul, golul Angliei (n.r. - din meciul cu Germania, de la Cupa Mondială) este posibil să nu fie văzut de arbitru. Însă acum, cu cinci arbitri, ei pot să vadă totul, deci dacă arbitrii greşesc o fac pentru că nu sunt buni. Dacă există unul care nu vede mingea la trei metri de el depăşind linia porţii, atunci el nu va mai arbitra în competiţiile noastre", a declarat Platini.


Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a declarat că misiunea lui Collina va consta în "îmbunătăţirea arbitrajului", desemnarea arbitrilor pentru competiţiile relevante ale forului şi supervizarea proiectului de arbitraj în cinci, testat în special în Liga Europa şi Liga Campionilor. Pierluigi Collina a afirmat că îmbunătăţirea arbitrajului ţine de un singur cuvânt - "pregătire" şi a insistat asupra importanţei condiţiei fizice, pentru a fi "nu doar arbitri, ci şi sportivi". Collina va cere, printre altele, ca arbitrii să fie cântăriţi.

Playtech: GENIAL! Ce face Ion Țiriac pentru Sorana Cîrstea, iubita fiului său. S-a aflat abia acum


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează