GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ACUZAȚII

Probleme mari pentru Copos » Comisia de Etică a Universitații îl acuză de plagiat: "Există indicii clare"

Articol de , - Publicat joi, 28 ianuarie 2016 12:03

George Copos nu scapă de scandal, iar doi specialiști de la Universitatea din București îl acuză pe omul de afaceri că a plagiat cînd a scris cartea "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI".

După ce istoricul Cătălin Parfene l-a acuzat pe Copos că a preluat pasaje din cartea sa, pentru a-și redacta lucrarea, trei specialiști de la Universitatea București au analizat cartea omnului de afaceri, iar doi susțin că este plagiat.

Dr. Adinel Ciprian Dincă susține că lucrarea lui George Copos este "plagiat ghostwriter", iar prof. dr. Alexandru Florin Platon spune că "este un plagiat mai elaborat".

În schimb, conf. univ. Marius Diaconescu spune că George Copos nu a plagiat. 

"Comisia consideră că avem de-a face cu un plagiat subtil, realizat prin copiere deghizată sau/și prin repovestire. Nu este vorba de un copy-paste clasic, ci de un autor profesionist care a realizat mai multe parafrazări inacceptabile, după lucarea de disertație a d-lui Cătălin Parfene.

Există indicii clare că dl. Copos nu ar fi putut realiza acest tip de lucrare și, deci, nu ar fi putut  fi creditat ca autor" se arată în punctul de vedere al Comisiei de Etică a Universității din București

Cei doi specialiști spun că unul dintre elementele care indică faptul că George Copos a plagiat este acelă că în lucrarea omului de afaceri sînt aceleași greșeli pe care Parfene le-a făcut în cartea sa.

39769921 4e8a 4622 886b 1945ac2526c6

d052fd4e 8d38 4f64 9ba1 141493f2a077

86b7bf91 0744 4e35 86ee 0e883030212b

La Universitatea din București, va avea loc o conferință de presă, în care cei trei specialiști vor vorbi despre acuzele de plagiat aduse lui Copos.

Iată două pasaje din cărțile lui Parfene și Copos

 "Totuși prima sa soție a fost o catolică Margareta, fiica unui voievod al Transilvaniei, Ladislau de Losonczi (1376-1391) sau Stibor de Stiborita (1395-1401, 1410-1414), acesta din urmă un nobil polon"  Parfene

"Prima soție a lui Alexandru cel bun, Margareta, pare să fie fiica unui voievod ardelean, Ladislau de Losonczi, sau a lui Stibor de Siboritza, se pare un nobil polon"  Copos

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
simplu_suporter
simplu_suporter  •  28 Ianuarie 2016, 16:58
Postat de aldo_m pe 28 Ianuarie 2016, 15:20

GIGI a declarat la tv ca nu el a scris cartea si prin decalaratiile lui ai baga si pe altii la puscarie si cei care vor sa iasa cu ajutorul cartilor nu mai pot deci daca al ia pe copos conform legii trebuie sa-l ia si pe gigi ca el A FACUT DENUNTUL SAU AUTODENUNTUL

Câinele (rosu) moare de drum lung spre UCL şi prostul (din WC) de grija altuia!

simplu_suporter
simplu_suporter  •  28 Ianuarie 2016, 16:56

Eu stau si ma gandesc ce fel de *** o fi fost ala care a facut plagiatul asta. Ti se face o sila citind modul in care a plagiat ca nu te poti gandi ce fel de caracter *** o fi fost fomistul ala care a facut treaba asta. Si sper sa il vedem pe Copos inapoi unde ii e locul si unde ii este de mult mai mult timp. La bulau!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  28 Ianuarie 2016, 16:26
Postat de dinamo_forever_77 pe 28 Ianuarie 2016, 14:35

Idiotule....am spus eu undeva ca *** tau a plagiat? Vorbesti ca idiotul sa te afli in treaba. Ceea ce a facut *** este ilegal !!!! Legea spune ca trebuie ca TU sa scrii carti, nu altcineva......BOULEEEEEEEEEEE

Na ca acuma va certati aiurea. Niciunul dintre scriitorii de puscarie nu a scris nimic cu manuta lui. Singura diferenta e ca ciobanul nost a "scris" cateva carti despre el insusi, deci are totusi o contributie :)))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close