GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GEST CARITABIL

Ronaldo a donat prima pentru câștigarea EURO, la fel cum a făcut și cu cea de Ligă! Banii s-au dus către un spital de copii. FOTO » Și-a făcut totuși un cadou pentru sezonul fabulos

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iulie 2016 11:10

Cristiano Ronaldo arată încă o dată că nu a uitat de unde a plecat. Crescut într-o familie cu patru copii, fără bani, a plecat de acasă la 12 ani cu unica misiune de a reuși în fotbal pentru a-și salva familia de la sărăcie.

Starul portughez a ajuns cel mai mare jucător al planetei, își permite orice îi poate trece prin minte, iar o mare parte din banii câștigați merg spre acte de caritate. Anual, Ronaldo donează milioane de euro, iar sumele uriașe cu care a fost premiat în ultima vreme nu fac excepție.

După ce a donat Națiunilor Unite prima de 600.000 de euro pentru câștigarea Ligii cu Real Madrid, acum Ronaldo, 31 de ani, donează și prima pentru EURO, 275.000 de euro. Banii se vor duce către un spital care tratează copiii bolnavi de cancer.

Ronaldo donează și sânge, și măduvă osoasă de mai mulți ani: "Mulți oameni cred că e dificil să faci asta, dar nu doare așa rău, e ca și cum ai dona sânge. E o boală care afectează mulți copii și vreau să ajut. Nu există limită de vârstă, oricine poate face asta. Nu costă nimic. E o procedură simplă și te face fericit să știi că poți salva viața cuiva".

Cristiano e de asemenea foarte vocal împotriva rasismului, susține drepturile minorităților, se implică în protejarea mediului și în ultimii ani a participat la ajutorarea victimelor tsunamiurilor și ale altor catastrofe naturale.

Și-a permis și o extravaganță

Imediat după finala EURO, portughezul și-a luat familia și a plecat la Ibiza, pentru a se relaxa. Acolo s-a întâlnit și cu Marius Niculae, într-un club (Detalii AICI).

Ronaldo și-a făcut și un cadou: și-a comandat o mașină Bugatti Veyron, care ajunge la 400 km/h. Garajul lui Ronaldo mai găzduiește un Range Rover Sport SVR, un Ferrari 599 GTB, un Ferrari 599 GTO, un Porsche 911 Turbo S, un Mercedes-AMG 63 S Coupé, un Rolls-Royce Ghost, un McLaren MP4-12C HS și un Lamborghini Aventador.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
mariuss72
mariuss72  •  15 Iulie 2016, 12:29
Postat de dinamo100 pe 15 Iulie 2016, 12:24

Auzind sumele pe care le doneaza si actiunile la care participa, parca incep sa am ceva mai multa stima pentru el, fiindca altfel ma calca pe nervi teatrul permanent pe care il joaca pe teren si ego-ul exagerat pe care il etaleaza.

Omul face orice pentru ca echipa lui sa cistige, e un invingator, nu cred ca merita judecat superficial pentru ca forteaza un fault sau pentru ca uneori simuleaza...sau pentru ca-si pune prea mult gel in par. E un atlet fantastic si om foarte generos, mi-ar placea sa vad asa multi campioni precum el.

haideusicfr
haideusicfr  •  15 Iulie 2016, 20:16

Bravo ronaldo! Succes ,D*zeu te-a ajutat in finala pentru ca meriti!

1737176836553023
Vladimir Mihailescu  •  15 Iulie 2016, 17:44

Toata stima Cristiano Ronaldo , un jucator fabulos , dar si un OM generos ...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează