GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SALĂ POLIVALENTĂ

FOTO + VIDEO EXCLUSIV La malul Mării răsare o arenă ultramodernă » GSP a vizitat șantierul de la Constanța

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2021 07:55 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 08:38

Gazeta Sporturilor a vizitat zilele trecute șantierul în lucru din Constanța, acolo unde, în iulie 2022, urmează să fie gata Sala Polivalentă de 5.000 de locuri.

GSP a ajuns la Constanța și a surprins câteva cadre cu stadiul lucrărilor de la noua arenă modernă de la malul Mării, care va fi construită în zona Badea Cârțan. Lucrările se află în plină desfășurare la faza de infrastructură și s-a mai progresat în ceea ce privește turnarea elementelor de fundație.

5.000 de locuri în noua arenă modernă de la Constanța

Sala Polivalentă va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri (aproximativ 4.000 de scaune în gradene fixe și 1.300 de scaune în gradene telescopice) și va găzdui competiții de handbal, baschet și volei la nivel național, european și mondial.

Vor mai fi circa 800 de locuri pe scaune în varianta folosirii spațiului de joc pentru evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

Sală Polivalentă de 14 milioane de € la malul Mării

Proiectul Sălii Polivalente din Constanța include spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare) și spații administrative și de agrement.

Investiția totală la Sala Polivalentă din Constanța se va ridica la 68 de milioane de lei (aproximativ 14 milioane de euro), din bugetul Companiei Naționale de Investiții, la care se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări și iluminat. Arena va cuprinde săli de antrenament, o sală de forță, vestiare, cabinete medicale și spații dedicate presei. Construcția ar trebui să fie finalizată în 2022.

FOTO Facebook Sală Polivalentă Constanța
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
+19 FOTO

La malul Mării răsare o arenă modernă într-o perioadă în care Constanța nu mai domină handbalului românesc

Într-o perioadă în care HCM Constanța câștiga titlu după titlu și se duela cu marile cluburi din Europa în Champions League, la Constanța nu exista o arenă care să îndeplinească condițiile de organizare a unui joc de o asemenea anvergură.

HCM se deplasa la Buzău pentru meciurile europene, iar echipa de handbal masculin din Constanța a obținut o victorie uriașă în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Trupa de la malul Mării a produs surpriza în Champions League, iar în 2009 a învins multipla campioană a Franței, Montpellier-ul cunoscutului Nikola Karabatici, scor 37-33.

HCM a obținut o victorie uriașă și la Constanța, iar Sala Sporturilor de la malul Mării a fost neîncăpătoare pentru cei 2.000 de spectatori care au asistat, în 2004, la victoria în fața Barcelonei, scor 29-27. În acel moment, catalanii aveau un buget de 8 milioane de dolari/an, iar HCM Constanța avea 400 de mii de dolari/an.

S-a desființat HCM, s-a înființat HC Dobrogea Sud

În 2015, HCM Constanța era „îngropată” în datorii și s-a desființat, după un deceniu în care a dominat handbalul masculin românesc. A câștigat de 9 ori titlul național, iar în Europa a ajuns până în semifinalele Cupei EHF, Cupei Cupelor, dar și Cupei Challenge.

Tot în 2015, foștii jucători de la HCM Constanța au înființat o nouă echipă, HC Dobrogea Sud, care a dus mai departe spiritul fostei campioane a României. Cu o conducere formată din Rudi Stănescu, Laurențiu Toma și George Buricea, foști mari internaționali, Constanța s-a întors în handbalul masculin cu HC Dobrogea Sud, care a plecat la drum din liga secundă. În 2019, HCDS a fost aproape de primul titlu, dar „delfinii” au pierdut finala Ligii Naționale cu Dinamo București.

Voleiul masculin din Constanța, aproape de o finală europeană

Returul semifinalei din CEV Cup din 2014 a fost un alt eveniment important în care vechea arenă din centrul orașului Constanța a fost neîncăpătoare. Cele două mii de locuri au fost ocupate, dar Tomis a ratat calificarea în finală la capătul unui meci dramatic. Echipa constănțeană de volei masculin a triumfat în Hexagon, în tur, 3-2, dar a pierdut returul cu Paris Volley, 2-3, iar francezii s-au impus în „setul de aur”.

FOTO Facebook Sală Polivalentă Constanța
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
FOTO Răzvan Butcaru (GSP)
+19 FOTO

VIDEO. GSP a vizitat șantierul de la Sala Polivalentă din Constanța

Citește și alte știri de actualitate:

Stadionul Farul își trăiește ultimele luni de viață! Reportaj GSP la Constanța: scaune distruse, cablul de nocturnă furat, dar se visează la o arenă de 50 de milioane €

Gazeta a vizitat șantierul noului stadion din Sibiu » Suma fără precedent cheltuită de Primărie + când va fi gata

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
10217633973593931
Dzimmy Carragher  •  06 Aprilie 2021, 16:19

Aceasta sala este o *** a vechii administratii PSDiste nedemna pentru un oras de talia Constantei! 1. nu este polivalenta asa cum apare peste tot. 2. nu poate gazdui competitii europene sau mondiale de anvergura pt ca nu este in standardele multor federatii internationale. 3. nu ii poate fi marita capacitatea (precum la Cluj au marit de la 7500 la 10.000), acest proiect din start nu mai poate fi modificat. 4. La Turda la 25 de km de Cluj se face sala de 3500 de locuri... iar la Constanta doar de 5000? Mai mare rusinea! 5. Se construieste prin desfiintarea a doua terenuri de fotbal ingrijite si perfect functionale (fostele ITC si CONPREF). Intr-un cuvant este o biata de sala... iar orasul va avea nevoie de o alta sala cu adevarat Polivalenta si pe masura pretentiilor sale de mare oras al Romaniei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  06 Aprilie 2021, 14:54

Imi doresc sa se respecte termenul iulie '22. As vrea insa sa stiu cate obiective au fost predate in termen?Poate 10% optimist vorbind.

1195078783842427
Cantemir Mefa  •  06 Aprilie 2021, 13:39

Şi stadionul pentru fotbal pe când? FC Farul nu e important, doar handbalul! Nații de aiuriți în C-ța!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează