DIVERSE  ·  DECIZIE UE

Schimbare majoră de la 31 decembrie 2019! Ce se întâmplă cu pachetele de țigarete din România

Luni, 12 August 2019

De la 31 decembrie 2019, fiecare pachet de țigarete produs în UE sau destinat pieței europene va avea un marcaj unic, care va permite urmărirea lui în spațiul comunitar. 

Este vorba despre cel mai complex sistem de supraveghere orizontală creat până acum în UE şi scopul său este combaterea traficului şi a evaziunii fiscale din domeniu. 

Comisia Europeană a acordat României termen până pe 31 decembrie 2019 pentru ca acest sistem să devină complet operaţional pe teritoriul nostru. 

Astfel, fiecare pachet de ţigarete produse sau destinate pieţei europene va fi identificat printr-un marcaj de trasabilitate numit „identificator unic”, care conține informaţii despre locul, data producţiei şi destinaţia pachetului. 

Identificatorul unic permite ca toate pachetele de produse din tutun introduse pe piaţă să fie înregistrate şi urmărite pe întreg teritoriul Uniunii. 

Toate ţigaretele şi tutunul de rulat fabricate în UE sau importate înainte de 20 mai 2019 (nemarcate) pot să rămână în circulaţie şi să fie vândute pe piaţă timp de un an, până la 19 mai 2020. Ele trebuie eliminate de pe piaţă imediat după aceasta dată.Un medic din Iași îi ironizează pe cei care se tem de coronavirus: „imbecilii care umblă cu chiloțeii...„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
17:00 Tenis, ATP

Turneul din Dubai

Eurosport 2
19:00 Fotbal, Europa League

Braga - Rangers

Digi 1
20:00 Handbal M

Flensburg - Celje

Digi 4, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Real Madrid - Manchester City

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Lyon - Juventus

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1