GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DIVERSE

Se construieşte o nouă Sală Polivalentă în Bucureşti » Află unde şi cîte locuri va avea

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 03 noiembrie 2012 14:38

Primăria Municipiului Bucureşti va primi de la Guvern terenul din Parcul Naţional necesar construirii Sălii Polivalente, în urma unei decizii luate în Consiliul General săptămîna aceasta. Pentru viitoarea Sală Polivalentă au fost deja realizate Studiul de fezabilitate şi nota de fundamentare, fiind stabilită şi arhitectura sălii, conform b365.ro.

Municipalitatea bucureşteană va solicita Guvernului să emită o hotărâre privind trecerea terenului de 52.358 de metri pătraţi în domeniul public al Capitalei.

Vezi aici localizarea exactă a terenului pe hartă

Sala ar urma să aibă 16.000 de locuri şi să fie folosită pentru concerte şi evenimente sportive.

Potrivit proiectului de hotărîre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), municipalitatea are obligaţia de a construi sala din bugetul propriu, precum şi din alte surse, legal constituite. Construirea sălii va începe în termen de un an de la momentul transmiterii terenului, finalizarea obiectivului fiind prevăzută în termen de trei ani de la acelaşi moment.

"Municipiul Bucureşti va asigura gratuitatea pentru desfăşurarea de competiţii naţionale şi internaţionale desfăşurate de federaţiile sportive naţionale, cît şi pentru competiţiile naţionale pe ramuri de sport, organizate de către structurile sportive de drept public, în funcţie de un program anual stabilit de comun acord", se mai precizează în hotărîre.

Gratuitatea folosirii spaţiilor sălii pentru antrenamente ale federaţiilor sportive naţionale şi structurilor sportive de drept public va fi asigurată "în măsura posibilităţilor", potrivit proiectului.

Arhitectură extravagantă, cu acoperiş translucid

Arhitectura noii Săli este modernă, chiar extravagantă: pereţii exteriori prezintă o curbură neregulată spre exterior  şi susţinuţi de numeroase coloane din beton armat, dispuse aleator, făcînd trimitere la forma unei "păduri desfrunzite" potrivit  notei de fundamentare. Acoperişul sălii va fi, de fapt, un ecran translucid care "filtrează lumina acţionînd ca un parasolar, ascunde echipamentele tehnice destinate ventilării, răcirii si altor instalaţii necesare ale sălii si creează un invelis uniform, subliniind forma compactă a clădirii", menţionează documentul oficial.

Sala va putea găzdui activităţi sportive precum: hochei, handbal, baschet, gimnastică, tenis de masă, box, sau activităţi culturale cum ar fi: congrese/conferinţe profesionale, concerte de scenă şi alte evenimente.

Sala ar urma să fie construită în Parcul Lia Manoliu, pe un teren oferit Primăriei din partea Ministerului Educaţei pe 12 septembrie 2012, teren care reprezintă "aproape tot Parcul Lia Manoliu"

Sorin Oprescu declara, pe 20 septembrie, că a văzut studiul de fezabilitate şi desenele făcute pentru construirea sălii polivalente pe Bulevardul Basarabiei, şi că în perioada următoare urmează să le supună dezbaterii publice. Studiul de fezabilitate şi desenele la care se referea Primarul General au fost realizate de o firmă specializată, contractată de CNI din fonduri proprii.


Playtech: BOMBĂ! Flavius Nedelea a RUPT TĂCEREA după despărțirea de Anamaria Prodan. ADEVĂRUL s-a aflat ACUM!


Comentarii (13)
innocens
innocens  •  03 Noiembrie 2012, 20:04

Proiectul ligheanului proptit a fost prezentat pe B365, în urmă cu o lună. Aţi înţeles, cocalarilor?

cordos_eu
cordos_eu  •  03 Noiembrie 2012, 18:33
Postat de valyomanyd pe 03 Noiembrie 2012, 17:47

Bai afonule , ai vazut tu proiectul de iti dai cu parerea , sau esti arhitect si nu stim noi ?

e arhitect la WC.

valyomanyd
valyomanyd  •  03 Noiembrie 2012, 17:47
Postat de innocens pe 03 Noiembrie 2012, 15:12

Păduri desfrunzite pe naiba. Un proiect de un prost gust strigător la cer. Mai bine spus un lighean sprijinit cu scobitori sau o oală cu proptele strâmbe. O mizerie. Poate ar trebui să vă aruncaţi şi voi ochii la unguri să vedeţi ce minune de sală polivalentă au în Budapesta şi ce stadion vor construi lângă, o adevărată bijuterie pe lângă care Arena Naţională e un morman de beton inestetic. Se vede că budapestanii au infinit mai mult bun gust şi educaţie decât bucureştenii, nu mai vorbim că ăia chiar îşi iubesc oraşul şi vor să lase generaţiilor viitoare nişte monumente cu care să se mândrească aşa cum şi generaţiile trecute le-au lăsat lor un oraş minunat.

Bai afonule , ai vazut tu proiectul de iti dai cu parerea , sau esti arhitect si nu stim noi ?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează