GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MONDEN

Shakira face dezvăluiri sfâșietoare despre relația cu Gerard Pique: „Am atâtea lucruri de spus” + Cântăreața răspunde acuzațiilor de fraudă

foto: Guliver/Getty Images +49   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2022 11:47 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 12:44

După luni de tăcere, Shakira a vorbit în premieră despre despărțirea de Gerard Pique, fotbalistul lui FC Barcelona, și despre acuzațiile de fraudă pe care i le aduce statul spaniol.

La începutului lui iunie 2022, Shakira și Gerard Pique anunțau oficial că s-au despărțit. De atunci, cântăreața și fotbalistul încearcă să se pună de acord în privința custodiei celor doi copii, Milan (9 ani) și Sasha (7 ani) pe care îi au împreună. Shakira ar vrea să se mute cu ei la Miami, Pique vrea ca micuții să rămână în Barcelona.

Ce înseamnă impactul Lionel Messi? Suma astronomică pe care i-a adus-o lui PSG
FRANȚA
Ce înseamnă impactul Lionel Messi? Suma astronomică pe care i-a adus-o lui PSG

La scurt timp după confirmarea rupturii cuplului care era împreună din 2010, au început să apară tot mai multe informații despre infidelitățile lui Pique în cei 12 ani de relație cu Shakira. În tot acest timp, Shakira a preferat să nu vorbească despre subiect și să se concentreze asupra creșterii celor doi copii și a carierei. Acum, însă, s-a destăinuit într-un interviu acordat revistei Elle.

„Încerc să le ascund situația lui Milan și Sasha cât de mult pot. Este foarte supărător pentru doi copii care încearcă să proceseze separarea părinților lor. Și uneori am impresia că totul este un vis urât și că mă voi trezi la un moment dat. Dar nu, este real. Și ceea ce este, de asemenea, real este dezamăgirea de a vedea ceva atât de sacru și de special cum am crezut că este relația pe care am avut-o cu tatăl copiilor mei și de a vedea că s-a transformat în ceva vulgarizat de către mass-media. Și toate astea în timp ce tatăl meu a fost la terapie intensivă, iar eu am luptat pe diferite fronturi. Acesta este probabil cel mai întunecat moment din viața mea.

Este foarte greu să vorbesc despre acest subiect personal, am rămas tăcută și am încercat să procesez totul. Încă trec prin asta și pentru că sunt în atenția publicului și pentru că separarea noastră nu este ca o separare obișnuită. A fost greu nu doar pentru mine, ci și pentru copiii mei. Incredibil de dificil. Am paparazzi care campează afară, în fața casei mele, non-stop. Și nu există niciun loc în care să mă pot ascunde de ei cu copiii mei, cu excepția propriei mele case. Am încercat să ascund situația în fața copiilor mei pentru a-i proteja. E principala mea misiune în viața asta. Dar ei tot aud lucruri la școală de la prietenii lor sau dau peste niște știri neplăcute pe internet, și asta îi afectează.

Descrierea evenimentelor în presa din Spania a fost atât de greu de urmărit și invazivă pentru copiii mei. Ei nu merită să se simtă observați sau urmăriți în fiecare secundă, fotografiați când merg sau se întorc de la școală de paparazzi. Merită o viață normală. Este doar un circ total și toată lumea speculează despre toate aceste aspecte ale vieții noastre și, mai ales, ale copiilor noștri, iar multe dintre ele nici măcar nu sunt adevărate. 

Indiferent de cum s-au terminat lucrurile sau de ceea ce Gerard și cu mine simțim unul față de celălalt ca foști parteneri, el este tatăl copiilor mei. Avem o treabă de făcut pentru acești doi băieți incredibili și am încredere că ne vom da seama ce este cel mai bine pentru viitorul lor, pentru propriile lor visuri în viață și vom găsi o soluție corectă pentru toți cei implicați. 

Pentru acele femei care, ca mine, cred în valori precum familia, care au avut visul, marele vis de a avea o familie pentru totdeauna, să vadă acest vis distrus sau sfărâmat în bucăți este probabil unul dintre cele mai dureroase lucruri prin care poți trece vreodată. Dar cred că femeile sunt rezistente. Știi, avem această reziliență care este înnăscută. Și suntem menite să hrănim și să avem grijă de cei care depind de noi. Trebuie să devin un exemplu pentru copiii mei”.

Cred că muzica e o terapie, iar pentru mine cu atât mai mult. Mă ajută să-mi procesez emoțiile și să le dau un sens. Și mă ajută să mă vindec. Cred că este cel mai bun medicament și, alături de dragostea familiei și a copiilor mei, care mă susțin, muzica și scrierea de versuri este cu siguranță unul dintre aceste instrumente - unul dintre puținele instrumente pe care le am pentru a supraviețui în condiții extreme. Este un fel de colac de salvare pentru un om care se îneacă în mare. Au fost zile în care a trebuit să adun bucățile din mine de pe podea. Și singura modalitate de a face asta, de a face asta cu adevărat, a fost prin muzică. Știi, să mă pun la loc și să mă văd în oglindă și să știu că sunt mamă și că copiii mei depind de mine.

- Shakira

Shakira, despre sacrificiile făcute pentru Gerard Pique: „Mi-am pus cariera pe planul doi și am venit în Spania, pentru a-l susține, astfel încât să poată juca fotbal și să câștige titluri. Am făcut-o din dragoste”

Shakira a vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru relația cu Pique: „Am pus tot ce am avut în această relație, am dat totul pentru familia mea. Înainte să înceapă copiii mei școala, mi-am trăit întreaga existență ca artist, călătorind non-stop, mergând în diferite locuri din întreaga lume, făcând turnee, spectacole, promovare, construind școli în Columbia și înregistrând piese în diferite țări din întreaga lume. 

Chiar și în primii ani ai relației mele cu Gerard și când am avut primul meu fiu, pe Milan. L-am luat cu mine peste tot de când avea două luni. Îmi amintesc chiar că l-am alăptat constant pe platoul de filmare al emisiunii The Voice. Odată ce Milan a început școala, la sfârșitul anului 2014, am știut că trebuie să pun pe pauză călătoriile mele constante, iar cariera mea trebuia să treacă în plan secund. Am știut că atunci când a început școala trebuia să mă stabilesc într-un loc, să îmi plantez rădăcinile în Barcelona și să fiu acolo pentru Milan, pentru Gerard și, mai târziu, și pentru Sasha. 

Ca fotbalist, Gerard voia să joace fotbal și să câștige titluri, iar eu trebuia să-l susțin. Adică, unul dintre noi doi trebuia să facă un sacrificiu, nu? Fie el își întrerupea contractul cu Barcelona și se muta cu mine în SUA, unde am cariera, fie trebuia să fac eu asta în locul lui. Și astfel, unul dintre cei doi a trebuit să facă acest efort și acest sacrificiu. Și eu am făcut-o. 

Mi-am pus cariera pe planul doi și am venit în Spania, pentru a-l susține, astfel încât să poată juca fotbal și să câștige titluri. Și a fost un sacrificiu din dragoste. Datorită acestui lucru, copiii mei au putut avea o mamă prezentă, iar eu am această legătură extraordinară cu ei, care este de nezdruncinat”.

Întrebată dacă celebra piesă „Te felicito”, lansată în luna aprilie 2022, este inspirată din viața ei cu Pique, cântăreața columbiană a spus: „Pot spune doar că tot ceea ce simt, tot ceea ce trec se reflectă în versurile pe care le scriu, în videoclipurile pe care le fac. Conștient sau nu. Am atât de multe lucruri de spus. Și în acele zile în care simțeam că nu mai am putere, scriam versuri și mă simțeam revitalizată și revigorată după o sesiune de scris. Este ca o injecție de vitamine [râde]. 

Uneori, în trecut, îmi era atât de frică de munca mea, pentru că voiam doar să fiu acolo pentru copiii mei. Adică, voiam doar să mă îmbrățișez cu copiii mei în pat un pic mai mult timp. Și apoi a trebuit să mă trezesc, să filmez un videoclip și să îmi îndeplinesc obligațiile. Dar acum sunt atât de recunoscătoare pentru munca mea, pentru posibilitatea pe care ne-o oferă de a ne pune la punct și de a ne da seama cine suntem și de ce suntem aici pe această planetă - care este scopul nostru, misiunea noastră. Cred că poți găsi această putere de reconstrucție în orice fel de muncă. Simt că în acest moment al vieții mele, care este probabil unul dintre cele mai dificile și mai întunecate momente din viața mea, muzica a adus lumină”.

Shakira, despre acuzațiile de fraudă pe care i le aduce statul spaniol: „Sunt false! Nu datorez nimic” 

Shakira a vorbit și despre acuzațiile de fraudă pe care i le aduce statul spaniol. Cântăreața riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 8 ani. Statul spaniol susține că Shakira a fost rezident al Spaniei între 2011 și 2014, ceea ce înseamnă pentru ar fi petrecut peste 183 de zile în țară și nu și-a plătit dările la stat. Ea a decis să lupte împotriva acestor acuzații în loc să încerce să ajungă la o înțelegere. 

„Sunt acuzații false. În primul rând, nu am petrecut 183 de zile pe an în acea perioadă. Eram ocupată să îmi îndeplinesc angajamentele profesionale în întreaga lume. În al doilea rând, am plătit tot ceea ce au pretins că le datorez, chiar înainte de a-mi intenta un proces. Așa că, nu le datorez nimic. Și, în cele din urmă, am fost consiliată de una dintre cele mai mari patru firme specializate în fiscalitate din lume, PricewaterhouseCoopers, așa că sunt sigură că am procedat corect și transparent încă din prima zi.

S-a recurs la o campanie de presă îngrozitoare împotriva mea, pentru a încerca să influențeze oamenii și să exercite presiuni în mass-media, împreună cu amenințarea că-mi va fi afectată reputația, pentru a mă constrânge. Este bine cunoscut faptul că autoritățile fiscale spaniole fac acest lucru adesea nu numai cu celebrități ca mine sau Cristiano Ronaldo, Neymar, Xabi Alonso și mulți alții, ci se întâmplă, de asemenea, pe nedrept și cu contribuabilii obișnuiți. Este pur și simplu stilul lor. Dar sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul și că justiția va decide în favoarea mea”.

Procurorii spun că au verificat rețelele de socializare, chitanțele de la cardurile de credit, că au dovezi despre unde zonele din Spania în care s-a aflat Shakira în anumite momente din an. Cum răspunde Shakira? 

„În timp ce Gerard și cu mine ne întâlneam, eu eram într-un turneu mondial. Am petrecut mai mult de 240 de zile în afara Spaniei, așa că nu aveam cum să mă calific ca rezident. Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să caute motive. Este clar că au vrut să urmărească acei bani indiferent de situație. Chiar și în următorii ani, călătoream prin lume, lucrând non-stop în timp ce eram însărcinată sau cu Milan ca bebeluș, când cezariana abia se închisese. Știau că nu eram în Spania, că Spania nu era locul meu de muncă sau sursa mea de venit, dar tot au venit după mine, cu ochii pe premiu”.

Citește și alte articole:

Cenzură în Spania! Șefii La Liga vor comentarii pozitive la meciurile transmise, altfel cer înlocuirea comentatorilor! Detalii incredibile
SPANIA
Cenzură în Spania! Șefii La Liga vor comentarii pozitive la meciurile transmise, altfel cer înlocuirea comentatorilor! Detalii incredibile
Viktor Orban, jignit de un mare antrenor ucrainean, de etnie maghiară, pentru sprijinul acordat Rusiei: „Un gunoi, țigan nenorocit! Ungaria să fie scoasă din UE!”
UCRAINA
Viktor Orban, jignit de un mare antrenor ucrainean, de etnie maghiară, pentru sprijinul acordat Rusiei: „Un gunoi, țigan nenorocit! Ungaria să fie scoasă din UE!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează