GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

EXCLUSIV Turcul frate de cruce cu Hagi și cu Popescu: „Când primea un cadou, lui Gică i se înroșea nasul. A fost profesorul nostru”

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 09:00

Umit Davala, 49 de ani, fostul mijlocaș din marea echipă a Galatei, a rememorat câteva episoade cu gloriile României și ale formației Cim Bom

Umit Davala, 49 de ani, a făcut parte din marea echipă a lui Galatasaray, cu Gică Hagi, cu Gică Popescu, care a impresionat la începutul anilor 2000. Mai mult, la prima reprezentativă a Turciei, a bifat marea performanță a "otomanilor", locul 3 la Mondialul asiatic din 2002.

Jucător polivalent, Umit Davala a ajuns și la AC Milan, pentru ca apoi să bifeze o performanță fantastică în 2004, eventul cu Werder Bremen în Bundesliga.

9trofee a cucerit Umit Davala cu Cim Bom, printre care 4 trofee de campion Cupa UEFA și Supercupa Europei

22de meciuri a adunat turcul în tricoul lui Werder Bremen în ediția 2003/2004, când a fost împrumutat de la Internazionale (unde nu a bifat nicio prezență)

Alături de cei mai mari Gică din fotbalul românesc, Davala a câștigat Cupa UEFA și a răpus "galacticii" lui Real Madrid în Supercupa Europei.

Ne-a fost dor de voi! Hagi, Adi Ilie și Mutu au dat recital » 8 goluri în România All Stars - Galatasaray Legends
ROMÂNIA - GALATASARAY
Ne-a fost dor de voi! Hagi, Adi Ilie și Mutu au dat recital » 8 goluri în România All Stars - Galatasaray Legends

"Am avut mult succes în Turcia, românii voștri erau foarte serioși pe teren, dar am avut multe momente amuzante în afara gazonului. Cel mai amuzant român? Cred că Popescu. Am petrecut mult timp împreună, l-am ajutat cu mai multe chestii la Galatasaray. Hagi era mai serios.

Dar și el avea momentele lui. O mare legendă, un mare nume pentru Galata, ne-a ajutat pe teren și-n afara lui. A fost un profesor pentru noi. Și el era amuzant în afara gazonului, dar mai serios decât Popescu", a reacționat Umit Davala pentru Gazeta Sporturilor.

Chestionat vizavi de un moment amuzant cu Hagi în prim plan, Davala a punctat: „Dacă-i dădeai un cadou lui Gică, nasul său devenea roșu! El întotdeauna a fost genul de om care să ajute, incredibil".

Umit Davala despre români: „«Kardeș». Suntem în armonie"

Turcul frate de cruce cu Hagi și cu Popescu: „Când primea un cadou, lui Gică i se înroșea nasul. A fost profesorul nostru”
Umit Davala, în centrul imaginii, în picioare, alături de Gică Popescu și Hagi în marea echipă a Galatei. Foto: Imago

A fost coechipier și cu Cosmin Contra la AC Milan. „Și pe Contra îl cunosc foarte bine, ne-am mai întâlnit când a fost antrenorul selecționatei României în cantonamentele din Antalya. Mi-a plăcut de el, un om foarte bun", a mai comentat turcul.

10meciuri a adunat Davala la AC Milan în perioada 2001-2002

De fapt, Umit a sesizat diverse similarități între români și turci. „Românii sunt ca turcii, le place să râdă, dar când e vorba de muncă, fac treabă bună. Noi zicem că suntem "kardeș", "frați" în limba turcă. Frați de cruce. Eu cred că suntem așa, într-o armonie de bun augur. Și avem succes împreună. Știu câte ceva în limba voastră. (spune în română) Ce faci? Bine! Mai știu și alte cuvinte, dar nu le spun acum.

41de selecții a adunat Umit Davala și 4 goluri pentru prima selecționata a Turciei

Citește și alte știri:

Hagi, pe lista unui gigant cu 4 trofee Champions League » Prima reacție a „Regelui”: „Știți că îmi place echipa asta”
FARUL
Hagi, pe lista unui gigant cu 4 trofee Champions League » Prima reacție a „Regelui”: „Știți că îmi place echipa asta”
Marica, unic la meciul legendelor, România - Galatasaray » De ce a ascuns numele sponsorului
FARUL
Marica, unic la meciul legendelor, România - Galatasaray » De ce a ascuns numele sponsorului

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
tristan
tristan  •  04 Iunie 2023, 07:14

In general,relația noastră cu turcii e una f buna....Am lucrat cu niste turci acum vreo 7 ani pt niste proiecte IT....faini băieți ...isteți și de viață ...buni profesioniști și mari cheflii in timpul liber ..le cam placea Jack Daniels ...cat sunt ei de musulmani...

bl0catu
bl0catu  •  03 Iunie 2023, 18:23

vezi? si eu ma suparam pe romanii de pe gsp care il numesc pe Hagi nas-rosu! :DD mai sunt si altii care vad , se pare, numai eu Batman-Batman! :DD

69gato
69gato  •  03 Iunie 2023, 15:09

Deci turcul e frate de cruce, nu de semilună mare gazetar ăsta...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează