GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEZBATERE

UPDATE Ecaterina Andronescu s-a răzgândit la mai puțin de 24 de ore de la propunerea controversată a introducerii „Orelor de Joc și Mișcare” cu învățătorul, în locul celor de sport cu profesorul! » Ce părere ai?

Ecaterina Andronescu // FOTO: Libertatea
Ecaterina Andronescu // FOTO: Libertatea

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 18:04

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, pregătește înlocuirea orelor de Educație Fizică și Sport de la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a  cu „ore de Joc și Mișcare”, care ar urma să fie ținute de învățător, nu de profesorul de sport!

UPDATE ORA 17:45

La mai puțin de 24 de ore de la anunțul introducerii „orelor de Joc și Mișcare”, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, s-a răzgândit.

„Având în vedere faptul că proiectul conținea o serie de aspecte insuficient fundamentate, acesta a fost retras și urmează a fi reanalizat de specialiștii în domeniu”, a declarat ministrul Educației potrivit Hotnews.

Proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru din ciclul primar a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de joi din cadrul Comisiei de Dialog Social.

Știrea inițială

Ecaterina Andronescu ar vrea să modifice planurile-cadru la clasele pregătitoare, I și a II-a, potrivit unui proiect de ordin dezvăluit de edupedu.ro.

Astfel, 5 dintre cele 6 ore de Educație Fizică ar urma să dispără, fiind înlocuite cu ore de joc și mișcare.

Iată cum s-ar schimba programa, dacă intră în vigoare proiectul lui Andronescu: 

  • Cele 2 ore de educație fizică de la clasa pregătitoare vor fi înlocuite cu două ore de joc și mișcare
  • La fel și la clasa I.
  • La clasa a II-a dispare o oră de sport cu profesorul: vor rămâne una de educație fizică și una de joc și mișcare cu învățătorul.

3 ÎNTREBĂRI ALE PĂRINȚILOR

„Am primit propunerea de modificare a planului-cadru în învățământul primar. Părinții au o serie de întrebări:

  • Cine va preda această disciplină?
  • Învățătorul va intra de acum înainte la această disciplină?
  • Este el mai calificat decât profesorul de sport?

Mă interesează ca ora de sport să fie oră de sport și avem nevoie de bază materială adecvată, de săli de sport și de dotările necesare”, a declarat Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar.

26,75%dintre copiii de 8 ani din România au probleme de greutate

11,6%dintre cei sub 8 ani suferă de obezitate

CARE AR FI MOTIVELE SCHIMBĂRII

Potrivit unor oameni din Minister, care au vorbit pentru sursa citată, decizia ar fi luată din rațiuni financiare: 

„Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar”.

Proiectul de ordin ar fi însoțit și de un raport, datat cu 31 ianuarie 2019, și semnat de directorul adjunct al Institutului de Științe ale Educației, Magdalena Balica, aprobat de secretarul de stat pentru preuniversitar Ionel Florian Lixandru și de secretarul general al Ministerului Educației, Dănuț Ghica.

„Există semnale din partea părinților, cadrelor didactice și echipelor de conducere a școlilor cu privire la dificultățile de adaptare a copiilor din primii ani de școală la disciplina Educație fizică. În condițiile în care adaptările la particularitățile de vârstă nu sunt realizate suficient de către profesori, orele de educație fizică din primii ani de școală creează unele dificultăți de adaptare pentru unii copii la activitate. Prin urmare, dezvoltarea competențelor specifice disciplinei Educație fizică, la clasele pregătitoare, clasa I și parțial la clasa a II-a, se va realiza prin intermediul disciplinei Joc și mișcareextras din raport

OFICIAL, MINISTRUL NEAGĂ

În timp ce informația a fost confirmată de președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Ecaterina Andronescu a negat oficial, într-o intervenție la Realitatea TV. 

 

Ești de acord cu înlocuirea orelor de Educație Fizică cu ore de Joc și Mișcare?

Da
Nu

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
1003685703045730
Alexandru Matza  •  22 Februarie 2019, 13:46

De ce va mirati..??!! Dna.Ministru,fosta Abramburika, a devenit ,tanti Ministru ....."alba-neagra"...!! Urmeaza,..ales-bules..!!

2190578467629762
Rosu Ion  •  22 Februarie 2019, 12:47

Învățătorii și educatoarele studiază la psihologie și pedagogie despre vârsta copiilor preșcolari și preadolescență în timp ce profesorii studiază vârsta adolescenței. Câți dintre părinții care își expun părerea au și pregătirea psiho-pedagogică în domeniu ? Consider că ar trebui să lăsăm specialiștii să-și spună părerea. Numai reprezentanții PNLegionar se pricep la toate deși habar nu au de nimic.

alexbarosanu
alexbarosanu  •  13 Februarie 2019, 17:55

Bagati la puscarie toti ministri invatamantului de dupa 1989. Reveniti la programa de pe timpul lui Ceausescu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează