GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PERIOADA COMUNISTĂ

VIDEO Marea greșeală făcută de Nicolae Ceaușescu în 1989: "A refuzat să creadă în realitatea transmisă de nemți"

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 13:10

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a vorbit în emisiunea GSP LIVE despre marea greșeală făcută de Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989.

„Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții. I-au transmis să fie atent că va cădea. I-au spus asta în 14 decembrie 1989. 

Aș avea două dezamăgiri din acea perioadă. Una din 14 decembrie că cine trebuia n-a ascultat. Lui Ceaușescu i se cerea să facă o schimbare categorică și n-a vrut să facă niciuna. El a făcut o mare eroare în existența lui. Prima a fost că am rămas singura țară de pe glob fără datorii externe. Pe el n-a avut cine să-l mai apere din exterior pentru că nu mai avea nimeni de luat bani de la noi”, a declarat Anghelache la GSP LIVE.

Constantin Anghelache: „Eu n-am lucrat pentru Securitate niciodată”

„Eu n-am lucrat pentru Securitate niciodată. Eu am lucrat în serviciul de informații străine externe, fiind recrutat pentru că probabil nu eram un prost. Am fost un patriot care a făcut doar bine pentru țara lui. Eu habar nu am ce făcea Securitatea”, a declarat Anghelache la GSP LIVE.

Potrivit datelor aflate la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, colonelul Constantin Anghelache a fost ultimul comandant al UM 0107/AVS, unitate ce avea ca unic scop producerea de fonduri pentru Securitate prin controlul exercitat asupra firmelor de export din țară.

În februarie 1986, Anghelache a fost numit în funcția de șef al Compartimentului Sectorului Aport Valutar Special din cadrul spionajului comunist romanesc.

În perioada 24 decembrie 1977-24 iulie 1983, Constantin Anghelache, alias „Eftimie Gelu”, lucrase în exterior, la Londra, sub acoperirea de secretar II al Ministerului Român de Externe.

BONUS: O poveste nebună! Un fotbalist de legendă din Liga 1 a cumpărat vaporul lui Nicolae Ceaușescu, dar „un prieten l-a scufundat intenționat”

Sandu Boc, fost fundaș al celor de la Petrolul, Dinamo, Sportul, Rapid și Craiova, a povestit în martie 2020 la „Prietenii lui Ovidiu", emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia, o întâmplare incredibilă: cum a cumpărat imediat după Revoluție vaporul lui Nicolae Ceaușescu.

„Am făcut o afacere.... După Revoluție m-am asociat cu un cipriot care avea o afacere demarată. Închiria vapoare și marinari pentru toți armatorii din lume. El aflând că aici sunt mulți marinari a venit în România. Am aflat printr-un vecin de-al meu care l-a prins în avion. A venit la hotel Nord și când a văzut balerinele și ospătarii, totul pentru Sandu Boc, a zis că sunt personaj important. Mi-a cerut să ne întâlnim. 

Și a doua zi am băut o cafea împreună. Mi-a spus ce afaceri are și mi-a zis: „Ești omul de care am nevoie! Cât vrei salariu pe lună pentru afacere?”. „2.000 de dolari!”. „Nu, îți dau 5.000!”. Am deschis un birou la Constanța. Când am dat anunț pentru marinari era coadă până în stradă. Sute de oameni. Sute, sute. Apoi am închiriat „Mărăști" și „Mărășești”, vapoarele.

Am dat spagă un BMW ca să ne dea vapoarele. Erau cele mai bune. Și mai era și vaporul lui Ceaușescu, „Sovata”. Nu se atingea nimeni de el. L-am cumpărat. Ziceam că fac naveta pe mare Constanța-Istanbul.

Vaporul, ca să circule, îi trebuie avizul Registrului Naval Român. Îl scoate din apă pe o plută imensă, măsoara tabla și unde e subțire se schimbă. Îi trebuie veste de salvare, plute... Tot. L-am băgat în reparații. Toți banii pe care-i câștigasem i-am investit. Când l-am terminat era un bibelou frumos. Inclusiv motoarele le-am schimbat. Erau făcute la Fabrica de Armament de la Mizil. După o vreme a venit un neamț că vrea să-l închirieze. Pescuia între Magalia și Constanța, scoici și melci. Le prelucra la Tulcea și le trimitea în Japonia”. Continuarea, aici. 

Citește și: GSP LIVE VIDEO Anghelache recunoaște: ”Am fost recrutat de Serviciul de Informații Externe. Am fost patriot” » Ce secrete ascunde fostul șef dinamovist

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (54)
parpalache
parpalache  •  24 Decembrie 2023, 12:47
Postat de istet10 pe 23 Decembrie 2023, 22:18

Drepturi egale sunt. Economiile nu sunt egale. E greu sa pricepi asta? Cum sa nu ai dobanzi mai mari daca tara are o economie instabila, comparativ cu cea Germaniei sa zicem? Cum sa ai aceeasi dobanda daca riscurile pt o afacere sunt mai mari in Romania?

Tu debitezi generalitați-ca și cum România ar fi o țara bananiera cu dese lovituri de stat și nu o țara membra UE supusa controlului strict al comisiei europene-orice lege de impact economic trebuind sa fie mai intai aprobata acolo!(Sau deficitul comercial,sau majorarile de pensii,taxele și impozitale)!Despre ce riscuri vorbești-când in afaceri nu acorda macar un leu credit fara ipoteci și paraipoteci!Iar sinistrele„credite cu buletinul”cu dobânda„variabila”-au avut ca efect subjugarea a jumatate din populația țarii- care astfel s-a bagat *** pe câte 7 ani la acele banci!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  23 Decembrie 2023, 22:25
Postat de Danielamaria86 pe 22 Noiembrie 2022, 10:03

Pe bune,voi vedeti faptul ca ne putem imprumuta acum cu nemiluita un beneficiu???? Am o alta intrebare,aveti copii? Daca da,ganditi asa,pentru tot restul vietii copii nostri la fel ca si noi si inca alte zeci de generatii(ca se vor face in continuare datorii)vom fi slugile lor,trebuie sa platim aceste datorii,dar de acum suntem "liberi"sa fim slugi,nu ne-a placut sa fim stapani in tara noastra acum suntem slugi la strainii care ne-au cumparat ca pe rebuturi,muncim in tara noastra pentru straini si ne bucuram la un salariu "bunicel" si ei duc banii la ei in tara,unde investesc in tot ce se poate mai bun,noi suntem sclavi in propria tara,toata lumea se vaita ca mureau de foame pe vremea aia dar la fel ca si cu covidul,nu am vazut nici un fapt concret doar ce se scrie in presa si la tv,si referitor la puscariile de atunci,ha ei cred ca era mult mai bine,ca atunci daca greseai si ajungeai acolo,nu iti mai doreai sa te intorci,pe canda acum multi dintre infractori ies stau o săptămâna doua apoi fac iar o crima sau ceva doar pentru a se intoarce pt ca acolo nu trebuie sa isi castige painea,acolo o primesc si nu doar paine,noi stam mai pe racoare in case,ca e factura mare,ei au caldura buna ca de sunt niste prosti care lucreaza la program si platesc niste taxe si cand zic niste sunt jumate din ce castigam pe luna,asa ca nu mai vorbiti din basme,uitați-vă in jur,si mai întrebați batranii care pe vremea aceea lucrau si isi vedeau de treaba,sa va spuna ei cum era

Ba, tu realizezi ca ai asternut o fraza care nu se mai termina? Auzi, de ce te duci tu sa angajezi germani si sa aduci profitul in Romania?

istet10
istet10  •  23 Decembrie 2023, 22:18
Postat de parpalache pe 21 Decembrie 2023, 15:01

Cea mai eficienta arma de subjugare a uei nații sunt...bancile!Cica suntem in UE și ar trebui sa avem drepturi egale!Pai atunci,de ce bancile occidentale practica la noi dobânzi de 7-8%,pentru același gen de credite unde la ei acasa dobânzile sunt de...2-3%?!De ce nu ne apara nimeni impotriva abuzuirilor acelorași banci care pe lânga dobânda ne percep și...comision?!Cu toate ca Codul civil prevede ca indiferent cum este botezat„serviciul”unui credit,tot dobânda este!Și culmea,nici macar cu banii lor !Ne imprumuta cu banii...noștri!Zicea Basescu ca bancile straine șantajau statu român sa se imprumute in exterior ca sa le dea lor banii-sa„finanțeze economia”-altfel amenințau ca pkleaca!Iarstatul român-in loc sa le ridice autorizația(daca ar fi fost un stat independent)s-a imprumutat 20 de miliarde din exterior ca sa bage banii in Banca Naționala,iar Banca Naționala sa...imprumute bancile private cu dobânda mica-dobânda ROBOR),pentru ca bancile private sa ne imprumute...pe noi!Cu dobâmnda de 7-8%!Deci noi platim și dobânda externa șiu dobânda lor!Intrebare pentru papagali:de ce statul român nu baga banii imprumutați din exterior in CEC Bank-singura banca româneasca?!De ce nu are voie?!

Drepturi egale sunt. Economiile nu sunt egale. E greu sa pricepi asta? Cum sa nu ai dobanzi mai mari daca tara are o economie instabila, comparativ cu cea Germaniei sa zicem? Cum sa ai aceeasi dobanda daca riscurile pt o afacere sunt mai mari in Romania?

Vezi toate comentariile (54)
Comentează