GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  THAILANDA

VIDEO / UPDATE Va fi un film de Oscar cu happy-end: toți cei 12 mici fotbaliști captivi în peșteră și antrenorul au fost salvați!

FOTO: http://habariclouds.com/ +3   FOTO
FOTO: http://habariclouds.com/

Articol de GSP - Publicat marti, 10 iulie 2018 09:32

Cei 12 copii împreună cu antrenorul lor de fotbal au fost aduși la suprafață de salvatori, la mai bine de două săptămâni de când au rămas captivi într-o peșteră din nordul Thailandei. Ultimii 4 și antrenorul au fost salvați în operațiunea de astăzi. 

UPDATE 15:00

Salvatorii au reușit să îi aducă la suprafață și ultimele 3 persoane captive. Cea mai dificilă misiune a fost transportul antrenorului. Operațiunea s-a terminat fără incidente, cei 13 fiind în afara oricărui pericol în acest moment. 

Update ora 12:30

Încă doi copii au fost aduși la suprafață în această după-amiază. În subteran se mai află în acest moment doar antrenorul împreună cu doi dintre micii fotbaliști. 

Au trecut două săptămâni de când membrii echipei de fotbal Wild Boars, copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 16 ani, au rămas blocați în excursie la 4,5 km în interiorul peșterii Tham Luang împreună cu antrenorul lor.

Cu oxigenul pe sfârșite și amenințați de ploile torențiale care urmează să se abată asupra zonei, salvatorii au riscat. Operațiunea de salvare a început duminică, 8 iulie.

Echipa mixtă de 90 de oameni formată din scafandri thailandezi și internaționali a stabilit strategia: câte 2 scafandri să conducă fiecare copil prin galeriile strâmte. Primul să meargă în față, cu butelia de oxigen, și să ghideze copilul cu o sfoară de siguranță. Cel din urmă scafandru veghează la buna deplasare a primilor două persoane din convoi.

Planul este de a aduce 4 copii pe zi la suprafață, iar până acum totul este în grafic, 8 fiind salvați duminică și luni.

Motivul pentru care un număr limitat de fotbaliști pot fi ajutați este că reumplerea tuburilor de oxigen durează nu mai puțin de 20 de ore!



Planul peșterii FOTO: habariclouds.com

Scafandrul erou

Vineri, în timp ce alimenta persoanele captive cu oxigen, un scafandru, fost pușcaș marin thailandez, și-a pierdut viața pe drumul de întoarcere la suprafață.

SUBMARIN DE LA MULTIMILIARDAR

Elon Musk, șeful Space X, a construit un submarin special, suficient de mic pentru a se strecura prin peșteră, pentru salvarea celor captivi, care nu a ajuns însă la timp în Thailanda. Autoritățile au demarat operațiunea înainte ca aparatul să ajungă la peștera Tham Luang, dar ar putea apela la el în cazul în care planul inițial nu mai funcționează. 

Vezi și: VIDEO Copiii prinși în peștera din Thailanda le-au trimis scrisori părinților: "Nu vă faceţi griji. Suntem cu toţii puternici"

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (4)
gannicus2014
gannicus2014  •  10 Iulie 2018, 15:59

a fost nevoie ca un scafandru profesionist sa-si dea viata si altii sa si-o riste ca sa repare inconstienta acelui antrenor

wishmaster
wishmaster  •  10 Iulie 2018, 15:42
Postat de andrei.33 pe 10 Iulie 2018, 13:25

Hai ca baietii au tabloidizat si evenimentul asta si l-au facut "spectaculos".

da, de fapt a fost floare la ureche, iar ala a murit asa ca sa faca reclama la turism in Thailanda. ce natie geniala suntem!

1013850201981154
Mircea Gabriel  •  10 Iulie 2018, 15:41

Cum a putut un *** de profesor sa ii duca 5,6 kilometri in catacombe? Asta este intrebarea. Cat de insonstient sa fii? Cat de lipsit de creier? Sa intri peste 5 kilometri in ramificatia de pesteri, asta este problema care ar trebui cercetata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează