GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DERAPAJ

Scandal de proporții! O arbitră acuză un fost fotbalist român: „Mi-a tras o palmă puternică peste față, apoi m-a lovit cu antebrațul în piept” + Varianta bărbatului

Zeno Bundea e în mijlocul unui scandal de proporții / Sursă foto: Facebook Zeno Bundea
Zeno Bundea e în mijlocul unui scandal de proporții / Sursă foto: Facebook Zeno Bundea

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 14:25 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 17:35

Zeno Bundea (43 de ani), fost jucător la Universitatea Craiova, FC Național și Rapid, se află în mijlocul unui scandal de proporții. E acuzat de arbitra Jozefinne Schuster (23 de ani), cea care oficia un meci de juniori în Oradea, că ar fi lovit-o. Zeno Bundea, internațional cu o selecție la națională, neagă acuzațiile și spune că nu a recurs la agresiune fizică. 

Evenimentul deosebit de grav ar fi avut loc în timpul meciului dintre LPS Oradea și Zenit Fotbal Oradea, echipa care reprezintă școala de fotbal deținută de fostul fotbalist. Zeno Bundea ar fi avut o ieșire huliganică în timpul meciului respectiv, furios pe deciziile luate de brigadă (una 100% feminină). 

Zeno Bundea, acuzat că a brutalizat o arbitră

Sub protecția anonimatului, oameni care au asistat la meciul respectiv povestesc cum s-a derulat totul, susținând varianta arbitrei. Aflat într-un veritabil acces de furie, Zeno Bundea ar fi agresat-o pe Josefinne Schuster. „A lovit-o cu palma peste față și cu brațul în piept”. 

Mai mult, după ce partida a fost întreruptă, Bundea ar fi continuat să o hărțuiască pe arbitră, scandalul fiind atenuat abia după intervenția observatorului.

La Comisia de Disciplină, organizatorii meciului LPS Bihorul Oradea, observatorul meciului și vicepreședintele AJF Bihor care a fost prezent la joc au spus că nu au văzut ceea ce susține în raport arbitra, a susținut Zeno Bundea.

Scandal de proporții! O arbitră acuză un fost fotbalist român: „Mi-a tras o palmă puternică peste față, apoi m-a lovit cu antebrațul în piept” + Varianta bărbatului
Jozefinne Schuster, arbitra care îl acuză pe Zeno Bundea că a lovit-o / Sursă foto: Facebook

Jozefinne Schuster: „Mi-a tras o palmă puternică peste față, apoi m-a lovit cu antebrațul în piept”

Arbitra Jozefinne Schuster a fost contactată de Gazeta pentru a comenta discuțiile care fac deja rumoare în spațiul public. Tânăra rămâne pe poziții, își menține acuzațiile la adresa lui Zeno Bundea și spune că nu ia în calcul să iasă din arbitraj din cauza incidentului petrecut zilele trecute.

„Domnul Zeno Bundea a protestat tot meciul. Asistenta Ilie Diana i-a atras atenția tot timpul. După ce l-am eliminat a izbucnit. M-a înjurat ca la ușa cortului, începând cu mama. A intrat pe teren și mi-a tras o palmă puternică peste față, apoi m-a lovit cu antebrațul în piept.

M-am dezechilibrat, iar colega mea Diana Ilie m-a ținut să nu cad. Am oprit meciul, iar domnul Bundea a continuat înjurăturile și amenințările. A intrat peste noi în vestiar. Chiar dacă aș fi greșit, nu se face așa ceva”.

Jozefinne Schuster continuă: „Nu am mers la Poliție, deși ar fi trebuit să o fac. Nu am vrut să fac probleme. Nu înțeleg de ce Comisia de Disciplină amână decizia. Nu renunț la arbitraj. Antrenorii încearcă să ne intimideze, dar o dată nu văd, o dată nu aud. Nu accept să fiu însă bătaia de joc”.

Arbitra a mai explicat: ”După incidente, vicepreședintele AJF Bihor a venit la cabina arbitrilor și a început să-mi spună cum să arbitrez. L-am invitat de două-trei ori să iasă afară. Nu-l cunoșteam, oricum nu avea nicio calitate la acel joc. Este prieten foarte bun cu domnul Zeno Bundea, fiul dânsului joacă la Slovan Valea Cerului, echipă din Liga a V-a, pregătită de domnul Bundea”. 

Zeno Bundea: „Așa a scris domnișoara în raport, dar nu e adevărat!”

Contactat la rândul său de GSP.ro, Bundea a negat că ar fi lovit-o pe arbitra respectivă, dar recunoaște existența unui conflict verbal cu aceasta.  

Zeno Bundea mărturisește că tensiunile au pornit după ce arbitra a eliminat un jucător din echipa sa pentru cumul de cartonaș galbene, deși, conform regulamentului de la copii, s-ar aplica eliminarea temporară de șapte minute.

„Nu am lovit arbitra, cum să o lovesc? Așa a scris domnișoara în raport, dar nu e adevărat. Nu a văzut nimeni așa ceva. 

Într-adevăr, m-a iritat când am văzut că nu cunoaște regulamentul care se aplică la copii. Ea ne arbitra după regulamentul de la seniori. Am întrebat-o dacă știe regulamentul care este la copii, iar ea m-a eliminat”, a mărturisit Bundea.

2e numărul trofeelor cucerite de Zeno Bundea, ambele cu Rapid: Cupa României (1998) și titlul (1999)

234 de partidede partide a strâns Bundea în L1, la Rapid, FCM Bacău, U Craiova, FC Național și U Cluj, marcând în total 22 de goluri

Dezvăluirile continuă: „Observatorul susține că l-a oprit pe domnul Bundea să nu lovească arbitra în vestiare”

Vicepreșediintele Comisiei Județene de Arbitraj, Alexandru Herman, a declarat: „Observatorul Petru Boroș a scris în raport că nu a văzut incidentele de la marginea terenului, pentru că era departe, dar a auzit înjurăturile și amenințările domnului Bundea în drum spre vestiare. 

Mai mult, observatorul susține că l-a oprit pe domnul Bundea să nu lovească arbitra în vestiare. Tot acesta a scris că, dl Bundea pusese mâna pe o targă din vestiarul arbitrelor și pe un fanion. Domnul Bundea a mai făcut probleme și la alte meciuri”.

Observatorul Petru Boros, care este și secretar general al AJF Bihor, a declarat pentru GSP.ro: ”A fost o conjunctură nefericită, iar antrenorul Zeno Bundea a avut un comportament neadecvat. Din 2017, AJF Bihor a impus toleranță zero față de violența verbală și fizică. Marți va fi dat un verdict și voi putea oferi mai multe detalii. Au mai fost cazuri de arbitri agresați în Bihor, iar AJF a luat măsuri, iar vinovații au plătit și în instanță”.

Comisia de Disciplină amână luarea unei decizii privind evenimentele petrecute la partida de juniori dintre LPS Bihorul II Oradea și Zenit Fotbal Oradea. Convoacă pentru ședința comisiei programată joi, 23.09.2021, orele 17.30, la sediul AJF Bihor, brigada de arbitrii formată din Schuster Jozefinne, Ilie Diana și Chereji Iasmina, observatorul Boroș Petru, respectiv antrenorul echipei Zenit Fotbal Oradea, Bundea Zeno. Totodată solicită un punct de vedere în scris din partea clubului organizator, LPS Bihorul Oradea, cu privire la evenimentele care au dus la întreruperea jocului.

 - Comisia de Discplină din cadrul AJF Bihor

Citește și alte știri: 

Eugen Trică is back! Prima experiență după „divorțul” de FCU Craiova

Kehinde Fatai a semnat în Liga 1! Fotbalistul suspendat pentru dopaj merge la o echipă cu pretenții: „Suntem mai puternici!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  24 Septembrie 2021, 22:41
Postat de ge0x pe 24 Septembrie 2021, 19:29

Sa injuri si sa lovești o femeie indiferent de motiv, e deja descalificant pentru un bărbat. Mai ales ca Bundea e un bărbat matur, nu un pusti de 20 de ani. Ne întrebam de ce nu învață copiii fotbal. Pentru ca majoritatea au antrenori de genul lui Bundea.

O dai pe sabloane urate cu care te-au inoculat feminismele de la doamna ta educatoare pana la feminista care te umileste probabil in viata reala

radu.manaila
radu.manaila  •  24 Septembrie 2021, 20:42

Oameni buni !!! copilul meu a jucat in acel meci, nu a lovit nimeni pe nimeni, au fost de fata peste 60-80 de parinti in tribuna din care va spun ca minim 5 lucreaza in Politie. nu tavaliti o relatare care nu isi are rostul, s-au discutat poate mai aprins niste decizii care tin mai degraba de necunoasterea regulamentului dar credeti-mi ca nu a lovit nimeni pe nimeni. E usor de facut dreptate din fata tastaturii, dar nu stiu daca este corect sa tavaliti numele luiva doar pentru ca au pus cei de la ziar un nume de stire ofensator. Multumesc!

ge0x
ge0x  •  24 Septembrie 2021, 19:29

Sa injuri si sa lovești o femeie indiferent de motiv, e deja descalificant pentru un bărbat. Mai ales ca Bundea e un bărbat matur, nu un pusti de 20 de ani. Ne întrebam de ce nu învață copiii fotbal. Pentru ca majoritatea au antrenori de genul lui Bundea.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează