SPORTURI  »  ALTELE  »  FĂGĂRAȘ

Zsolt Torok, unul dintre cei mai buni alpiniști români, a murit în Făgăraș, după ce ar fi alunecat de pe o creastă

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 august 2019 15:20

Alpinistul Zsolt Torok a murit sâmbătă în Munţii Făgăraş. Cucerise Alpii și Himalaya! Alpinistul Zsolt Torok a murit în munții Făgăraș, în zona vârfului Negoiu. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a cucerit cei mai înalți munți din lume, fiind considerat unul dintre cei mai buni alpiniști tehnici din România.

Zsolt Torok plecase de trei zile într-o expediție în munții Făgărași. În această dimineață, soția sa l-a dat dispărut, iar mai multe echipe de la Salvamont Sibiu și Argeș, precum și jandarmi sibieni și argeșeni au plecat pentru a-l localiza, fiind ajutați și de un elicopter al MAI.

„Alpinistul român în vârstă de 45 de ani a fost localizat în zona vârfului Negoiu şi se pare că este decedat. Se încearcă evacuarea pe calea aerului a acestuia şi în zonă sunt mai multe echipe salvamont care încearcă să ajungă la locul accidentului”, a afirmat șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, potrivit Agerpres, citat de Libertatea.ro. 

Din primele informații, Zsolt Torok a alunecat de pe o creastă. După ce decesul său a fost confirmat, ministrul de interne, Mihai Fifor, a postat un mesaj de condoleanțe, cu fotografia acestuia: „Rămas bun, prieten drag… Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

Zsolt Torok a escaladat cei mai înalți munți din lume, printre care Alpii, Himalaya, precum și Anzii Cordilieri. Printre performanțele sale se numără și expediția spre Nanga Parbat din Himalaya.

Cele mai importante expediții efectuate peste hotare, în solitar

  • Marmolada – peretele nordic, Italia; 15 iulie 2002;
  • Matterhorn, Elveția – până la 4.000 m, 9 August 2000;
  • Cho Oyu până la 7.800 m pe partea Nordică, (Tibet, Himalaya), 30 septembrie 2006;
  • Aconcagua 6.962 m, 19 ianuarie 2007 (Argentina, Anzii Cordilieri).

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
samertx
samertx  •  17 August 2019, 17:24
Postat de visinu pe 17 August 2019, 16:32

Ce destin aiurea. Sa supravietuiesti celor mai inalte varfuri si sa mori vara in Fagaras. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Nu este vorba despre înălțime, este vorba despre greutatea traseului. Făgărașul are unele dintre cele mai grele din lume.

visinu
visinu  •  17 August 2019, 16:32

Ce destin aiurea. Sa supravietuiesti celor mai inalte varfuri si sa mori vara in Fagaras. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

rivaldinho
rivaldinho  •  17 August 2019, 16:16

Off! :( Condoleante familiei si Dumnezeu sa il ierte!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează