GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  HEXI PHARMA

HEXI PHARMA // Flori Dinu, anunțată că dezinfectantul trimis la Timișoara are bacterii: "Ești nebun la cap, omoară tot!"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 09:08

Următorul termen în dosarul Hexi Pharma, în care sunt anchetați directorii și firma care falsifica dezinfectanți, a fost stabilit pentru luna august a acestui an. 

update 12:20

George Daniel Obreja, actualul administrator Hexi Pharma: "M-am uitat pe camere luni, după ce am citit articolul lui Tolontan. Camerele nu acopereau și birourile, dar am vazut că veniseră Condrea, Dinu si Leva.

Condrea mi-a solicitat să opresc sistemul de înregistrare video. Am făcut asta. I-am predat încărcătorul lui Leva ca să îl dea organelor de anchetă. Nu cunosc dacă Leva a predat acel încărcător organelor. Mi-a spus că a făcut-o". 

update 11:30

Bogdan Gabriel Oancea, Șef serviciu Mogoșoaia din septembrie 2014: "Mențin declarațiile de la urmărirea penală. Arăt că, fiind șef serviciu, știu etapele de producție:

- cântărirea materiei prime necesare ce urmează să fie folosită și operată de preparator
- verificarea instalațiilor de omogenizare
- materiile se inserau în dosarul de lot
- se emiteau bonuri de consum la finalul șarjei

Nu am cunoștința unei eventuale discrepanțe între concentrația de substanță activă a produsului Hexi și cea înscrisă pe etichetă.

Există un protocol de organizare al firmei Hexi Pharma SRL. L-am citit și completat. Nu îmi aduc aminte dacă în protocol Dinu Flori avea atribuții în fabricarea produselor finite. Acel protocol întotdeuna trebuiat definitivat de Condrea.

Mă opuneam să plece marfa fără buletin, dar, în urma aprobării de la Dan Condrea sau Flori Dinu, pleca și fără buletin de analize".

update 10:30

Gheorghe Picior, agent de vânzări Hexi: "Nu știu nimic despre o eventuală discrepanță între concentrația de substanță activă efectivă a produselor pe care le comercializam și cea înscrisă pe eticheta de prezentare a produselor. Nu știam că produsele sunt neconforme. Când am fost la procuratură mi-a zis Leva ca l-a pus Condrea să dilueze. Că mai bine făcea altceva, gen vopseluri, mai bine pleca. El zicea că n-a plecat, ca încerca să le îmbunătateasca.

L-am întrebat pe Leva de ce am fost chemat la audieri. Mi-au zis că pentru incidentul de la Timișoara, unde s-au găsit niște bacterii într-un bidon.

Doamna Dinu Flori mi-a zis că sunt nebun la cap, că are Glutaraldehidă și omoară tot.

Aveam 30-40 de spitale în care livram. Produsele Hexi erau foarte apreciate".

update 09:50

Inginerul chimist al Hexi din 2014, Elena Bica: "Îmi mențin declarația dată la urmărirea penală. Din 20.10.2014 m-am angajat la Hexi ca inginer chimist. Dosarul de lot consta într-o pagină A4 și avea mai multe : denumirea produsului, cantitatea ce urma a fi fabricată, materiile prime ce intrau în componența sarjei, substanțele, probe, numărul de flacoane.

Aceste 3 probe se trimiteau la analize. Era trecută și cantitatea de substanță activă, evident. Se deducea concentrația de substanță activă din produsul finit.
Erau fișe predefinite. Nu am vazut reteța după care se fabricau produsele, doar dosarul de lot. Dosarele se țineau în biroul meu si al domnului Leva.

Luni, când a izbucnit scandalul privind calitatea produselor Hexi, când am ajuns la serviciu nu mai era niciun document în dosar și nici laptopul meu!

L-am sunat pe Mihail Leva, directorul de producție, și a zis că laptopul e la el. A venit la serviciu și mi l-a înapoiat. Inițial n-am vrut să îl ating, să nu îmi pun amprentele pe el. Când l-am deschis am văzut că lipsea folderul cu dosarele de lot. Fusese șters. L-am intrebat pe Leva unde sunt dosarele. Mi-a zis că au dispărut.

L-am întrebat pe Leva de ce mi-a luat laptopul. Mi-a zis ca l-a luat ca să nu dispară. L-am intrebat apoi cine a șters datele. Acesta a spus că patronul Condrea a făcut-o".

Update 09:30

Flori Dinu si Mihail Leva sunt reprezentați de Dumitrache Florin și Moldovan. Sunt prezenți 4 martori, iar un singur spital este reprezentat, Spitalul Clinic Colentina.

UPDATE 09:15

Flori Dinu, fost director general al Hexi Pharma, a venit însoțită de soțul ei, Nicu Dinu. Mihail Leva, directorul de producție al companiei, este și el prezent. Ora de începere a fost stabilită pentru 09:30.

Cazul a fost pornit de Gazeta Sporturilor în luna aprilie 2016. Investigația publica rețete din cadrul companiei, iar testele făcute la laboratorul ICECHIM de către ziar au fost confirmate de rezultatele unui laborator din Cehia.

La mai puțin de o lună după publicare, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a decedat în urma unui accident rutier petrecut în Tamași, Ilfov.

CE ACUZAȚII LI SE ADUC DIRECTORILOR ȘI FIRMEI

Procurorii au trimis in judecată SC Hexi Pharma CO SRL pentru:

  • 340 de infracțiuni de înșelăciune, dintre care șapte având consecințe deosebit de grave;
  • uz de fals (61 de acte materiale);
  • pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Directorul Flori Dinu a fost trimisă în judecată pentru:

  • fals in înscrisuri sub semnătura privată (49 de acte materiale);
  • pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În fine, Mihail Leva, director de producție, a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri (33 de acte materiale).

AICI ai toate CAPITOLELE din INVESTIGAȚIA GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1877611459203809
Mihai Cristi  •  08 Iunie 2018, 07:22

va jucati cu vietile oamenilor ! Toti care profita sau a profitat dupa urma la asa ceva , nerita puscarie grea !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează