4 comentarii. Scrie și tu!

O fostă junioară de lot național la kaiac dezvăluie cum au încercat antrenorii și Federația să acopere cazul său de dopaj cu meldonium: ”M-au scuipat ca pe un nimeni”

Fostă componentă a lotului național de junioare, kaiacista Diana Niculcea, 18 ani, a fost descoperită cu meldonium în iunie 2016. A fost declarată nevinovată pentru că analiza a detectat o cantitate sub pragul de sancționare. Fata dezvăluie însă că înainte de majorat, la îndemnul antrenoarei Agafia Constantin, a consumat substanța când era deja interzisă, după 1 ianuarie 2016, recunoscând că a mințit în ancheta ANAD pentru a o acoperi inclusiv pe Constantin.

Articol de
marti, 17 ianuarie 00:00

Din Cuprins:
Kaicistele făceau antrenamente mai dure decât băieții
Cum a decurs cazul de dopaj al Dianei, pas cu pas
Fosta kaiacistă se revoltă și ea: ”Bârlădeanu nu ar mai trebui să fie în fruntea Federației”
Sportiva din Orăștie descrie cum s-a simțit după tratamentul cu meldonium
Graziela Vâjială ia în calcul redeschiderea dosarului

"Bună! Eu sunt Diana". Tipa cu ochi migdalați și fizic sculptat te întâmpină cu un zâmbet pentru care orice fotograf serios ar sări zece metri în sus de bucurie. Împreună cu prietenul ei din Orăștie, Alex, mergem la apartamentul lor plasat discret într-o vilă-bloc nu departe de centrul orașului plin de simboluri și legende dacice, căci Sarmizegetusa Regia e la numai vreo 30 km depărtare.



Se simte în aer că fata de 18 ani are ceva pe suflet. Nu sunt încă trei luni de când a decis să spună stop carierei în kaiac în mod prematur, cu toate că a traversat loturile naționale de junioare din 2012 până în 2016. E povestea lui "Didi cea mică", "așa mi se spunea, pentru că eram mai tânără, mai scundă și mai firavă", sfârșită abrupt într-o țesătură obscură de interese, scenarii oculte, minciuni și adevăruri deasupra cărora tronează un rege murdar: dopingul!

"O lume infectă, cu mulți antrenori și conducători îndoielnici"

"Totul a pornit în clasa a cincea, aveam ora de «Educație Tehnologică», iar în sală au intrat Bebe Zabet și fiica lui, Cristiana. «Sunt antrenor de kaiac la Orșova și aș vrea să găsim fete cu calități către acest sport». Ne-au verificat parametrii. Am fost selectate eu și încă două colege. Habar n-aveam despre ce e vorba, confundam cu canotajul".

Așa reconstituie Diana Niculcea intrarea în lumea pe care o numește acum "infectă, plină de tehnicieni și conducători îndoielnici, mai bine de jumătate dintre cei aflați în fenomen".

Prima descindere la Orșova, în 2009, a însemnat un șoc: "Era un dezastru în camera de cămin. Am început să plâng și i-am zis mamei, care venise cu mine, că vreau să plec acasă. M-a convins să rămân, iar după vreo săptămână a început să-mi placă. Am stat toată vara acolo, am continuat, dar cel dintâi an a fost groaznic".

"Făceam antrenamente mai dure decât băieții"

Diana prinde viteză, iar amintirile aleargă rapid: "Din al doilea an au început să vină medaliile. În 2012, la 14 ani, am intrat în lotul național, unde am prins doi antrenori. Cu Ilie Bănăduc am lucrat minunat. Ne era și profesor, și tată, și mentor. Situația s-a schimbat însă cu Agafia Constantin".

Detaliile completează tabloul: "Ne încărca prea mult, mai ales când nu trebuia, ne acuza că nu comunicăm, făcea programe de pe o săptămână pe alta. Ajunseserăm să avem antrenamente mai dure decât băieții, iar asta a remarcat multă lume din kaiac. Și tot striga la noi că suntem puturoase și nu vrem să tragem!".  

Așadar, să reținem acest nume-cheie: Agafia Constantin, fostă campioană olimpică la Los Angeles 1984 în proba de kaiac 4 și soția actualului antrenor federal al FRKC, Ionel Constantin, mâna dreaptă a președintelui Ion Bârlădeanu!

"27 de fiole cu meldonium după 1 ianuarie 2016. Era deja interzis!"
De aici, povestea deviază spre substanța interzisă care a dinamitat întreg lotul de seniori. Diana trage puternic aer în piept.

PASUL 1: ADMINISTRAREA MELDONIUMULUI LA INIȚIATIVA ANTRENOAREI

"La Izvorani, la începutul cantonamentului din ianuarie 2016, Agafia Constantin mi-a zis că vom începe o cură cu Ripronat, medicamentul care conținea și meldonium. «E OK, nu-i nicio problemă, iau și ăștia de la lotul mare», mi-a spus și am mers pe încredere".

Urmarea: "Am făcut 15 fiole intravenos în ianuarie și alte 12 în februarie. La un moment dat, mi le-a cerut înapoi pe ultimele trei. Erau celebrele recipiente neetichetate, folosite și de băieți. Nu m-am prins atunci de ce a renunțat brusc la ultima parte a tratamentului, dar presupun că aflase deja că meldoniumul intrase pe «lista neagră» de la 1 ianuarie. Sigur n-a știut la început, doar că stau și mă gândesc pentru ce a ales calea acestei medicații, mai ales că atunci eram încă minoră?! Mi se pare destul de grav!".

PASUL 2: PANICA DUPĂ "DOSARUL ȘARAPOVA" ȘI TESTAREA DOPING: "Am discutat mereu numai între patru ochi"

"La începutul lui martie, după ce a explodat cazul Șarapovei, antrenoarea m-a chemat în cameră și mi-a zis că am făcut meldoniumul fără să știm că e nelegal. Totul pe acest subiect am discutat mereu numai între patru ochi. Era foarte sigură că nu va ieși nimic la un eventual control, pentru că folosisem o cantitate mică. Și eu speram că va dispărea complet din corp până la Europenele și Mondialele din iunie-iulie".

A venit însă necazul recoltărilor doping: "Eram la Cupa României, pe la mijlocul lunii mai, iar când am auzit că trebuie să merg la testarea pentru dopaj m-am pierdut. Oricum, stăteam deja cu morcovul în fund, fiindcă știam între noi că băieții de la seniori căzuseră pe meldonium. Mi-am dat seama că voi pleca acasă. Iar antrenoarea m-a luat cu texte de genul «Lasă că nu-i nimic dacă te descoperă, și-așa n-ai ce să faci în sportul ăsta!»".

PASUL 3: MESAJUL «FĂ-TE NEVĂZUTĂ!» ȘI SUSPENDAREA PROVIZORIE: "Mi-a sugerat să dispar și să explicăm că am plecat pentru «bac»"

"Pe 15 iunie 2016, la fix șapte ani după prima mea zi de kaiac la Orșova, am plecat din cantonament, fiindcă se știa deja că va veni verdictul nasol pe doping. Antrenoarea mi-a spus direct: «Hai, fă-te nevăzută de aici!». Nu venise încă nicio notificare de la ANAD și ea-mi spunea să dispar! Presupun că, înainte să fie oficială, informația plecase deja din Agenție la președintele Bârlădeanu și apoi la antrenorul federal Ionel Constantin, soțul antrenoarei mele. Iar ea a vrut să se pună la adăpost prin acest scenariu anticipat".

Diana punctează că Agafia Constantin i-a prezentat și câteva variante de acoperire: "A vrut inițial să spunem că am renunțat la competiții și am plecat acasă ca să mă pregătesc pentru bac. Îl dădusem înainte de testarea doping, dar nu luasem la matematică și trebuia să susțin iar examenul în toamnă. Mi-a explicat că nu se va afla nimic, se va închide cazul și o să rămână doar în federație, dar, când colo, știa deja toată lumea de Diana".

Ce a trăit în acele momente?: "A fost îngrozitor! M-am simțit ca un nimeni! Adică am muncit pe rupte un an pentru Europene și Mondiale, iar tu îmi ceri să mă fac nevăzută, în condițiile în care am intrat în acest rahat dintr-o gafă făcută de tine?!". Iar Diana reamintește că "eram deja acasă de circa o săptămână când a venit notificarea de la ANAD cu suspendarea provizorie și mențiunea că urmează să fie analizat cazul pentru o eventuală sancțiune".

PASUL 4: DECLARAȚIE FALSĂ LA ANAD CA SĂ SCAPE TOȚI DE NECAZ: "Am mințit spre binele antrenoarei, au existat presiuni"

Cu suspendarea provizorie în sertar, Diana Niculcea a trebuit să ofere explicațiile sale în ancheta Agenției: "Am dat o declarație falsă la ANAD, în scris, și am precizat în mod eronat că am luat pastile în decembrie 2015, când meldoniumul nu era încă interzis. N-a fost așa. Au existat și presiuni asupra mea în acest sens, iar eu sunt mai miloasă de felul meu. Am zis atunci să nu fac un rău oamenilor".

Săptămânile ulterioare le povestește aproape cu lacrimi în ochi: "Cât timp am stat însă acasă, în așteptarea verdictului final, circa o lună și jumătate, eram depresivă, nu puteam dormi noaptea, aș fi vrut să spun adevărul, dar nu puteam. Am mințit la ANAD și am ascuns cine mi-a dat substanța, cum am procedat și în ce perioadă spre binele antrenoarei, gândindu-mă însă și la mine în acel moment, fiindcă voiam să mai continuu sportul. Dar pentru cine să fii bun, până la urmă? Am muncit degeaba, iar la binele meu s-a gândit cineva? Antrenoarea m-a sunat o singură dată în acea perioadă să mă sfătuiască să nu spun nimănui ce s-a întâmplat, pentru că voi scăpa și mă voi întoarce în barcă".

PASUL 5: ABSOLVIREA DE VINĂ ȘI RETRAGEREA DIN SPORT: "Nu mai merita să rămân în kaiac"

"Didi cea mică" amintește că rezultatul final de la ANAD i-a venit spre sfârșitul lui iulie: "Au concluzionat că sunt nevinovată, fiindcă au detectat o cantitate de meldonium sub limita minimă de sancționare. Iar când federația și antrenoarea s-au văzut cu sacii în căruță, Agafia Constantin mi-a transmis că ar fi bine să mă reapuc de kaiac. «Uite, îți facem și un favor! Te promovăm la lotul de tineret». Ei, nu mai spune? Ce favor era ăsta, când eu oricum intram în lotul de tineret, pe munca mea, fără doar și poate?!".

Și a venit momentul deciziei capitale: "Când am văzut câtă ipocrizie și nepăsare există, am hotărât să renunț definitiv la sport. Au scuipat, pur și simplu, pe mine! Am ajuns la concluzia că viața mea adevărată începe de-abia acum. Nu mai merita să rămân în kaiac, de unde am însă și multe amintiri frumoase. Dar mi-e milă de sportivi, care sunt bătaia de joc a unor conducători și antrenori!".

"Antrenoarea a fost și ea sfătuită să dispară"

Agafia Constantin a plecat de la lotul național de junioare la doar câteva zile după Diana, susține hunedoreanca. Adică tot înainte de venirea notificării oficiale din partea ANAD cu referire la rezultatul pozitiv al sportivei!

Niculcea: "Am auzit că ar fi demisionat, dar, clar, a fost și ea sfătuită să dispară! Probabil că acum stă bine mersi acasă, are și rentă viageră, bravo pentru performanțele ca sportivă!, dar după ce a văzut că a scăpat basma curată n-a mai dat un telefon să mă întrebe «Băi, ce faci? Ți-e bine? Din ce trăiești?». Aaa, ba da! M-a sunat o dată să-mi reamintească faptul că suntem «curate» acum, să nu vorbesc nimic".

Lucrează într-un magazin de blănuri și piele

Cu ajutorul prietenului său, Alex, "l-am cunoscut la începutul lui septembrie, e omul de care aveam nevoie după toată această poveste", Diana și-a găsit deja un loc de muncă în Orăștie.

Lucrează la un magazin de blănuri și piele: "Sunt gestionară, mă ocup și de contabilitate, fac și vânzări online, un pic de resurse umane. Învăț din mers, o să merg și la niște cursuri de specializare. Îmi place ce fac. Parcă am fost închisă într-o pădure, iar acum am ieșit la civilizație! Oricum, în trei luni la actualul job am câștigat mai mult decât în șapte ani de kaiac. În sport am adunat vreo sută de medalii, două-trei cupe și maximum 4.000 de lei pentru campionatele naționale".

CHEIA AFACERII

Pe 30 iunie 2016, ANAD afișa pe site regimul de gestionare a rezultatelor și procedura disciplinară stabilită de WADA în ceea ce privește testele cu meldonium. Astfel, pentru prelevarea urinei între 1 martie și 30 septembrie (Niculcea a fost testată în mai), la o cantitate detectată sub 1µg/mL, "se poate pronunța o decizie de nevinovăție, ÎN ABSENȚA ALTOR DOVEZI CARE SĂ INDICE UTILIZAREA ÎN DATA DE SAU DUPĂ 1 IANUARIE 2016".

"Nu am plătit niciun ban pentru fiolele cu meldonium. Dacă mi-ar fi cerut, oricum n-aș fi fost de acord să plătesc ceva. Nu știu cine a suportat costurile pentru tratamentul meu" Diana Niculcea

Niculcea: ”Ce tupeu are Bârlădeanu să rămână în fruntea federației!”

Diana Niculcea lansează un rechizitoriu sever la adresa șefilor din kaiacul românesc și crede că președintele e ținut încă în funcție de persoane care-și ”apără profitul, interesele și relațiile”.

Diana, de ce povestești abia acum despre cazul tău?

Văd cum federația și antrenorii îi tratează josnic pe sportivi. Nu mai merită să nu spun adevărul. Nu pot să trăiesc la infinit cu apăsarea acestei povești false construite până acum în situația mea. E revoltător ce se întâmplă și în federație și mi-e ciudă să constat că Ion Bârlădeanu e încă la conducerea kaiacului românesc. Ce tupeu să ai să mai stai în fruntea federației după atâtea cazuri de dopaj? Trebuia să-și dea demisia pe loc!

Președintele a susținut constant că n-a știut despre aceste cazuri.

La mine a știut clar. Legătura era prin soțul Agafiei Constantin, antrenorul federal Ionel Constantin. Normal că știau ce a făcut antrenoarea mea. Da, știați foarte bine, domnule Bârlădeanu, pentru că sportivii nu fac de capul lor asemenea lucruri! E imposibil să se întâmple un doping cu asemenea întindere, iar președintele federației să nu audă nimic. E incredibil cum cluburile îl țin acolo, sus!

"Voi stați frumos acasă, cu mașini, bani și proprietăți!"

Ai o explicație pentru această susținere?

Cam toți cei care-l sprijină pe Bârlădeanu sunt persoane de vârsta a treia. Le merge treaba, au bani și relații, își văd de profitul și interesul lor direct și personal. Dacă noi, cei tineri, nu încercăm să spunem lucrurilor pe nume, povestea se va repeta. Cred că e momentul ca sportivii să devină vocali, să spună ce se întâmplă cu adevărat în kaiac, să nu le mai fie teamă. E un dezastru la nivel de conducere și mi-e milă de cei care sunt nevoiți să-l suporte pe Bârlădeanu și atitudinea lui zeflemitoare și superioară.

Ce ți-a zis antrenoarea Agafia Constantin după ce ați realizat că ați făcut greșeala cu meldoniumul?

A încercat să fie foarte prietenoasă la început, când și-a dat seama că treaba e groasă. Îmi zicea că-i pare rău, că nu mi-ar fi dat dacă ar fi știut. O înțelegeam cumva, dar cine trage până la urmă? Asta e problema! Voi, antrenorii și conducătorii, stați frumos și liniștiți acasă, aveți proprietăți, bani, mașini, învârtiți ce învârtiți, dar la mine s-a gândit cineva că am fost sfătuită să dispar?! Mi-ar fi plăcut să continuu, au fost șapte ani speciali pentru mine, dar pentru ce să o mai fac, când știu ce se întâmplă în acest sport?

"Cum credeți că m-am simțit când colegii glumeau pe seama «dopajului» meu?"

Părinții cum au reacționat?

Au fost revoltați, m-au sfătuit să spun adevărul, apoi tata a încercat să mă convingă să merg mai departe cu kaiacul după ce am scăpat de suspendare. Sigur, au însemnat ceva pentru mine cei șapte ani, dar felul în care s-a încercat să fiu dată la o parte, deși nu eu fusesem inițiatoarea tratamentului cu meldonium, m-a convins că nu mai trebuie să fac sport. Oricum, m-am simțit foarte nasol când toată lumea mă privea ca pe o dopată. Eu știam care e adevărul, dar nu puteam scoate un cuvânt. Am fost în octombrie în baza de la Bascov să-mi întâlnesc foștii colegi, iar unii făceau glume proaste pe seama mea de genul "Te-ai simțit bine cu meldonium?". Cum credeți că mi-a căzut?

Pe perioada suspendării provizorii ai ratat Europeanul și Mondialul. Crezi că aveai șanse la medalii acolo?

Nu știu ce să zic, dar pentru mine a fost cumva ciudat că am fost blocată exact pe perioada celor două competiții. Ce împiedica Agenția să-mi dea mai devreme rezultatul favorabil mie? Dar probabil că au procedat așa în ideea să nu merg la competiții, or fi zis «Dacă o trimitem acolo, o mai prind ăștia, ne mai pomenim cu sancțiuni și pentru federație, și pentru sportivă».

"Faci multe pentru performanță și bani"

Ești sigură că numai tu ai făcut tratamentul cu Ripronat?

Da. Agafia Constantin era cu ochii în special pe mine, fiindcă aveam potențial de rezultate și, automat, de bani. Faci multe lucruri pentru performanță și bani!

Fostele colege cum au reacționat vizavi de postura ta?

Am mai ținut legătura doar cu două colege care-mi erau mai apropiate. Nu prea eram înghițită acolo pentru că eu am știut mereu să-mi spun părerea și să-mi văd de treabă. Dacă eu voiam să fac antrenament normal, iar o parte dintre fete nu prea aveau chef, ieșeau o mie de discuții în jur, că fac eu opinie separată și chestii d-astea. Erau orgolii și discuţii că de ce sunt eu mereu pusă șefă de grupă. În fine, am și sfătuit-o acum pe cea mai bună prietenă a mea de la lot, Carina Nechita, tot hunedoreancă, să tragă de ea, să aibă grijă să-și ia și «bacul», să fie atentă cu școala ca să-și asigure viața mai departe, fiindcă nimănui nu-i pasă altfel de tine. Știu că ne rugam de multe ori de antrenori să ne mai lase câteva ore și pe la cursuri, dar nu ne dădeau voie, că pierdem pregătirea și ritmul.

"Nu vă pot spune cine mi-a făcut injecțiile în ianuarie și februarie 2016. Oricum, a fost vorba despre o persoană abilitată, care colabora cu lotul"
Diana Niculcea

8sportivi de la kaiac-canoe au fost suspendați finalmente de ANAD pentru dopaj cu meldonium și hormon de creștere; pedepsele cumulate ajung la 25 de ani și 6 luni

Reclamă reacții nocive: coșuri-cucui și explozie de păr pe corp

Sportiva din Orăștie descrie efectele adverse pe care le-a resimțit după tratamentul cu meldonium urmat la începutul anului trecut.

Diana Niculcea spune că a resimțit efecte neplăcute în urma administrării meldoniumului: "Mi-a fost rău la început de la acele injecții. Mi-au apărut extrem de multe coșuri pe față, părul de pe corp creștea foarte repede și se înnegrise, iar părul din cap îmi cădea tot mai ușor. Am slăbit două kilograme și începuse să mi se definească mai bine corpul. Devenisem însă dintr-odată prea irascibilă și nemulțumită. I-am dat de înțeles antrenoarei că e ceva în neregulă, dar am evitat să-i zic direct, fiindcă sigur mi-ar fi reproșat că mă plâng și totul se întâmplă doar în mintea mea. Paradoxul e însă că n-am câștigat nimic la capitolul performanță: aceiași timpi, același ritm, aceeași rezistență".

"Mă simt mai bine fără suplimentele folosite în sport"

Hunedoreanca susține că a început o schemă medicală de recuperare: "E drept că acnee aveam și înainte de cura cu Ripronat, dar după aceea coșurile au devenit niște umflături dureroase sub piele de dimensiunea unor cucuie, pe care trebuie să le tratez acum. Oricum, de când nu mai iau suplimente, proteine, pastile, după ce m-am lăsat de sport, îmi e mult mai bine".

"Sunt și urmări cumva clasice pentru sportivii din kaiac. Mă doare spatele, am dureri de rinichi și de articulații când se schimbă vremea. Probabil că sunt sechele de care nu voi scăpa niciodată"
Diana Niculcea

"Agafia Constantin îmi tot transmite prin intermediari să înapoiez federației un GPS pentru barcă rămas la mine. La ce mi-au făcut, se mai cacă pe ei și pentru un GPS! I-am comunicat că-l expediez pe cheltuiala lor prin curier, dar n-a mai dat nimeni niciun semn de viață" Diana Niculcea

Graziela Vâjială: ”Am putea redeschide dosarul”

Șefa ANAD, Graziela Vâjială, susține că ar exista argumente pentru repunerea pe rol a cazului Dianei Niculcea, dar decizia aparține Comisiei de Audiere. O informare ar urma să plece și spre WADA.

Dezvăluirile Dianei Niculcea ar putea avea drept consecință repunerea pe rol a cazului la nivelul ANAD, care, pe baza probelor inițiale, a declarat-o nevinovată pe sportivă, iar antrenoarea Agafia Constantin nici măcar nu a intrat în discuție.

Șefa Agenției, Graziela Vâjială, punctează că "o decizie clară o ia numai Comisia de Audiere. Dacă fata a recunoscut însă acum că i s-a administrat substanța interzisă după 1 ianuarie, vom anunța noutățile inclusiv la WADA. După părerea mea, ar fi argumente pentru redeschiderea dosarului, dar aceasta nu e o hotărâre care depinde de mine".

Agafia Constantin nu comentează

În ciuda insistențelor, Agafia Constantin nu a putut fi contactată pentru a-și expune punctul de vedere. Soțul său, antrenorul federal Ionel Constantin, a subliniat că "nu contați azi pe un punct de vedere din partea ei".

Pe marginea subiectului, el a punctat că "fata n-a fost găsită pozitivă și motivul pentru care a plecat de la lot a fost legat de faptul că, împreună cu părinții, a decis să se retragă pentru a-și susținele examenul de bacalaureat".

Adică fix varianta de scenariu de acoperire invocată de Diana Niculcea! Constantin a mai declarat că "este exclus să fi avut înaintea notificării de la ANAD vreo informație legată de potențiala sa suspendare provizorie pentru uz de meldonium".

"Ionel Constantin e un om impecabil, a lucrat în SPP"

Pe de altă parte, președintele FRKC, Ion Bârlădeanu, susține că "n-o cunosc pe această fată, nu știu dacă am schimbat trei cuvinte cu ea. N-o scuz, n-o acuz, dar nici nu-mi pot da cu presupusul despre varianta pe care ea o înfățișează acum. Agafia Constantin și-a dat demisia de la lot din motive personale, iar pe soțul dânsei, care e antrenorul nostru federal, nu cred că-l poate bănui nimeni de lipsă de verticalitate. Ionel Constantin și-a demonstrat ani la rând postura impecabilă, fiindcă a lucrat în SPP sub trei mandate de președinte, de două ori la Ion Iliescu și pentru Emil Constantinescu".

"Pur și simplu, așa s-a întâmplat să fie, ca suspendarea provizorie să se suprapună peste Europene și Mondiale, unde înțeleg că fata n-a mai putut participa. Astea n-ai cum să le potrivești. După notificare, sportivul e suspendat provizoriu cu drept de audiere de urgență, iar aceasta se scade din sancțiunea finală, dacă mai e cazul" Graziela Vâjială, președintă ANAD

Save

Save

Save

Comentarii (4 ) Adaugă comentariu

apetulburi  •  17 Ianuarie 2017, 14:40

Doamna Vajiala trebuia mai intai sa aiba un punct de vedere la declaratiile lui Barladeanu care o incrimineza groaznic, la fel cum ar trebui sa o faca si cu redeschiderea acestui caz. Pana acum dansa tace-n papusoi (dar si tacerea este un raspuns....) .....

whiteredarad  •  17 Ianuarie 2017, 13:31

Este limpede ca fata nu avea de unde sa isi procure medicamente, ea nu avea un minim da bani. Desigur a mintit, si asta ramane vina ei, dar acum , dupa iesirea din sport spune un adevar dureros. Ma intreb daca cei ce au anchetat au intrebat sportivii de unde si-au procurat medicamentul, cit a costat, cine le-a zis doza, daca antrenorii si staful medical stie, etc. E clar ca s-a dorit musamalizarea unui dopaj organizat al lotului de Kaiac-canoe si nu numai. Are dreptate fata, ca Minisyterul Sportului, COR , nu mai vorbesc de Federatiile culpabile,stau fara replica, presedintii de federatie nu au fost destituiti, antrenorii, la fel. Este o culpa de sistem, care distruge destine, sanatatea sportivilor, fura sentimente si viitorul unora. Sper ca voi sa mergeti pina la capat investigand FIECARE SPORTIV DEPISTAT. Cred cu tarie ca si Dna dr.Vajaiala este implicata in afacerea asta, cel putin in diverse party pris-uri, tainuiri si musamalizari.

Sorin Tigaranu  •  17 Ianuarie 2017, 11:21

Felicitari! Si ma bucur ca ai avut curajul sa spui lucrurilor pe nume, inco o o data Felicitari!

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase