GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  GAZETA SPORTURILOR

Dezvăluiri din culisele tranzacției Ringier - GSP: "Cum a ajuns un bulgar să cumpere împreună cu elvețienii, prețul achiziției și de ce Tolo a refuzat prima ofertă: «N-aveți șanse să bateți Gazeta»"

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2018 18:32

Compania Ringier Sportal SRL, cea care reunește trustul elvețian de presă Ringier România și grupul bulgar Sportal Media Group, a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă achiziția publicației Gazeta Sporturilor.

La câteva ore de la anunțul oficial, site-ul Paginademedia.ro face dezvăluiri în exclusivitate din culisele tranzacției:

"Întrebarea care se pune - pe bună dreptate - este: cum de nu a putut Ringier să cumpere singur un titlu ca Gazeta Sporturilor? De ce trebuia să se asocieze? De ce cu bulgarii? Stătea compania elvețiană în cei 1,8 - două milioane de euro cât a costat ziarul, potrivit informațiilor noastre? (...)

Mai întâi, Stilian Sishkov, un bulgar realizat în vârstă de 40 de ani, cu studii în America, cu ceva background sportiv, genul de antreprenor de tip nou: a fondat cel mai mare site de sport din Bulgaria (sportal.bg), o farmacie online, o aplicație de LiveScore și multe altele din zona online, se întâlnește la Londra cu Robin Lingg, nepotul lui Michael Ringier. Îi spune idea lui - un site de sport, pornind de la sportal.bg. De fapt, o platformă, care să poată fi extinsă în toate țările în care Ringier are operațiuni".

dsadas

Sursa citată scrie că în timpul tratativelor au existat și momente tensionate, precum refuzul lui Tolontan de a accepta oferta inițială: să vină la Ringier cu o echipă mai mică de la Gazetă.

"Tolontan refuză oferta Ringier. «Nu vin cu un număr mic de oameni», i-ar fi spus Tolontan lui Mihnea Vasiliu, director general Ringier. Și a continuat, conștient de istoria Ringier în încercările «sportive» dar și de ce înseamnă să te lupți cu propriul brand: «nu aveți nicio șansă să bateți Gazeta Sporturilor».

De la Tolontan vine și o altă idee: "de ce nu încercați să cumpărați iar Gazeta Sporturilor". O idee îndrăzneață, având în vedere că Ringier a mai încercat o dată - fără succes - să cumpere ziarul de la familia Voiculescu". 

Citește aici povestea completă, în 5 părți, a celor cinci luni de negocieri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  03 Iulie 2018, 23:30
Postat de faliment_fc_fcsb pe 03 Iulie 2018, 20:11

Speram ca investigatiile domnului Tolontan să nu se încheie și să fie în continuare publicate în gsp.ro. O altă doleanta a suporterilor sănătoși la cap ar fi să nu mai vedem atatea "articole" despre Gigi Becali și hiperbole despre porcaria FC FCSB.

pai daca la alea faceti trafic, haterici pogononici, n-or fi prosti sa nu va dea

1198766430181192
Abigail Laslas  •  03 Iulie 2018, 23:28
Postat de rocky2 pe 03 Iulie 2018, 22:14

Bulgarul ala stie ca sunteti oficiosul ciobanului eliberat conditionat si al mizerabilului sau club ce ne fac tara de ras in toata Europa? Ar trebui!

nu, stie ca promoveaza o facatura a unor burdihane cu epoleti si ca pune in primele "articole" stiri despre o clona obscura care a gatat liga 4 pe locul 2.

rocky2
rocky2  •  03 Iulie 2018, 22:14

Bulgarul ala stie ca sunteti oficiosul ciobanului eliberat conditionat si al mizerabilului sau club ce ne fac tara de ras in toata Europa? Ar trebui!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează