GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Drepturile TV ii innebunesc din nou pe presedintii de cluburi

Articol de GSP - Publicat luni, 29 octombrie 2007 00:00

In sedinta de azi dimineata a Adunarii Generale a Ligii s-a discutat si despre modalitatile de licitare pentru viitorul contract de difuzare a meciurilor din Liga 1.
Acest sezon este ultimul aflat sub puterea contractului semnat intre Liga si Telesport. Incepind cu sezonul 2008-2009, presedintii de club spera sa obtina cel putin 15 milioane de euro anual din vinzarea acestor drepturi.

Licitatie pe net, internationala sau cu suma minima

Presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, le-a cerut celor prezenti sa-si expuna punctul de vedere in legatura cu tipul licitatiei si procedurile de desfasurare a acestora.
Conform surselor Gazetei, patronul Stelei, Gigi Becali, si finantatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, au cerut un cadru de desfasurare a licitatiei care sa atraga firme de afara din indutria comercializarii drepturilor TV. Porumboiu a insistat ca suma minima de la care sa plece licitatia sa fie 15 milioane de euro anual.

Valoarea anuala a drepturilor TV in viziunea lui Porumboiu a fost contrazisa de presedintele Gloriei Bistrita. Jean Padureanu a propus ca suma minima de la care sa porneasca licitatia sa fie 20 milioane de euro.
Totusi, Padureanu a facut si o propunere ciudata: "Vom cauta sa obtinem 20 de milioane de euro pe sezon din drepturile de televizare, dintre care 50 % vor merge spre Liga si 50 % spre cluburi".

Finantatorul Farului, Gheorghe Bosinceanu, a propus ca actul de licitare sa se produca pe Internet, prin intermediul unui site dedicat.

S-a pus de-o Comisie

Presedintii au hotarit infiintarea unei comisii formata din presedintele Ligii si 7 presedinti de club, comisie a carei rol este sa alcatuiasca documentatia din caietul de sarcini a licitatiei.
De asemenea, s-a decis ca pe 11 decembrie, in cadrul urmatoarei Adunari Generale, sa se puna la punct toate detaliile licitatiei, licitatie la care toate cele 18 cluburi din Liga 1 vor avea cite un reprezentant.

Dragomir tinjeste dupa "mica intelegere"

Desi se discuta despre licitatie, presedintele Ligii le-a propus presedintilor de club ca in cazul in care o firma vine cu o oferta convenabila pentru majoritatea cluburilor, sa se acorde drepturile respectivei societati, fara licitatie.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close